کارتهای اجارهای بازرگانی به مساله این روزها تبدیل شده و اعلام شده که از طریق این کارتها ۱۲۰۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی اتفاق افتاده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ گزارش اول پیک بامدادی امروز درباره کارتهای بازرگانی بود که در ادامه میآید:
کارتهای اجارهای بازرگانی به مساله این روزها تبدیل شده و اعلام شده که از طریق این کارتها ۱۲۰۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی اتفاق افتاده است.
کارتهای بازرگانی سوری یا اجاره ای، کارت هایی که اتاق بازرگانی صادر میکند و یکی از مجوزهای فعالیت اقتصادی برای واردات و صادرات است.
ناصرسراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره این کارتها میگوید: پدر اقتصاد را درآورده است.
شافعی رئیس اتاق بازرگانی میگوید: این کارتها اتاق بازرگانی را هم در برخی اوقات بدنام کرده است.
مسعود خوانساری نایب رئیس اتاق ایران و رئیس اتاق تهران میگوید: اتفاق جدیدی رخ نداده این اظهارات بیشتر جوسازی است. در بحث واردات سال گذشته دولت چهار درصد قیمت کالا را مالیات بگیرد و جای دیگر برای تخلف نمیماند. باز پیشنهادی در سال گذشته دادیم که سامانه اتاق به گمرک و مالیات وصل شود.
کارتهای بازرگانی تبدیل به راه فرار مالیات شده کارتهایی که باعث ۴۰۰۰ میلیارد تومان فرار مالیات در چند وقت اخیر شده است.
تقوی نژاد رئیس سازمان مالیاتی میگوید در حال حاضر حدود ۱۲۰۰۰ میلیارد تومان از کسانی طلب داریم که با کارتهای یکبار مصرف برای واردات استفاده کردند.
در حال حاضر به دو شیوه حقیقی و حقوقی این کارتها صادر میشود و بنابر سختگیریهای زیاد صدور کارت به صورت شرکتهای حقوقی یک بار مصرف شیوع پیدا کرده نمونه آن هم شرکتی بود که دختر وزیرآموزش پرورش دولت یازدهم در آن خبرساز شد.
محسنی اژه ای سخنگوی دستگاه قضا در این باره گفته بود: شرکت آمپیس طراوت کودک فعال در حوزه پوشاک با کارت بازرگانی خود وارت نکردند، ولی با کارت بازرگانی شرکتی که در حوزه فنی مهندسی فعال بوده و حق واردات پوشاک را نداشتند و در این صورت تخلف آشکاری صورت گرفته است.
پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: بیش از سه سال آئین نامه اجرایی این قانون روی زمین مانده و وزرات صنعت هیچ کاری را انجام نداده است امیدواریم هرچه سریعتر این کار را ساماندهی کند.
بند هفده اقتصاد مقاومتی تاکید میکند اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی یکی از مهمترین اصول برای کسب درآمد است.