مدیرعامل شرکت مهندسی بین المللی فولاد تکنیک گفت: تا پایان امسال علاوه بر ۳۳ میلیون تن ظرفیت فولاد و ۲۲ میلیون تن هم که در دست اجرا است به اهداف ۵۵ میلیون تن ظرفیت فولاد خام در افق ۱۴۰۴ خواهیم رسید.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد ابکاء در هشتمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار افزود: ما در سنگ آهن ۸۰ میلیون تن ظرفیت فعال و ۵۰ میلیون تن در دست اجرا داریم در حالیکه ۱۶۰ میلیون تن نیاز داریم.
وی گفت: ۵ میلیون تن ذخایر سنگ آهن داریم که ۳ میلیارد تن آهن قطعی است و این چالش صنعت فولاد است که نیاز داریم اکتشافات در حوزه سنگ آهن را ادامه دهیم.
ابکاء افزود: روند ۲۰ سال اخیر در مصرف را مورد توجه قرار دادیم و رسیدیم به ۳۰ میلیون تن مصرف فولاد ولی اگر برنامه ششم را در نظر بگیریم که رشد اقتصاد ۸ درصد را پیش بینی کرده است ما به مصرف ۴۰ میلیون تن میرسیم.
وی گفت: در سال ۲۰۱۹ ظرفیت فولاد در دنیا با افزایش بیش از ۲۰۰ میلیون تن به ۲.۴ میلیارد تن میرسد.
وی گفت: سند چشم انداز صادرات ۲۰ میلیون تن فولاد را پیش بینی کرده است در سال ۹۵ ما ۵.۹ میلیون تن فولاد صادر و ۳.۹ میلیون تن وارد و تراز مثبت ما ۲ میلیون تن بوده است. ابکاء افزود: صادرات خام جهان ۱۳ میلیون تن است در حالی که ما ۶۷ میلیون تن خام صادر کردیم و ما به سمت ارزش افزوده نرفتیم یعنی سوبسید را به دیگران دادیم که میگوید این روش صادارت درست نیست. وی گفت: در فولاد خام ۱۰۱ میلیون تن مجوزبه متقاضیان دادیم و این یکی از چالشهای آینده خواهد بود که باید سریعاً مدیریت شود. ابکاء افزود: در مدیریت صنعت فولاد، بر تمرکز واحدهای فولادی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان داریم. وی گفت: در راه آهن ۴۰ میلیون تن ظرفیت حمل داریم سند چشم انداز ۲۰۵ میلیون تن پیش بینی کرده است که باید فشار بر جاده را کم کنیم.
ابکاءافزود: عمده پهنههای ایران خشک است ما سالانه به ۲۵۵ میلیون متر مکعب آب برای صنعت فولاد نیاز داریم که ۴۱ میلیون متر مکعب با نمک زادایی از آبهای جنوب استفاده میشود. وی گفت: برای احداث خطوط تولید تا ۱۴۰۴ به ۸ میلیارد یورو منابع نیاز داریم که تقریباً حل شده است ولی برای زیر ساختها به ۱۳ میلیارد یورو نیاز داریم که ۵ میلیارد آن برای راه آهن و حمل و نقل است.
ابکاء افزود: برای تامین منابع خارجی که مورد توجه دولت است ما در جذب سرمایه خارجی ضعیف عمل کردیم و باید بسترهای لازم ایجاد شود. وی گفت:: در استفاده از فناوری باید به موضوعات کیفیت، هزینه و بهره وری توجه شود، ? بسیاری از واحدهای ما قدیمی است که هم در مصرف انرژی و قیمت تمام شده مشکل دارند.
ابکاء افزود:? در استفاده از آب با استفاده از فناوریهای جدید توانسته ایم دربرخی واحدها میزان مصرف آب را ۶۷ درصد کاهش دادیم.
وی گفت: برای رسیدن به اهداف ۱۴۰۴ تامین منابع مالی، توسعه اکتشافات، تجمیع واحدهای کوچک، تعیین تکلیف واحدها، رقابت پذیری و ارزش افزوده در تولید و تجارت، نوسازی و استفاده از اتوماسیون باید مورد توجه قرار گیرد.