آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۲۵۳۴
نایب رئیس انجمن علوم خاک ایران در دانشگاه صنعتی اصفهان:

تنها ۹ درصد خاک سالم و مناسب برای کشاورزی در ایران وجود دارد

نایب رئیس انجمن علوم خاک ایران با بیان کمبود خاک سالم برای کشاورزی در کشور گفت: در ایران تنها ۹ درصد خاک سالم و مناسب برای کشاورزی وجود دارد و این امر به خوبی بیانگر اهمیت حفظ و حراست از خاک است.
تنها ۹ درصد خاک سالم و مناسب برای کشاورزی در ایران وجود دارد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از اصفهان و به نقل از پایگاه خبری دانشگاه صنعتی اصفهان، همایش گرامیداشت روزجهانی خاک با حضور اساتید، دانشجویان و مسئولان روز گذشته در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

نایب رئیس انجمن علوم خاک ایران در این مراسم با تأکید بر اهمیت خاک بعنوان یک عنصر اساسی و تأثیرگذار در زندگی تمامی انسان‌ها، گفت: با توجه به اهمیت این موضوع از سال ۲۰۱۲ تاکنون،  پنجم دسامبر هر سال به عنوان روز جهانی خاک نام‌گذاری شده و علاوه بر این، سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ میلادی نیز بعنوان دهه خاک تعیین شده است.

محمد علی حاج عباسی با اشاره به قابل مشاهده بودن کمبود آب و آلودگی هوا؛ خاک را نعمتی دانست که متأسفانه تخریب و نابودی آن دیده نمی‌شود، در حالی که خاک با موضوعات مهمی همچون آب، هوا، غذا و بسیاری دیگر از مسائل زندگی انسان‌ها در ارتباط مستقیم قرار دارد.

عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان مدیریت‌های ناصحیح و عدم مدیریت را موجب از بین رفتن خاک دانست و با بیان کمبود خاک سالم برای کشاورزی در کشور گفت: در کشور ایران تنها ۹ درصد خاک سالم و مناسب برای کشاورزی وجود دارد و این امر به خوبی بیانگر اهمیت حفظ و حراست از خاک است.

وی با تأکید بر این که خاک یک مسئله جهانی محسوب می‌شود، افزود: تخریب فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک را باید به صورت کلی و بین‌المللی حل کرد.

نایب رئیس انجمن علوم خاک ایران، «حمایت از زیست‌محیطی منابع خاک»، «تشویق سرمایه گذاری، همکاری فنی، سیاست، آموزش، آگاهی  وگسترش در خاک» و «ترویج تحقیق و توسعه هدفمند خاک با تمرکز بر شکاف‌ها، اولویت‌ها و همکاری براساس اقدامات مرتبط با تولید، محیط زیست و اجتماعی» را مهم‌ترین مأموریت ها در این عرصه عنوان کرد و افزود: «کمیت و کیفیت بخشی به داده‌های خاک و اطلاعات مربوطه» و «هماهنگی روش‌ها، اندازه‌گیری‌ها و شاخص‌های مدیریت پایدار» از دیگر مأموریت‌های مهم برای حفاظت از منابع خاک محسوب می‌شود.

حاج عباسی بر فرهنگ‌سازی در این زمینه، همکاری و تعاون همه دغدغه‌مندان خاک، محققان، برنامه‌ریزان، سیاست‌گذاران، مجریان و کاربران این عرصه به منظور حل چالش های موجود تأکید کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار