آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۴۲۶۶
معاون وزیر جهاد کشاورزی

پنج راهکار وزارت جهاد کشاورزی برای به نصف رساندن مصرف آب

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: نسخه‌های مختلفی از جمله استفاده از کشت نشاء، مالچ پاشی، توسعه حفاظتی، بذر با طول رشد کم و تغییر فصل کشت را در دستور کار داریم تا میزان مصرف آب را به نصف برسانیم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس کشاورز معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت در پاسخ به اینکه با توجه به کاهش بارش‌ها وزارت جهاد کشاورزی چه تصمیم عملیاتی برای مقابله با بحران آب پیش‌رو دارد، خاطرنشان کرد: نسخه ما این است که در کوتاه‌مدت کشت نشاء را برای همه محصولات به غیر از گندم و جو در دستور کار قرار دهیم و همچنین آبیاری میکرو برای محصولات ردیفی و همچنین استفاده از مالچ‌پاشی در کنار توسعه حفاظتی را به طور جد در دستور کار قرار دهیم که با اعمال این روش‌ها ۳۰ تا ۷۰ درصد می‌توانیم مصرف آب در بخش کشاورزی را کاهش دهم.

 معاون وزیر کشاورزی گفت:‌اگر زمان طول رشد بذر کم باشد میزان مصرف آن نیز کمتر خواهد بود که ما این را در دستور کار داریم؛ مضاف برآنکه تغییر فصل کشت نیز می‌تواند مصرف آب را تا یک سوم کاهش دهد که اکنون کشت چغندر را از فصل بهار به کشت پاییزه انتقال داده‌ایم و کشت علوفه را از تابستانه به پاییزه منتقل می‌کنیم که ۶۰ تا ۷۰ درصد مصرف آب آن کاهش می‌یابد.

بر اساس این گزارش طی چند سال گذشته ناظر اقلیم ایران که بیشتر در ناحیه خشک و نیم‌خشک قرار دارد و کاهش بارش‌ها، وزارت علوم همواره اعلام کرده است که ۹۰ درصد آب مصرفی در کشور توسط بخش کشاورزی استفاده می‌شود، اما وزارت جهاد کشاورزی این رقم را تنها ۶۰ درصد می‌داند. با تأکید مقام معظم رهبری در چهار پنج سال اخیر استفاده از روش‌های نوین آبیاری مانند زهکشی و آبیاری میکرو باعث شده تا در بسیاری از مزارع مصرف آب به شدت کاهش یابد، اما کارشناسان همچنان معتقدند که کشت در فضای بازی و استفاده از روش‌های برقابی باید حذف و کشت در گلخانه را برای بازدهی بیشتر و مصرف آب کمتر توسعه دهیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار