رئيس دانشکده پرستاری و مامایی واحد بجنورد گفت: آزمون OSCE براي نخستين بار در مرکز مهارتهای بالینی دانشکده پرستاری و مامایی (Skill lab) واحد بجنورد اجرا شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اكبر عليبابايی، رئيس دانشکده پرستاری و مامایی واحد بجنورد درخصوص برگزاری آزمونOSCE در این واحد دانشگاهی اظهار كرد: براي نخستين بار آزمون بالینی ساختارمند OSCE در مرکز مهارت های بالینی دانشکده پرستاری و مامایی (Skill lab) با حضور سوپروایزر آزمون، اعضای کمیته اجرایی، اعضای هیات علمی گروه پرستاری و مامایی به عنوان ارزیاب و کادر اجرایی و آموزش دانشکده با حضور36 دانشجوي رشته مامايي در این واحد دانشگاهی برگزار شد.
علیبابایی با تشریح نوع برگزاری آزمون OSCE تصريح كرد: در این روش آزمون دهندگان با حضور استادان خود در 15 ايستگاه مجزا شامل ايستگاه مادر و نوزادان، بارداري و زايمان، داخلي جراحي، بهداشت بارداري و ... مهارت های خود را به نمایش می گذارند كه براي هر ايستگاه 7 دقيقه زمان پيش بيني شده است.
رئيس دانشکده پرستاری و مامایی واحد بجنورد گفت: تمام داوطلبان با یک ترتیب مشخص و بر اساس یک برنامه یکسان و تعیین شده، از یک ایستگاه به ایستگاه دیگر آزمون خود را داده و در هر ایستگاه یک سناریوی بالینی خاص ارائه می شود.
وی افزود: از ویژگی های مهم این آزمون این است که تمامی آزمون دهندگان یک فعالیت مشابه را در مدت زمان مشخص در هر ایستگاه انجام می دهند و با استفاه از سیستم نمرهدهی استاندارد، رتبه بندی می شوند و در صورت كسب حدنصاب نمره، به دوره كارورزي در عرصه راه خواهند يافت.
علیبابايي در پایان با اشاره به ابزارهای سنجش و ارزشیابی دانشجویان اظهار کرد: ابزارهای مختلفی در ایستگاه های ارزیابی مورد استفاده قرار می گیرد که می توان به بیمارنما یا بیمار استاندارد شده، تفسیر داده ها (تفسیر نوار قلب، تفسیر آزمایشها، تفسیر گرافی ها و.....)، سوالات و سناریوهای بالینی، مانکن و.... اشاره کرد.