آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۳۶۶۸
معاون بهداشت وزارت بهداشت:

کنترل بیماری مهاجران افغانستان و پاکستان در ایران

معاون بهداشت وزارت بهداشت در دیدار با ظفرمیرزا سرپرست دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت که در ایران برگزار شد، خواستار اجرای برنامه و پروژه‌های مشترک بهداشتی بین کشور‌های ایران، افغانستان و پاکستان برای مهار بیماری‌های مشترک شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت:: ایران بر اساس آمار در کنترل مالاریا و سل بسیار موفق بوده است و این در حالی است که درصد بسیار بالایی از آمار فعلی ما دراین زمینه مربوط به بیماران کشور‌های افغانستان و پاکستان است که وارد ایران می‌شوند.

وی افزود: ایران شناسایی، تشخیص و درمان این عزیزان را رایگان انجام می‌دهد و به خاطر همین موضوع در مناطقی مثل سیستان و هرمزگان مجبور شده ایم بیمارستان‌ها را توسعه بدهیم و بخش‌های مربوطه را ایجاد کنیم.

رییسی گفت: پیشنهاد من این است که در «امرو» پروژه‌های مشترک بین این سه کشور تعریف کنیم و وظایف مشترکی داشته باشیم و هر کشوری سهم خود را ایفا کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه اظهار داشت: برنامه اصلی ما در ۴ سال آینده تکمیل شبکه بهداشت و درمان در سطح شهر است. یکی از استراتژی‌های ما برای انجام این کار جلب مشارکت مردم و واگذاری برخی از خدمات به بخش خصوصی است. یکی از برنامه‌های اصلی اصلاح نظام پرداخت است و در این راستا به سمت ارائه خدمات فعال می‌رویم.

وی افزود: برنامه اصلی دیگر ما بعد از اضافه شدن واکسن پنتاوالان به برنامه واکسیناسیون کشوری، ورود دو واکسن دیگر روتاویروس و پنوموکوک به این برنامه است؛ که می‌بایست تکنولوژی ساختش را برای تولید در داخل، وارد کنیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۴ درصد بار بیماری‌های ایران غیرواگیر است و به همین نسبت بیماری قلبی و عروقی رتبه اول مرگ‌ها را دارد.

رییسی گفت: الان هیچ جمعیت بالای ۷۰۰ نفر در کشور نداریم که خانه بهداشت نداشته باشند. تقریبا به ازای هر ۵ هزار نفر یک مرکز بهداشت داریم که به تناسب ۳ تا ۴ خانه بهداشت تحت پوشش دارد و به ازای هر ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر یک مرکز بهداشت شبانه روزی داریم.

وی افزود: فاز دوم کار ما در تحول سلامت گسترش شبکه به شهرهاست، چون در روستا سیستم کامل بود. هم اکنون به ازاء هر ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر یک مرکز جامع و به ازاء هر ۱۲۵۰۰ نفر یک پایگاه سلامت در شهر‌ها داریم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: اتفاق جدید اجرای برنامه NCD است. در طراحی سطح شهر دو کارشناس تغذیه و بهداشت روان به مراکز اضافه شده اند. اتفاق درخشان دیگر در ۴ سال گذشته توجه به پیشگیری در حوزه دندانپزشکی است. حدود ۴ هزار و ۱۰۰ واحد دندانپزشکی در روستا و شهر تجهیز و نوسازی کرده ایم و هم اکنون ۱۱۰۰ دندانپزشک در روستا و ۱۲۰۰ در شهر‌ها داریم.

رییسی با اشاره به این که برای افراد زیر ۱۴ سال و مادران باردار و شیرده که گروه هدف دندانپزشکی هستند شاخص پوسیدگی دندان ۲َ.۱ بوده که در این چند سال به ۱.۸۴ رسیده است، افزود: همه دانش آموزان مقطع ابتدایی در دو نوبت وارنیش فلوراید سالانه دریافت می‌کنند.

وی با بیان این که در برنامه ایراپن بیماری‌های غیرواگیر همچون قلب و عروق، آسم و دیابت و سه سرطان قابل پیشگیری را پایش می‌کنیم، افزود: برای اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع و ارتباط سطوح یک و دو سه هم در حال اجرای برنامه هستیم.

رئیسی در پایان اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی ما در این دوره تکمیل پرونده الکترونیک سلامت است چرا که ما در حال حاضر تنها قسمتی از پرونده الکترونیک سلامت که شامل ثبت و ارائه خدمت در سامانه سیب است را اجرا کرده ایم و تا تکمیل پرونده الکترونیک راه جدی و شاید طولانی در پیش داشته باشیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار