جانشین فرمانده کل ارتش از دستاوردهای جدید نداجا رونمایی کرد که از جمله آنها بزرگترین ناو آموزشی غرب آسیا می باشد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، صبح امروز با حضور امیر محمدحسین دادرس جانشین فرمانده کل ارتش و امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی تجهیزات جدید ساخت سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نداجا در محل ستاد این نیرو رونمایی شد.
در زیر به معرفی این پروژهها میپردازیم:
* پروژه مرصاد
طراحی و ساخت سامانه جامع آزمایشگر اژدرهای سبک زیرسطحی. این سامانه قابلیت آزمایش و بررسی صحت عملکرد کلیه اجزای الکترونیکی و الکتریکی اژدر را ایجاد کرده است. لازم به ذکر است که قبل از ارسال اژدر به یگانهای شناور نیاز است تا صحت عملکرد اجزای آن بررسی و تایید شود که در گذشته این عمل با نزدیک به ۷۰ درصد و به وسیله دستگاههای آنالوگ انجام میگرفت که باعث اتلاف زمان در حدود ۴۸ ساعت، هزینه و ریسک بالاتری نسبت به روش جدید در عملکرد اژدر میشد که با ساخت آزمایشگر، فرایند آزمایش صحتسنجی به صورت ۱۰۰ درصد و با بازه زمانی بسیار کوتاه در حدود ۲ ساعت و درنتیجه صرفه اقتصادی و همچنین قابلیت اعتماد بالا شده است.
* اتوپایلوت دیجیتال
طراحی و ساخت هدایتکننده دیجیتال براساس دانش روز. اتوپایلوت مهمترین بخش سیستم هدایت، کنترل و ناوبری اژدر بوده که از لحظه پرتاب از یگان حامل تا برخورد و انهدام هدف وظیفه هدایت و کنترل اژدر را برعهده دارد. اتوپایلوت دیجیتال ضمن صرفه اقتصادی نسبت به انواع آنالوگ دارای قابلیت برنامهریزیهای متعدد به منظور ایجاد روشهای نوین در کشف و انهدام اهداف زیرسطحی است.
* سوخت بومی موتور احتراقی اژدرها
طراحی و ساخت سوخت اتوفیول که این سوخت به عنوان منبع تولید انرژی در اژدرهای احتراقی مورد استفاده قرار میگیرد.
* پروژه دماوند
طراحی یک فروند قایق بدون سرنشین با قابلیت کنترل از راه دور و مجهز به انواع تجهیزات ضدجنگهای الکترونیک و صوتی زیرآبی.
* ناو آموزشی خلیج فارس:
طراحی بومی و مهندسی بزرگترین ناو آموزشی غرب آسیا به طول ۱۳۵ متر و عرض ۱۶ متر که با بهرهگیری از انواع تجهیزات مدرن علاوه بر امکان دفاع از خود توانایی آموزش ۲۳۰ نفر دانشآموز و دانشجوی دانشکدههای علوم دریایی نظامی و غیر نظامی را به صورت همزمان دارد.
* پوششهای نانویی
استفاده از فناوری نانو جهت پوششدهی مناسب انواع سازه، تجهیزات، مخازن و بدنه شناورهای سطحی و زیرسطحی و پروازی نیروی دریایی.
* آزمایشگر موشک رعد
این سامانه با قابلیت آزمایش همه بخشهای الکترونیک، مگاترونیک و رادیویی موشک رعد ضمن تعیین اشکال احتمالی و اطمینان از عملکرد موشک تمامی مراحل و زمانبندی قسمتهای مختلف را از لحظه پرتاب رهگیری و اثابت به هدف آزمایش میکند.
* پروژه نقش
شبیهسازی جنگ به منظور افزایش مهارت کارکنان یگانهای شناور رزمی و اجرای انواع سناریوهای تاکتیکی در حین نبرد طراحی و ساخته شده است.
# خودروی مکران ۹۲۱
خودروی تاکتیکی مکران ۹۲۱ ساخته شده توسط فرماندهی ترابری و فرماندهی آماد و پشتیبانی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است.