گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ تلخترین مصیبت برای ما بچهشیعههاست مصیبت ِ فاطمیه. . مصیبت ِ کربلا، با تمام اندوهش، چیزی از جنس حماسه، دلاوری، غیرت و شور دارد. داغِ مدینه اما سراسر مظلومیت است و دستان بسته و دیوار ِ سوخته. برای همین، فاطمیه حال بچهشیعه را دگرگون میکند. فریادش را به آسمان میبرد. عزای فاطمیه، عزای درونی است. داغِ دل است. رنجِ بیوفایی و عهدشکنی است. عزای فاطمیه، دل را، زمین را، زمان را میلرزاند. فرو میریزاند. «یا لیتنا کنا معکم» مال فاطمیه است. کاش آنجا بودیم و نمیگذاشتیم دستان مولایمان را ببندند. داغ فاطمیه، یکسره حسرت است و رنج. میسوزاند. دل شیعه را به آتش میکشد، مثل آن در، مثل آن دیوار...
این هفته، هفنهی عزای مادر است. هفتهی پرچمهای سیاه و پیراهنهای مشکی. بیرقِ کافهتعطیلات این هفته هم مشکی است. به تلافی ِ شهری که قدر امانت ِ هجدهسالهی رسول را ندانست.
کتاب هفته: کشتی پهلوگرفته
سیدمهدی شجاعی، استاد مذهبینویسی در ادبیات ماست. نثرهای پخته و سختهاش، بوی شعار نمیدهد و جنس روایتهای مذهبیاش، ناب و بکر است. یکی از قلههای مذهبینویسی او «کشتی پهلوگرفته» است. روایتی کوتاه و موجز از زندگانی حضرت زهرا(س) که در 14 فصل و از نگاه 14 شخص مختلف بیان میشود. مهمترین ویژگی کتاب، نثر قوی و سنجیدهی آن است. نثری متواضع و البته آمیخته به کلمات وزینِ ادبی که هرگز سختخوان نیست اما شان و اعتباری والا به متن میدهد.
برشهای این کتاب، در ایام شهادت حضرت زهرا(س) میان مردم دست به دست میشود. شاید بهترین کلمات برای سرسلامتی و عرض تسلیت ِ این ایام، همین کلماتی باشند که سیدمهدی شجاعی آنها را کنار هم چیده و «کشتی پهلوگرفته» را با آنها نوشته است. بند به بند کتاب، مظلومیت بزرگترین بانوی عالم را فریاد میکند و نعمت ِ پیروی از این زن نمونه را به یاد همهی بچهشیعهها میاندازد. بهترین فرصت برای مطالعه و یا مرور مجدد این متن فاخر، همین هفته است.
فیلم هفته: به کبودی یاس
یکی از کارگردانهای قدرنادیدهی سینمای دفاع مقدس، جواد اردکانی است. کارگردانی که آثارش حداقلها و استانداردهای یک فیلم خوب را دارند اما دیده نمیشوند و حمایت چندانی از آنها صورت نمیگیرد. اردکانی در «به کبودی یاس» روایت زندگی سردار دوستداشتنی دفاع مقدس، قهرمان «خاکهای نرم کوشک»، شهید عبدالحسین برونسی را دستمایه قرار داده. برونسی در میان سرداران دفاع مقدس، با ارادت خاصش به حضرت زهرا(س) شناخته میشود. خاطرات او مملو از محبت و عرض ادب به محضر صدیقه کبری است و بسیاری از توفیقات او و نیروهای تحت امرش در دوران جنگ، حاصل همین ارادت و ادب است. موضوعی که در «به کبودی یاس» هم به آن پرداخته شده و نام فیلم به آن مرتبط است. اردکانی، در این فیلم هم مانند «شور شیرین» خوش درخشیده و اثری ساخته که از نظر محتوایی و حتی تکنیکی، قابل اعتناست.
کانال هفته: روایت زندگی
کانال روایت زندگی، زندگی را به سادگی آنچه در اطرافمان میگذرد، به تصویر میکشد و در قالب کلیپ هایی کوتاه به ما نهیب میزند. از عادت های خطرناکی که این روزها گریبانگیرمان شده؛ از اشتراک گذاشتن خصوصی ترین لحظاتمان در فضای مجازی تا رواج سنت هایی که حاصلی جز بالاتر رفتن سن ازدواج در جامعه امروز ندارند.
برخلاف اکثر کانال هایی که در طول روز ده ها پست میگذارند و آخر شب را به پست های تبلیغاتی اختصاص می دهند؛ کانال روایتهای زندگی هر دو هفته یک بار، کلیپی کوتاه و جذاب را به نمایش میگذارد و اصول حرفهای ِ کانالداری در تلگرام را، رعایت میکند. محتوای کاملاً تولیدی و پرهیز از کپی-پیست، این کانال را به کانال قابل اعتنا و ارزشمندی تبدیل کرده است. اگر مخاطبان کم حوصله ای هستید که توان و فرصت خواندن متن های طولانی تلگرامی را ندارید، فرصت خوبی است تا با عضویت در این کانال، علاوه بر لذت تماشای یک کلیپ کوتاه، به آسیب های اجتماعی اطرافمان از قاب یک دوربین بیشتر فکر کنید.
اپلیکیشن هفته:CamScanner
نیمسال جدید دانشگاهها آغاز شده و دوباره بساط جزوهنویسی به راه است. اپ این هفتهمان به شما کمک میکند تا از تمام جزوههای دستنویستان، یک نسخه خوشخوان و مناسب ِ الکترونیکی داشته باشید. فقط کافی است از صفحات مختلف جزوههایتان عکس بگیرید و آن را به CamScanner بدهید. اپلیکیشن با حذف زوائد و گرفتن لرزش دوربین، در لحظه مثل فتوشاپ تصاویر را اصلاح میکند، کنار هم میچیند و یک نسخه PDF تروتمیز از جزوه را خروجی میدهد. با این کار، دیگر از دستِ خواندن عکسهای لرزشدار و ناخوانای جزوات دیگران راحت میشوید و میتوانید از همین اول ترم جدید، جزوهی هر جلسه را منظم و مرتب روی گوشی داشته باشید.