هشتم آذر ماه جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار میشود که در این جشنواره به 20 طرح برتر جوایزی داده میشود و سه طرح برتر از تسهیلات حمایتی برای تجاری سازی طرح های خود بهره مند میشوند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو نصرالله ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در نشست خبری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان که صبح امروز در محل صندوق حمایت از پژوهشگران برگزار شد گفت: هدف صندوق حمایت همه جانبه از ظرفیت های بالقوه و بالفعل علمی کشور است این حمایت ها برای تحقق چشم انداز و پرداختن به ماموریت خود صورت می گیرد و هر ساله بر دامنه آنها افزوده می شود اعتقاد بنیاد بر این است که از صاحبان فکر، اندیشه، علم و فناوری پشتیبانی کند و نیز به حمایت مردمی، اجتماعی کردن دانش و راهبری دانش آموزان می اندیشد.
وی افزود: رشد سرمایه گذاری شرکت های خارجی و داخلی در کشورها و توجه دولت ها بودجه تحقیق و توسعه را در جهان از 713 میلیارد دلار در سال 2003 به 1671 میلیارد دلار در سال 2013 رساند. در برنامه سوم توسعه ملی کشور میزان بودجه تحقیقات معادل یک و نیم درصد از تولید ناخالص ملی تعیین و حدود 71 صدم درصد آن محقق شد. در برنامه های بعدی توسعه علی رغم افزایش سهم بودجه تحقیقات از GDP این رقم به نیم درصد نیز نرسیده است.
ضرغام ادامه داد: ایرانیان تاکنون توانسته اند در زمینه اختراعات حضور فعالی داشته باشند که برهمین اساس دیده شده اختراعی که در مرحله ثبت پتنت است در همان مراحل اولیه و فایل توانسته بیش از 10 میلیارد تومان قرارداد داشته باشد و پیش بینی می شود که 3 هزار میلیارد تومان گردش مالی برای این اختراع خواهد بود که می تواند در کشور اشتغال ایجاد کند.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران ادامه داد: هم چنین اختراعی را ثبت کرده ایم که در مجلات خارجی بازتابی با این تیتر داشته که اختراع یک ایرانی وارد خانه های شما می شود و این خود نشان از توانمندی ایرانیان دارد.
وی به ارایه آماری از اختراعات کشور پرداخت و گفت: 1072 اخترا دریافت کرده ایم که 139 اختراع نتیجه و خروجی پروژه های تحقیقاتی است که صندوق حمایت از پژوهشگران از آنها پشتیبانی کرده است و یک سوم اختراعات ارایه شده به صندوق یا مصوب شده و یا به مرحله پتنت رسیده و یا در مرحله رسیدن به ثبت پتنت است اما یقین داریم ظرفیت کشور ما برای اختراع بیشتر از این می باشد.
ضرغام به انعقاد تفاهم نامه ای با آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: اخیرا برای دانش آموزان برنامه ای داشتیم که تفاهم نامه ای با آموزش و پرورش به امضا رسیده تا اختراع دانش آموزان در پژوهش سراهای دانش آموزی را به ثبت برسانیم و به آنها برای انجام این فرایند کمک کنیم.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران با اشاره به برگزاری جشنواره دانشمندان و اندیشمندان جوان گفت: هدف از این جشنواره تشویق جوانان برای ایده پردازی است و می خواهیم با این جشنواره خلاقیت جوانان ایرانی را به کار بگیریم. در این جشنواره به 50 میلیون تومان گرنت یک ساله به طرح ها و ایده های برتر اعطا می شود تا بتوانند به مرحله تجاری سازی برسند.
در ادامه محمد شاهدی دبیر جشنواره به ارایه توضیحاتی درباره اولین جشنواره دانشمندان و اندیشمندان جوان پرداخت و گفت: از اوایل امسال برای برگزاری این جشنواره برنامه ریزی انجام شد و فراخوان کشوری ارایه شد تا در 5 رشته زیست، شیمی، ریاضی، کامپیوتر و زمین شناسی طرح ها و ایده های دانشمندان و جوانان ایرانی به دبیرخانه ارسال شود.
وی ادامه داد: حدود 700 نفر برای شرکت در این جشنواره ثبت نام کرده اند که 420 ایده به ثبت رسید و 319 ایده دارای اطلاعات کامل برای حضور در جشنواره بودند. از بین 319 ایده 37 ایده در مرحله اول انتخاب شد که در مرحله داوری دوم 20 ایده برتر انتخاب شدند. هشتم آذر ماه از ساعت 2 تا 8 شب این جشنواره در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار می شود که در طی آن طرح های برتر توسط ایده پردازان ارایه می شوند و در انتها به 3 طرح برگزیده جوایز حمایتی برای تجاری سازی طرح ها داده می شود.
شاهدی تصریح کرد: برهمین اساس نفر اول 40 میلیون تومان، نفر دوم 20 میلیون و نفر سوم 10 میلیون تومان جایزه حمایتی برای تجاری سازی ایده خود را دریافت می کنند و به 20 نفر برتر نیز جوایزی اهدا می شود.