معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: کارخانه قند ورامین پس از ۳ سال توقف فعالیت، مجدد وارد مدار تولید شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛افشار فتح اللهی درباره فرایند احیا این کارخانه گفت: این واحد تولیدی با مشکلات متعددی با سامانه بانکی، بیمه تامین اجتماعی و موضوعات مالیاتی دست به گریبان بود که با تلاش کارگروه تسهیل استان این موانع برطرف شد.
وی با اشاره به این که طراحی اولیه کارخانه قند ورامین بر پایه تصفیه شکر خام وارداتی بوده است گفت: در سالهای اخیر به دلیل اعمال سیاستهای حمایتی دولت از بخش کشاورزی داخلی این واحد تولیدی مانند کارخانجات مشابه سراسر کشور با محدودیت واردات مواد اولیه مواجه و در نهایت با تعطیلی موقت مواجه شد.
این مسئول استانی در ادامه خاطرنشان کرد: علت اصلی در بازگشت کارخانه قند ورامین هماهنگی و همراهی مجموعههای مختلف کشور به ویژه گمرک است که توانستیم در گام نخست، مجوز واردات ۴۰ هزار تن شکر خام را برای این شرکت بگیریم و این روند با همین تناسب ادامه یابد و در قبال آن کارخانه نیز تضمینهایی به گمرک داد که عین محصول فرآوری شده را بدون عرضه در داخل، صادرکند.
وی درباره بازار صادراتی این محصول نیز گفت: از آنجا که شکر تولیدی کشور کیفیت مناسبی دارد، از بازارهای خوبی در منطقه برخوردار است، بنابراین براحتی میتوان از ظرفیت واحدهای اینچنینی صنعتی ایجاد شده در کشور، برای صدور محصول و ارزآوری استفاده کرد.
فتح اللهی مقاصد محصولات این کارخانه را کشورهای منطقه و همسایه اعلام کرد و گفت: تجهیزات و دانش موجود در ایران زمینه تولید شکر با کیفیت را ایجاد کرده است و حالا کشورهای مختلفی متقاضی شکر ایرانی هستند.
معاون سازمان صنعت، معدن تجارت استان تهران از مزایای راه اندازی مجدد کارخانه قند ورامین را بازگشت و مشغول به کار ۱۷۶ نفر از پرسنل آن در فاز نخست عنوان و ابراز امیدواری کرد ظرف هفتههای آینده با وارد مدار شدن همه خطوط تولید بقیه نیروهای جداشده کارخانه و تا ۳۰۰ نفر به طور مستقیم مشغول به کار شوند.
وی محصول اصلی این کارخانه را تصفیه شکر خام دانست و گفت: البته با راه اندازی بقیه فازهای کارخانه قند حبه و کله نیز تولید خواهد شد.
ظرفیت واقعی کارخانه قند ورامین ۴۵۰ تن در روز است که در گام نخست ۳۰۰ تن محصول در روز تولید میشود.