آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۴۷۰۷

۱۲۳ هزار میلیارد برای بهسازی بافت‌های فرسوده اختصاص یافت؟

سرپرست شرکت عمران تخصصی بهسازی شهری ایران: ۱۲۳ هزار میلیارد تومان از منابع ۲۲ دستگاه اجرایی برای بهسازی بافت‌های فرسوده اختصاص می‌یابد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ هوشنگ عشایری گفت: ۱۲۳ هزار میلیارد تومان از منابع ۲۲ دستگاه اجرایی عضو ستاد بازآفرینی شهری برای بهسازی و بازسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری اختصاص می‌یابد.

وی تاکید کرد: مبلغ ۱۲۰ هزار میلیارد تومان به این مفهوم نیست که به منابع جدید اضافه شود بلکه سیاستگذاری برنامه سهم دهی و جهت دهی است.

سرپرست شرکت عمران تخصصی بهسازی شهری ایران گفت: ۵۵ هزار میلیارد تومان بودجه مصوبه شهرداری‌ها در ۵۴۳ شهر است که ۱۲ درصد از منابع و بودجه شان را اختصاص بدهند به محلات هدف همان شهر و این مبلغ سالانه ۷ تا ۸ هزار میلیاد تومان خواهد شد.

عشایری افزود: اگر مجموعه دستگاه‌های دولتی حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان در فعالیت‌های شهری مجموع اقداماتشان باشد این مبلغ برای اختصاص به بهسازی بافت‌های شهری سالانه حدود ۷ تا ۸ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

وی گفت: به دولت تبصره پیشنهادی دادیم که اگر در مجلس تصویب شود حدود ۳۰ درصد از بودجه عمرانی دولت که در اختیار دستگاه‌های اجرایی است و فعالیت خدمات شهری انجام می‌دهند برای فعالیت‌های بهسازی و نوسازی بافت‌های خدمات شهری اختصاص بدهند تا بتوانیم به اهدافمان برسیم.

سرپرست شرکت عمران تخصصی بهسازی شهری ایران افزود: در صورت اختصاص این منابع سالانه حدود ۳۰۰ هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم در بافت‌های ناکارآمد شهری ایجاد می‌شود.

عشایری گفت: براساس برنامه سال ۹۷ عملیات اجرایی برای بازسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده آغاز خواهد شد.

وی افزود: طرح هایی آماده است تا بتوانیم آن‌ها را افتتاح کنیم و بالغ بر ۲۵ هزار واحد در ۴۰ شهر و در ۱۰۹ محله آماده است که به زودی افتتاح خواهد شد.

عشایری به تکلیفی که در بند الف. ماده ۵۶ قانون برنامه ششم مبنی بر اینکه وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی با همکاری شهرداری‌ها نسبت به تدوین برنامه ملی بازآفرینی شهری اقدام کنند اشاره کرد و گفت: سالانه باید ۲۷۰ محله را تدوین کنند و به تصویب ستاد ملی بازآفرینی شهری برسانند.

وی افزود: در این برنامه هم سهم اعتبارات عضو ستاد بازآفرینی تبیین شد و در واقع تکالیف شان هم مشخص شد که چه هست، اما با توجه به اینکه کار سخت بود زمان سه ماهه به هفت ماه طول کشید تا دیدگاه‌های همه مناطق و دستگاه‌ها جمع آوری شود.

سرپرست شرکت عمران تخصصی بهسازی شهری ایران گفت:، چون می‌خواستیم جریان از پایین به بالا باشد و رویکرد محله محور را برای پروژه محوری اجرا کنیم این طرح زمان بر شد.

عشایری افزود: با تشکیل نهاد توسعه و توجه به این موضوع که از دل محلات سالی ۲۷۰ محله را درآوریم به حدود هزار و ۳۳۴ محله شد.

وی گفت: از این تعداد حدود ۶۶ هزار هکتار از بافت‌های فرسوده در اراضی شهری را به خود اختصاص دادند که ۱۰ میلیون نفر جمعیت در این مناطق زندگی می‌کنند.

عشایری افزود: مطالعه ما ۲۷۰ محله و جمعاً ۱۴۱ هزار هکتار در ۵۴۳ شهر را شامل می‌شود، اما در برنامه ششم، چون برنامه ۱۰ ساله بود و این برنامه ما ۵ ساله است ۵۰ درصد کل فعالیت برنامه محدوده هدف قرار دادیم با اولویت ۴ فعالیت عمده که در دل برنامه تعریف شده بود.

وی گفت: یک فعالیت نرم افزاری به نام توانمند سازی یا ارتقاء توانمندی‌های اجتماعی اقتصادی ساکنان محلات و سه فعالیت سخت افزاری تعریف شده است.

سرپرست شرکت عمران تخصصی بهسازی شهری ایران افزود: این فعالیت‌ها شامل ارتقاء خدمات روبنایی، ارتقاء خدمات زیربنایی و فضاهای عمومی شهری و نوسازی و بهسازی مسکن است.

عشایری گفت: بخش نوسازی و بهسازی مسکن که بیش از ۴۰ درصد فعالیت ما را از این ۱۲۳ هزار میلیارد تومان به خودش اختصاص داده است نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد شد.

وی افزود: در این حوزه بخش خصوصی ورود پیدا خواهد کرد و بخش روبنایی و زیربنایی را نیز شهرداری‌ها و دولت خواهند ساخت که سهم هر دو تقریباً ۳۰ درصد است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار