تسلیم کردن داشتهها و دستاوردها و اظهار عجز در مقابل غرب و آمریکا تجویز همیشگی مدعیان اصلاحات برای توسعه و پیشرفت کشور است. ضرر مطلق برجام هم نتوانسته رویکرد منفعلانه این طیف غربگرا را تغییر دهد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه شرق در شماره روز پنجشنبه در یادداشتی نوشت: «نمیتوان پیشبینی کرد پنج کشور دیگر عضو برجام در قبال آمریکا چه موضعی اتخاذ میکنند؟ آنان تابهحال تلاش کرده اند در مقابل رفتار تهاجمی ترامپ، کجدارومریز رفتار کنند و در سایر موضوعات علیه ایران، تا حدی با آمریکا همسویی نشان دهند. اگر طرفین بر اساس حسننیت عمل کنند و ایران با کمی انعطاف، بهدنبال گفتوگوی مؤثر با اروپا و البته تداوم بهانهگرفتن از ایالات متحده باشد، همکاریهای تجاری بیشتری میان طرفها صورت میگیرد و رفع تحریمها شتاب بیشتری خواهد گرفت. در این صورت میتوان تا حدی انتظار حل مشکلات موجود و روند اجرای مطلوب برجام را داشت.» در بخش دیگری از این مطلب آمده است: «او [ترامپ]تلاش میکند در موضوعی همسو با اروپا، یعنی نگرانی از برنامه توسعه موشکی ایران، برجام را نیز زیر سؤال ببرد.» این نسخه پیچیهای ذلت بار در شرایطی است که مسیر طی شده در رسیدن به توافق هستهای و تجربه پسابرجام پیش روی همگان است. توافق یکطرفهای که در آن ایران به تمام تعهدات خود پایبند بود، اما آمریکا آن را مکرر نقض کرد و در همین حال، اروپا هم در موضعی ناعادلانه تصریح کرد که همه طرفها در برجام به تعهدات خود پایبند بودهاند! کار به اینجا ختم نشد؛ برجام امروز به ابزاری برای فشار بر ایران و بستری برای پیگیری سیاستهای خصمانه بیگانگان تبدیل شده است. آمریکا و اروپا همسو با هم، بر لزوم فشار بر ایران به دلیل توانمندی موشکی و نقشآفرینی منطقهای اتحاد دارند. با وجود چنین شرایطی این روزنامه زنجیرهای که نقش گستردهای در بزک برجام دشت، بر طبل دادن امتیاز میکوبد. رویکردی ضد منافع ملی که با وجود تجربه برجام، نمیتواند از روی سادهلوحی باشد. نتایج و دستاوردهای حاصل زحمات متخصصان هستهای که طبق برجام تعطیل شده، در مقابل، اما تحریمهای دیگری هم افزوده شده؛ باز هم باید امتیاز داد و انعطاف به خرج داد؟ مقصود این طیف تسلیم کشور و پذیرش سلطه اجانب است؟ همچنین، مدعیان اصلاحات که مردم را با تیترهایی نظیر «صبح بدون تحریم» و ... فریب دادند، امروز برای فرار از پذیرش مسئولیت این خسارت محض، به اروپایی دلخوش کردهاند که همدست آمریکاست و جالب است که در همین یادداشت هم به آن تصریح شده است!
دیروز بزک آمریکا، امروز بزک اروپا! روزنامه آفتاب یزد نیز در مطلبی نوشت: «اروپاییها میخواهند از مسیر دیپلماسی یک مصالحه میان تهران و واشنگتن شکل دهند. چرا که صلح و ثبات بینالمللی در منطقه و جهان همواره یکی از خواستههای اصلی کشورهای اروپایی است و به همین دلیل فرانسه میخواهد مسیری برای تقویت برجام بیابد که مکمل این توافق باشد تا طرفین به نحو بهتری از دستاوردهای آن استفاده کنند... بنابراین نگاه فرانسه که مبتنی بر مصالحه است یک فرصت مناسب است تا با دیپلماسی فعال از آن استفاده کنیم و مانع شویم شرایط به پیش از برجام برگردد». این روزنامه زنجیرهای مدعی شده است که «صلح و ثبات بینالمللی در منطقه و جهان همواره یکی از خواستههای اصلی کشورهای اروپایی است» این در حالی است که کشورهای اروپایی عضو ۱+۵ همواره یک پای ثابت حمایت از جنگ و آدمکشی در جهان هستند. حمایتهای انگلیس، فرانسه و آلمان از صدام در جنگ تحمیلی علیه کشورمان، حمایت از رژیم کودککش اسرائیل، تجهیز و حمایت از گروه تروریستی داعش و تجهیز و حمایت از آلسعود در قتل عام مردم مظلوم یمن تنها بخش کوچکی از کارنامه سیاه کشورهای اروپایی عضو ۱+۵ در ضدیت با صلح و ثبات در منطقه است. ادعای دیگر این روزنامه زنجیرهای این است که «فرانسه در پی تقویت برجام است» این ادعای مضحک در حالی است که کشورهای اروپایی عضو ۱+۵ از جمله فرانسه و انگلیس به دنبال اعمال محدودیتهای مورد خواست آمریکا در چارچوب برجام هستند. در حقیقت کشورهای اروپایی عضو ۱+۵ از جمله فرانسه و انگلیس از حفظ برجام حمایت کرده و آن را موفقیتی برای خود میدانند، ولی در عین حال به دنبال همراهی با آمریکا در اعمال فشار و تحریمهای ضدایرانی به بهانه قدرت دفاعی و نفوذ و نقشآفرینی منطقهای کشورمان هستند! بزک اروپا توسط روزنامههای مدعی اصلاحات در حالی است که همین جریان در اوج عهدشکنیهای آمریکا در برجام مدعی بودند که «امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است.»
تیم اقتصادی دولت دقیقا مشغول چیست؟ شرق در یادداشت دیگری درباره حواشی واردات خودرو نوشت: «وقتی در یکی از برنامههای تلویزیونی که میلیونها بیننده دارد، مجری اعلام کند با تغییر تعرفه واردات خودرو، سود ١٠٢ هزارمیلیاردی نصیب واردکنندگان خودرو شد که تعداد آنها حداکثر ٩ نفر است، این خبر در جامعه بهستوهآمده از گرانی و تبعیض، واکنشهای اعتراضی مشابه مسائل اخیر نخواهد داشت؟»
از پشت شیشههای دودی، اتومبیلهای خارجی را ببینید! این روزنامه خاطرنشان کرد: «.. خودروهای رنگارنگی را که در سطح خیابانها و در دوردورکردن فرزندان بهثروترسیدهها در خیابانهای شهرها جولان میدهند و اتومبیلهای به گفته خودشان لوکس و لاکچری را اختصاصا وارد میکنند نیز باید به این جمع اضافه کرد. پرسش واقعی این است که تیم اقتصادی دولت روحانی دقیقا مشغول چه کاری است؟ آیا این اخبار را نمیشنوند، آیا از پشت شیشه دودی اتومبیلهایی که آنان را در سطح شهرها جابهجا میکنند، اتومبیلهای خارجی را نمیبینند و این پرسش به ذهن آنان نمیرسد چه فرد یا افرادی پشت واردات خودروهایی از این دست هستند؟»
آمارهایی که مطابق با واقعیت جامعه نیست روزنامه قانون به نقل از عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نوشت: «در نشست علنی، سخنگوی دولت از رشد اقتصادی ۵/۸ درصد و کاهش نرخ بیکاری به ۱۱/۷ درصد خبر داد که به گفته جلال محمودزاده، این آمارها مطابق با واقعیت جامعه نیست زیرا نه شاهد رشد اقتصادی بودهایم و نه اشتغالزایی صورت گرفته است. دولت در آمار بیکاری یا اشتغال، افرادی را که حتی یک ساعت در هفته کار داشته باشند نیز شاغل محسوب میکند. این در حالی است که افرادی باید شاغل محسوب شوند که شغل دایم دارند و از امنیت شغلی برخوردار هستند، نه اینکه افرادی با شغل موقت را از آمار بیکاری کشور خارج کنیم.»
اقدامات دولت در بودجه ۹۷ برای اشتغالزایی شعاری و روی کاغذ است قانون از قول این نماینده مجلس همچنین نوشت: «در شرایط رکود اقتصادی در کشور، چگونه رشد اقتصادی رخ داده است؟ رشد اقتصادی از اشتغالزایی کلید میخورد، اما اشتغالی در سال جاری ایجاد نشده است؛ نه تنها شغلی ایجاد نشده که شغلها از دست رفته است و در صنایع کشاورزی و تبدیلی ۴۰ درصد زیر ظرفیت خود فعالیت میکنند. در لایحه بودجه سال ۹۷، اقداماتی برای اشتغالزایی در نظر گرفته شده که تنها روی کاغذ و شعاری است.»
سفره اصلاحطلبان از دولت روحانی جداست! روزنامه آرمان در شماره روز پنجشنبه در مطلبی نوشت: «ما باید حسابمان را از حساب دولت روحانی جدا کنیم. اصلاحطلبان حامی دولت روحانی هستند نه شریک آن. حامی یک دولت تا زمانی که رئیس دولت به منویات مردم توجه کند از او حمایت خواهد کرد. اما اگر دولت به وعدههای خود عمل نکند، حمایت خود را از دولت برخواهد داشت. اصلاحطلبان از ابتدا اعلام کردند که به دولت روحانی چک سفید امضا نمیدهند. سفره اصلاحطلبان از دولت روحانی جداست. نباید چنان در دولت روحانی هضم شویم که مشکلات و ناکارآمدی دولت به پای جریان اصلاحات گذاشته شود.» پیش از انتخابات امسال، محمدرضا خاتمی در مصاحبه با روزنامه زنجیرهای اعتماد در پاسخ به این سوال که «چه تضمینی برای همراهی دولت دوم روحانی و اصلاحطلبان وجود دارد؟» گفته بود: «تضمین این مسئله، خود ما هستیم». اما برخلاف این ادعا، در حال حاضر مدعیان اصلاحات برای فرار از پاسخگویی درباره عملکرد دولت و ابراز برائت از روحانی از یکدیگر سبقت میگیرند. در حال حاضر اکثریت مطلق کابینه در اختیار مدعیان اصلاحات است؛ اما متاسفانه عطش دستیابی به قدرت و بیتوجهی به مشکلات و دغدغههای مردم و ارجح بودن منافع قبیلهای نسبت به منافع ملی، در مدعیان اصلاحات به حدی گسترش یافته است که تنها پس از چند ماه از آغاز به کار دولت دوازدهم، این جماعت با بی مسئولیتی به دنبال تبرئه خود از ناکامیها و فاصلهگذاری با دولت است تا بتواند با این ترفند سیاسی در انتخابات ۱۴۰۰ نیز قوه مجریه را به دست بگیرد.
اصلاحطلبان و دروغهای زنجیرهای! وارونه نمایی خصیصهای است که مصادیق بسیاری از آن را میتوان در روزنامههای طیف موسوم به اصلاح طلب دید. زمانی که این وارونه نمایی به خوانش گذشته میپردازد ماحصل آن چه چیزی خواهد بود؟! روزنامه اعتماد در شماره روز پنج شنبه یادداشتی را منتشر کرده است که در بخشی از آن میخوانیم: «به نظر میرسد در جناح اصولگرا محافظهکاری بر کنشهای رادیکالی غلبه کرده است... از همین روی شاید شعار «مرگ بر روحانی» شان کنار رفته و احتمالا پای ایده حمایت از دولت به جلسات خصوصی و پشت پردهشان راه یافته است. همان جلساتی که روزگاری فرمان شلیک به روحانی را صادر میکرد گویی حالا فرمان آتشبس داده است.» این روزنامه زنجیرهای آن چنان از عبارت «جلسات خصوصی» نام برده گویا به واقع چنین جلسهای تشکیل شده و از قضا این روزنامه زنجیرهای از محتوای آن اطلاع دارد! به راستی اگر چنین بود آیا این جماعت از انتشار محتوای آن جلسات لحظهای درنگ میکردند؟ موضوع بعدی آن است که این روزنامهها اگرچه ظاهرا برای مسائلی از قبیل: راستگویی سینه چاک میکنند، اما در عمل شاهد چیزی به غیر از این هستیم. کجا اصولگرایان و رسانههای آنها شعاری که در این نوشته ادعا کرده سر داده اند؟! این روزنامه چنان از این موضوع یاد کرده گویا که این رویه ثابت این جریان بوده است. البته در پایان این نوشته مشخص میشود منظور نویسنده از اصولگرایان و سردادن آن شعار همان تجمعات ساختارشکن چندی قبل بوده و برای نیل به هدفش زشتترین راه ممکن را انتخاب کرده است. این روزنامه در ادامه آورده است: «تغییر مواضع اصولگرایان و متفاوت شدن رویکردشان در مورد دولت پس از ناآرامیهای اخیر در کشور پررنگتر شد. آنها به ایدهای رسیدند که چند سال پس از حوادث ٨٨ اصلاحطلبان پیشنهاد دادند. «وفاق، وحدت و گفتوگو» برای عبور از چالشها و بحرانهایی که مردم اصولگرا و اصلاحطلب را در آن شریک میدانند... آنها گرچه خودشان پروژه عبور از روحانی را کلید زدند...» باید به این روزنامه یادآوری کرد که در جریان سال ۸۸ طیفی از اصلاح طلبان بودند که به هیچ روی گفتوگو و راه حلهای قانونی را برای مسائلی که خود مدعی آن شده بودند نپذیرفتند. جالب آنکه برخی از سردمداران آشوب آفرینی در آن روزها اگرچه در جلسات خصوصی گفته اند، اما هنوز هم به صورت علنی به اشتباه خود اقرار نکرده و از ملت عذرخواهی نکرده اند. یکی از نامزدهای انتخابات ۸۸ روز قبل از انتخابات در مصاحبه با خبرنگار نشریه نیویورک تایمز گفته بود که اگر نتیجه به سود ایشان نباشد راه حل را در کشاندن مردم به خیابان جستوجو خواهند کرد! آیا روزنامه اعتماد، از این منطق سخن میگوید؟! موضوع دیگر اینکه این یادداشت در ادعایی مضحک گفته است که پروژه عبور از روحانی را اصولگرایان کلید زدند! در این باره باید به نویسنده یادداشت گفت: به خود زحمت مطالعه نشریات زنجیرهای را میدادید تا چنین ادعایی را مطرح نکنید. در همین روزنامه اعتماد در این باره مطلب منتشر شده بود، چرا که اصلاح طلبان تجربه تلخ عبور از خاتمی را در کارنامه داشتند و با بلند شدن صدای اعتراض از میان اصلاح طلبان برخی از همین طیف را آن خاطره تلخ زنده شد و سراسیمه به فکر پیشگیری افتادند.