گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛ «عدالت خواهی یا عدالت مسئله انتقاد یا تخریب قوه قضائیه نیست، همه می دانیم انتقاد کردن از قوه قضائیه معنی اش زیر سئوال بردن قوه یا اصل نظام نیست، بلکه هماهنطور که رهبری فرمودند دانشجو انتقاد کند و انتقادش سازنده باشد، هماهنطور که در تمام قوا احتمال اشتباه وجود دارد، قطعا قوه قضائیه هم از این مورد مستثنی نیست، به جایش باید قوه قضائیه را نقد کرد تا نا امیدی و یا گمان ناکارآمدی از نظام به وجود نیاید در همین جهت رسالت کلیدی دانشجویان یعنی مطالبه گری باید از تمام قوا انجام شود البته انتقادات باید سازنده باشد تا نتیجه ی مطلوب حاصل شود.
گاها دیده می شود این روحیه مطالبه گری با افراط یا تفریطی همراه می شود، یعنی گاهی اوقات دانشجو آنقدر سیب زمینی می شود و کاری به کار کسی ندارد که وجود یا عدم وجودش برابر می شود دانشجویی که باید تصمیم ساز باشد الآن به جای تصمیم سازی برای خودش هم تصمیم گیری نمی کند و می گوید هر چه آید خوش آید... .
بعضی اوقات دانشجو آنقدر می خواهد مطالبه کند و روحیه عدالتخواهی خود را نشان دهد که فراموش می کند که موقعیت را کامل رصد کند حرف های طرف های درگیری را بشنود و بعد از آن قضاوت کند، دانشجوی بیش مطالبه گر می خواهد تحت هر عنوانی شده و در هر نوع اتفاق مسئولین را مورد خطاب قرار دهد و در تمامی موقعیت ها حق را با خود می داند، آفت این بیش مطالبه گر بودن شاید خیلی بالا نباشد اما علاوه بر اینکه گاهی ممکن است این روحیه دشمن شاد کن باشد، می توان با این موضوع هم مواجه شود که اگر جواب را شنید و دید که تا به حال اشتباه می کرده، سعی کند خود را حق به جانب نشان دهد و طوری نشان دهد که همچنان حرف راست را او می زند.
این مورد است که آفتی به مراتب بیشتر از موارد قبلی حتی خنثی و بی اثر بودن دارد؛ چرا که تلاش می شود حرفی که خلاف است مورد اقبال مردم قرار بگیرد شاید خروجی چنین افکاری است که فتنه ها را می سازد، شاید الان تا زمانی که دانشجو هستیم برای چنین دانشجویان بیش مطالبه گری کف و سوت هم زده شود؛ اما زمانی که مطالبه ناحقی همچون تقلب در انتخابات ۸۸ و سخنان نادرست رئیس جمهور دولت دهم دیده می شود می بینیم که شاید ریشه ی این سخنان نادرست هم همین مورد بوده است.
در روزهای اخیر و در پی حملات وارده به قوه قضائیه ( علیرغم نقد های وارده به این قوه) انتظار می رود از قشر انقلابی در پازل تعریف شده توسط جریانات معاند بازی نکند، بنده در جلسه ای با رئیس قوه قضائیه دیدم که بزرگوارانی که دفاع کور کورانه از م. ن یا ر. ش و امثالهم می کردند، آشنایی قابل توجهی با پرونده این دو شخص نداشتند پس انتقاد کردن به هر قیمتی مناسب نیست مگر با شناخت کامل و البته سازنده.
پ.ن: به انتقاد و مطالبه گری از قوا کاملا اعتقاد دارم؛ اما این به معنای انتقاد با چشمان بسته یا تخریب نیست، مطالبه گری باید دقیق و مشخص باشد نه سطحی و بدون مصداق.
مهدی طرفی- مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز