آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۴۸۲۱

طبق گزارش‌های اقتصادی دولت ارز باید ارزان می‌شد نه گران

«قیمت ارز بر قیمت کالا‌های وارداتی و حتی تولیدات داخلی تأثیر می‌گذارد. قیمت دلار باید زیر ۴ هزار تومان باشد...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در حالی که قیمت دلار ظرف روز‌های اخیر تا ۴۶۰۰ تومان صعود کرد، محمدرضا پورابراهیمی به تابناک گفت: هم اکنون نرخ ارز دچار فضای روانی شده و یک فضای احساسی و سفته‌بازی در بازار حاکم شده که البته دلیل آن عدم حضور فعال بانک مرکزی در بازار ارز است.

اگر بانک مرکزی حضور فعالی داشته باشد، کار را مدیریت کرده و مانع این کار‌ها می‌شود. در حال حاضر اتفاقی در کشور ما رخ نداده که یکباره با چنین جهش ارزی مواجه شویم. زمانی بود که تورم در اقتصاد ما بیش از ۴۰ درصد بود و باعث جهش ارزی می‌شد، ولی اکنون که ما افزایش تورمی نداشته‌ایم، قیمت ارز افزایش یافته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: نرخ تورم بر اساس گزارش بانک مرکزی در این سال‌ها، تک‌رقمی بوده؛ بنابراین، انتظار ما از نرخ ارز متناسب با کاهش نرخ تورم تغییرات کمتری نسبت به گذشته است. از سوی دیگر، افزایش قیمت نفت و حجم فروش نفت در اقتصاد ما و همچنین افزایش میزان درآمد نفتی در اقتصاد ما تأثیرگذار است.

این نماینده مجلس گفت: ما در گذشته نفت را با قیمت ۲۵ تا ۳۰ دلار هم فروخته‌ایم، ولی اکنون بالای ۶۰ دلار معامله می‌شود؛ یعنی منابع ارزی کشور رو به افزایش است؛ بنابراین، در این شرایط، باید یک رابطه منطقی بین نرخ ارز وجود داشته باشد.

وی گفت: دلیل اصلی افزایش قیمت ارز انفعال بانک مرکزی در مقابل شرایط روانی بازار است، بانک مرکزی ما باید فعال باشد. نباید منفعل عمل کند؛ به عبارت دیگر، باید منابع و مصارف را تعیین کند. باید فضای بازار را به دست بگیرد و عرضه و تقاضا را کنترل کند، این عدد که بالا رفته، اصلا منطقی نیست و عدد آن باید با مدیریت بانک مرکزی کاهش پیدا کند.

این نماینده مجلس در پاسخ به این که به نظر شما عدد منطقی برای نرخ ارز چقدر است، گفت: باید این موضوع محاسبه شود و تغییرات نرخ تورم در تغییرات نرخ ارز و همچنین نرخ ارزی که در سال ۹۲ آزاد شده، منطبق برآورد کرد. تصور من این است که باید نرخ ارز زیر ۴۰۰۰ تومان باشد.

رئیس کمیسیون اقتصادی در پاسخ به اینکه با توجه به اوضاع اقتصادی فکر می‌کنید، وعده مسئولان برای کاهش نرخ ارز در روز‌های آتی محقق خواهد شد، گفت: اگر بانک مرکزی با ارائه اطلاعات دقیق و مدیریت بازار و روان‌سازی بازار عرضه و تقاضا فعال عمل کند، می‌توان امیدوار بود که نرخ ارز کاهش پیدا کند.

آگاهی از نتایج نظرسنجی‌ها راز انکار هدف اصلی برجام
«چرا؟ یادآوری اصلی‌ترین هدف مذاکرات، دولت و مدیران وزارت خارجه را رنج می‌دهد؟ آیا، چون نمی‌توانند پاسخگوی مردم باشند، باید بگویند هدف مذاکرات، لغو تحریم‌ها نبود!».
رجانیوز با طرح این سؤالات نوشت: تلاش مذاکره‌کننده ارشد دولت یازدهم برای جاانداختن این مسئله که «لغو تحریم‌ها هدف اصلی مذاکرات نبوده» از دیگر بخش‌های قابل تامل حضور عراقچی در برنامه هفته گذشته جهان‌آرا است که در افکار عمومی و رسانه‌ها کمتر به آن پرداخته شد. این بخش از صحبت‌های عراقچی در واقع تکرار سخنان ظریف در شهریور ماه سال گذشته است که با رد لغو تحریم‌ها به عنوان اولویت و هدف اصلی مذاکرات می‌گوید: البته هدف عمده مذاکرات، برداشتن تحریم‌ها نبود؛ بلکه حفظ عزت کشور، توانمندی‌های فنی و لغو قطعنامه‌های شورای امنیت بود که اتفاقا هیچ یک از تحریم‌های اقتصادی در آن قطعنامه‌ها نبود.
بررسی گذرای اظهارنظر‌های دولتمردان در سال‌های ۹۲ تا ۹۴ به راحتی صحبت‌های عراقچی و ظریف را رد می‌کند. در واقع کمتر حافظه‌ای وجود دارد که ۱۷ خرداد ۹۴ را فراموش کند؛ جایی که روحانی در مراسم اعطای جایزه ملی محیط‌زیست می‌گوید: «ما وقتی می‌گوییم باید تحریم‌های ظالمانه رفع شود بعضی‌ها چشمانشان زیاد نچرخد. تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط‌زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانک‌ها احیا شوند. آن‌ها که ملت ما را تحریم کرده‌اند ظلم بزرگی مرتکب شده‌اند، اما عده‌ای در داخل هم نمی‌دانستند تحریم چیست.» با این وجود چرا دولتمردان بعد از گذشت دو سال از اجرای برجام اظهارات گذشته خود را انکار کرده و سعی می‌کنند اصلی‌ترین هدف مذاکرات را- که تمام هم و غم خود را برای نیل به آن صرف کردند- کم‌رنگ جلوه دهند؟
بخشی از پاسخ سوال مذکور به لغو نشدن بسیاری از تحریم‌ها و افزایش تحریم‌های جدید برمی‌گردد، اما بخش مهمتر آن را باید در ترس دولتمردان از پاسخگویی و مواجه با افکار عمومی دانست. بخش‌هایی از نظرسنجی اخیر دانشگاه مریلند پیرامون توافق هسته‌ای نشان می‌دهد که بیش از ۷۰ درصد مردم معتقدند که برجام بهبودی در وضعیت زندگی‌شان ایجاد نکرده و بیش از ۵۲ درصد نیز بر این باورند که خبری از مزایای وعده داده شده در برجام نیست.

- ۷۴/۸ درصد مردم معتقدند که برجام شرایط زندگیشان را بهبود نبخشیده است.
- ۵۲/۵ درصد مردم معتقدند که ایران اکثر مزایای وعده داده شده در برجام را دریافت نکرده است.
- ۶۰/۳ درصد مردم معتقدند که آمریکا تمام تحریم‌هایی که طبق برجام باید معلق می‌کرده را تعلیق نکرده است.

روشن است که در نگاه مردم وعده‌های برجامی بیش از آفتاب تابان و موهبت الهی به سراب شبیه است و در این وضعیت دولت و تیم مذاکره‌کننده به جای پاسخ‌گویی به مردم ترجیح می‌دهند که در فراری رو به جلو صورت مسئله را پاک کنند! «اصلا چه کسی گفته مسئله اصلی مذاکرات لغو تحریم‌ها بوده است؟!» برجام که قرار نبود مشکلات مردم از محیط‌زیست تا اشتغال و سرمایه را حل کند!
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار