وزارت اقتصاد اعلام کرد: ۳ دلیل ایجاد اعتماد در سرمایه گذار و کاهش ریسک نکول، مدیریت مواعد انتشار اسناد خزانه و تاثیر کاهش نرخ سود بر بازارهای رقیب؛ باعث افت نرخ بازدهی اسناد خزانه اسلامی شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در گزارش دفتر تحقیقات و سیاستهای مالی معاونت امور اقتصادی وزارت اقتصاد پیرامون عملکرد شاخصهای انتشار اوراق مالی اسلامی تا آذرماه امسال و ارایه نمودار روند متوسط نرخ بازدهی اسناد خزانه اسلامی، آمده است: به دلایلی مانند ظرفیت پایین بازار سرمایه در پذیرش اوراق بدهی، کمبود تقاضا نسبت به عرضه ناشی از تصور وجود ریسک بالا در نزد خریداران در مقایسه با بازارهای جایگزین و عرضه ناگهانی حجم بالای اسناد خزانه بانکی (سخاب) خارج از فرایند بورس؛ نرخ بازدهی اسناد خزانه اسلامی در فاصله آذر ماه ۹۵ تا پایان سال گذشته افزایش داشته است.
بر پایه این گزارش، ایجاد اعتماد در سرمایه گذار نسبت به بازپرداخت در سررسید توسط دولت و در نتیجه کاهش ریسک نکول، مدیریت مواعد انتشار اسناد خزانه در کمیته موضوع بند (ل) تبصره ۵ قانون بودجه و اثرات ناشی از کاهش نرخ بازدهی در بازارهای رقیب به ویژه کاهش نرخ سود بانکی از مردادماه سال ۱۳۹۶، باعث کاهش نرخ بازدهی اسناد خزانه در فاصله فروردین ماه تا آذرماه امسال شده است.
در بخشی از گزارش وزارت اقتصاد که از سوی پژوهشکده پولی و بانکی منتشر شده، درباره زمانبندی تسویه اسناد خزانه اسلامی در ۳ ماهه آخر سال ۹۶ اعلام شد: اسناد خزانه اسلامی با نمادهای سخاب ۴ و اخزا ۶۱۷ مجموعا به مبلغ ۴۲۱۲۳ میلیارد ریال در دی ماه تسویه شده است. در عین حال، با توجه به زمانبندی سررسید اسناد خزانه اسلامی، معادل ۲۵۰۲۰ میلیارد ریال نیز در بهمن ماه و ۱۴۳۷۸ میلیارد ریال هم در اسفندماه تسویه میشود.