کد خبر:۶۵۷۵۱۳
باقری در نشست خبری:

ملاک در بودجه ۹۷ تعامل دولت و مجلس است/ نظارت پررنگ‌تر از گذشته در این بودجه

اولین نشست خبری سخنگوی ستاد بودجه با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد. باقری در این نشست گفت: فضای بودجه‌ای سال ۹۷ قاعده نظارتی را بهتر از گذشته عملیاتی می‌کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو،امیر باقری سخنگوی ستاد بودجه ۹۷ در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه در خصوص اقدامات دولت در بخش مسکن گفت: از جمله اقدامات صورت گرفته تبصره ۱۸ است که در خصوص مسائل مربوط به رشد اشتغال اقداماتی انجام داده است.

وی با بیان اینکه تبصره ۱۸ ماحصل برنامه‌های دولت در حوزه اشتغال است گفت: تبصره ۱۸ منابع ۱۷۴ هزار میلیاردی دارد که محل تامین آن به تعامل دولت و مجلس برمی گردد.

باقری ادامه داد: تبصره ۱۸ علاوه بر ایجاد فضای اشتغال چند محور دیگر را دنبال می‌کند که از آن جمله می‌توان به حمل و نقل عمومی درون و برون شهری اشاره کرد هم چنین یکی دیگر از حوزه‌های مورد نظر دولت در این تبصره طرح مسکن در مقیاس‌های مختلف از جمله بازسازی بافت فرسوده، مسکن اجتماعی و مسکن روستایی است و به این ترتیب تبصره ۱۸ دو منظوره تهیه و تدوین شده است.
سخنگوی ستاد بودجه ۹۷ ادامه داد: در این بخش‌ها به دنبال ایجاد اشتغال برای ۱۳۴ هزار نفر هستیم. هدف دیگر از این تبصره همان طور که در بالا اشاره شد ایجاد اشتغال به طور کلی برای ۲۲۱ هزار نفر است که ۷۰ هزار نفر از طریق طرح کارورزی دانشجویی عملیاتی خواهد شد.

وی در خصوص حق بیمه دانشجویان کارورز در این طرح گفت: از آنجا که سهم بیمه این افراد که برای اولین بار وارد بازار کار می‌شوند ممکن است برای کارفرما سنگین تلقی شود قسمتی از بیمه افراد جدید الورود را دولت پوشش می‌دهد و ایجاد اشتغال حمایتی برای ۸۰ هزار نفر دیگر و چگونگی آن نیز به ریز مشخص است براین اساس هر یک از طرح‌ها به تفکیک استان مشخص شده مثلا طرح ماهی در قفس برای استان‌هایی که دریا و آب دارند در نظر گرفته شده است.

باقری ادامه داد: در نقش مسکن نیز در بخش‌های مسکن روستایی و مسکن اجتماعی هر کدام ۵۰ هزار واحد مسکونی در نظر گرفته ایم و برای بافت‌های فرسوده نیز صد هزار واحد مسکونی در نظر گرفته شده است که جمعا برای ایجاد این ۲۰۰ هزار واحد امیدواریم ۳۰۰ هزار شغل ایجاد کنیم که ساز و کار ایجاد مسکن در بخش‌های روستایی و اجتماعی توسط بنیاد مسکن ایجاد می‌شود.

سخنگوی ستاد بودجه ۹۷ در خصوص جزییات این طرح و پرداخت تسهیلات توسط دولت برای مسکن روستایی گفت: میزان تسهیلات در بخش مسکن روستایی ۱۹ میلیون تومان و نرخ سود آن ۵ درصد است این آمار در مسکن اجتماعی برای تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی و نرخ سود ۵ درصد است.

وی در خصوص حمل و نقل عمومی درون و برون شهری گفت: براین اساس جایگزین تاکسی ۱۵ هزار واحد اتوبوس و مینی بوس ۲ هزار واحد، وانت ۲۰ هزار واحد، موتورسیکلت ۵۰ هزار دستگاه و واگن مترو ۱۰۰۰ دستگاه با این اقدام برای ۲۲ هزار و ۴۰۰ نفر شغل ایجاد می‌شود که عمدتا در کارخانه تولید وسایل است.

باقری در خصوص حمل و نقل برون شهری نیز گفت: ۱۰ هزار دستگاه جایگزین شده است که ۲۰ واگن مسافربری ۱۰۰ لوکوموتیو ۲ هزار واگن باری از آن جمله است.

سخنگوی ستاد بودجه ۹۷ در خصوص تاکسی‌های فرسوده نیز گفت: ۱۵ هزار دستگاه درون شهری تا سال ۱۴۰۰، ۶۰ هزار شغل ایجاد خواهد شد و با این حساب ۴۵ میلیون دلار صرفه جویی در سوخت خواهیم داشت ضمنا تاکسی‌های جایگزین گازسوز خواهند شد.
وی تاکید کرد: برنامه دولت در حوزه اشتغال براساس آنچه در تبصره ۲۸ به آن اشاره شده است به توافق دولت با مجلس برمی گردد که تا چه میزان منابع مالی تامین شود.

**فضای بودجه ۹۷ قاعده نظارت را بیش از گذشته عملیاتی می‌کند

باقری در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص اظهارات نوبخت پیرامون این که بودجه ۹۷ عملکردی است، اما رئیس جمهور عنوان کرده برخی دستگاه‌ها گزارشی از عملکرد خود ارایه نداده اند گفت: در بودجه ۹۷ شفاف سازی کردیم براین اساس از سال ۹۶ تغییری در برخورد با نهاد‌ها انجام شد که دفتر فرهنگ به عنوان ناظر برای تخصیص منابع مامور شد از این رو این روند در سال ۹۷ با دقت بیشتری انجام می‌شود و برای بحث نظارت ترتیبات حضور در جدول ۷ را تغییر دادیم به نحوی که امکان نظارت وجود داشته باشد به این ترتیب فضای بودجه‌ای سال ۹۷ قاعده نظارتی را بهتر از گذشته عملیاتی می‌کند.

**در خصوص اصلاح قیمت حامل‌های انرژی آنچه در کمیسیون تلفیق عملیاتی شود، اجرا خواهد شد

سخنگوی ستاد بودجه ۹۷ در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اصلاح قیمت حامل‌های انرژی گفت: این موضوع عملا به توافق ما با مجلس برمی گردد و آنچه مجلس در کمیسیون تلفیق عملیاتی کند اجرا خواهد شد.
وی افزود: اصلاح قیمت انرژی در حوزه مربوط به تولید چندان دنبال نشد به دلیل آنکه هزینه تولید کننده بالا نرود.
باقری تصریح کرد: تخصیص بودجه در اختیار دولت است و دولت تلاش می‌کند در فضای شفاف و مبتنی بر عملکرد مسئله نظارت را پیش برد.

**بودجه ۹۷ در برآورد منابع و مصارف واقعی است

سخنگوی ستاد بودجه ۹۷ هم چنین در مورد تحقق منابع بودجه گفت: بودجه ۹۷ با رویکرد متفاوتی ایجاد شد و سازمان برنامه و بودجه اصرار داشت اعداد واقعی در بودجه سال آینده درج شود بنابراین خیلی واقعی به بودجه در حوزه هزینه و درآمد نگاه شد و در حوزه درآمد‌های مالیاتی رقمی که در بودجه آورده شد مطابق نظر سازمان مالیاتی است از این رو بودجه ۹۷ در برآورد منابع و مصارف دقیق است و برداشت ما این است که منابع تحقق یابند و بودجه بدون کسری خواهد بود و زمانی که کمیسیون تلفیق بحث می‌کند این طور عنوان می‌کند هر جا دولت هزینه‌ای ایجاد کرده باید برای آن درآمدی تعریف کند.
وی در خصوص بحث پروژه‌های نیمه تمام و گلایه مندی از عدم وجود بودجه به میزان کافی گفت: به طور کلی پروژه‌های نیمه تمام به دو بخش ملی و استانی تقسیم می‌شوند و منابع دولت به تنهایی نمی‌تواند در به سرانجام رساندن آن‌ها مفید باشد براین اساس تبصره ۱۹ در بودجه ۹۷ به همین سوال پاسخ می‌دهد و ما براساس آن به این نتیجه رسیدیم که به اتکای منابع عمومی به نتیجه نخواهیم رسید لذا بنا شد دولت طرح‌های نیمه تمام را عرضه کند و یک مدل مالی بر روی آن تعریف کند و از بخش خصوصی بخواهد تا آن را به نتیجه برساند.
باقری در خصوص این که کدام طرح‌ها مشمول این روند خواهند شد گفت: ۱۴ هزار و ۵۰۰ طرح را ممیزی و جدا کرده ایم که امکان مشارکت خصوصی دولتی دارند از این تعداد ۲ هزار طرح ملی و ۱۲ هزار و ۵۰۰ طرح عمرانی است و امتیازات در نظر گرفته شده برای تشویق بخش خصوصی این است که دولت ۱۵ هزار میلیارد از این طرح را به عنوان تسهیلات و کمک بلاعوض به میدان کار بیاورد با این شرایط بخش خصوصی دیگر نیاز نیست تسهیلات ۱۸ درصدی برای تکمیل طرح بگیرد بلکه به جای آن از دولت تسهیلات ده درصدی دریافت می‌کند.

سخنگوی ستاد بودجه ۹۷ ادامه داد: در این خصوص دغدغه بخش خصوصی این است طرحی که به بهره برداری رسید قیمت محصول را دولت تعیین کند براساس این طرح تصمیم بر آن شد که فشار دولت نباشد، اما تعیین قیمت به شرایط آزاد نیز کشیده نشود در حقیقت برای خرید محصول نوعی اقدامات خرید تضمینی انجام می‌دهیم که نوعی ضمانت برای به نتیجه رسیدن این طرح است.
وی در خصوص اینکه طرح‌ها به تفکیک استانی انجام می‌شود گفت: این موضوع اتفاق جدیدی نیست و در هدفمندی تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۹۷ ملاکمان تعامل مجلس و دولت است.

باقری در این خصوص افزود: در بودجه ۹۷ برنامه حمایت از افرادی که دچار فقر مطلق نیز هستند را داریم و براین اساس ۷ هزار میلیارد تومان به این منظور تخصیص یافت که ۴ هزار میلیارد پولی است که در سال ۹۶ برای حمایت از اعضای کمیته امداد و سازمان بهزیستی در نظر گرفته شد و براساس این روند دولت در سال جاری پرداختی خود به کمیته امداد را چند برابر کرده است به عنوان مثال خانواده‌ای ۵ نفره که در گذشته ماهانه ۳۴۰ هزار تومان دریافت می‌کرد الان این دریافتی به ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.
سخنگوی ستاد بودجه ۹۷ ادامه داد: ۳ هزار میلیارد دوم نیز در ادامه مسیر سال ۹۶ است و بنا براین است تمام کسانی که زیر خط مستمری درآمد دارند را پوشش دهد.

وی در پاسخ به این سوال که افزایش قیمت بنزین چه تاثیری در ایجاد اشتغال خواهد داشت گفت: مطابق تبصره ۱۸ لایحه بودجه باید دید از این درآمد ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تا چه اندازه ایجاد اشتغال برای دولت و مجلس در اولویت است که مثلا از بودجه عمومی به سمت ایجاد اشتغال شیفت پیدا کند.

باقری در خصوص سهمیه بندی بنزین و دو نرخی شدن آن نیز گفت: در این خصوص باید در مجلس تصمیم گرفته شود البته تک نرخی شدن و دو نرخی شدن مزایا و معایب خود را دارد که باید منتظر ماند تا در مجلس به جمع بندی برسند.
سخنگوی ستاد بودجه ۹۷ افزود: البته در دولت خیلی بحث دو نرخی دنبال نمی‌شود به دلیل اینکه در محاسبه نرخ بنزین برای آمبولانس ها، اسنپ، تاکسی به مشکل برمی خوریم و در گذشته تجربه چندان موفقی نداریم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Germany
۱۴ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۲
اگر نظارت پر رنگ را نکنید برجام اوج میگیرد و همه چیز خراب می شود و می شود فتنه مجلس نظارت را فراموش کرده است قراردادهای نفتی نظارت ندارد واردات نظارت ندارد صادرات نظارت ندارد هرکس هر کاری را میخواهد می کند من فکر می کنم زمان شناس نیستیم آمریکا بهتر از ما به زمان ما آگاه است مطالبات مردم را مدیریت کرد پرچم ایران را آتش زد مسجد و امازادگان را آتش زد محل های مذهبی ایران را آتش زد تازه دولت از خواب بیدار شد مجلس تازه از خواب بیدار شد ای غفلت زدگان از خواب بیدار شوید
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار