استاد دانشگاه صنعتی شاهرود پس از ۴ ساعت پیادهروی برای خروج از نقطه کور و رسیدن به آنتن توانست مسئولان این دانشگاه و هلال احمر را برای خروج ...
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چند روز پیش خبری در برخی رسانهها و فضای مجازی در رابطه با مفقود شدن چند دانشجو و اساتید دانشگاه صنعتی شاهرورد شنیده شد که خودروی آنها در در کویر چاه جام طرود در شهرستان شاهرود به گِل نشسته بود و بعد از چند ساعت توسط عوامل امدادی نجات یافتند.
این دانشجویان رشته زمین شناسی به همراه اساتید راهنمای این دانشگاه به منظور تکمیل پایان نامه و نمونه برداری عازم دریاچه نمک شده بودند که پس از گل نشستن خوروی آنها در دریاچه نمک و عدم آنتن دهی مدتی را در بی خبری سپری کردند.
تلاش برای خروج خودرو کاپرا از گل
بعد از این واقعه شایعاتی مربوط به مفقود شدن این دانشجویان در فضای مجازی منتشر شد و مسئولان دانشگاه صنعتی شاهرود در اطلاعیهای خبر مفقودی این دانشجویان را تکذیب کردند، روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود، اعلام کرد که خبری که در فضای مجازی و نیز چند شبکه تلویزیونی مبنی بر مفقود شدن چهار دانشجو در منطقه چاه جام شاهرود پخش شده است، صحت ندارد.
به علت نقطه کور و عدم آنتندهی آن منطقه گوشی تلفن همراه پاسخ نمیداد و سرانجام گروهی از دانشگاه صنعتی شاهرود و هلالاحمر شهرستان عازم دریاچه نمکی شدند و این خودرو به گِل نشسته با تلاش مسئولان دانشگاه صنعتی شاهرود و هلال احمر بیرون آورده شود.
بیرون آمدن خودرو کاپرا از گِل
به منظور بررسی این ماجرا خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با یکی از اساتید و دانشجویان دانشکده علوم زمین دانشگاه صنعتی شاهرود به گفتوگو پرداخت و ماجرای خبر مفقود شدن آنها را جویا شد.
فرج الله فردوست، عضو هیأت علمی دانشکده علوم زمین دانشگاه صنعتی شاهرورد در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه برای تحقیقات دانشجویی و نمونه برداری عازم دریاچه حاج علی قلی در جنوب شاهرود، رفته بودند، گفت: بعد از طی مقداری از دریاچه نمک خودروی ما داخل گِل رفت و آنتن نداشتیم تا به دانشگاه اطلاع دهیم برای همین سعی کردم تا به ارتفاعاتی برسم و به دانشگاه اطلاع بدهم.
دریاچه نمک و خودروی به گِل نشسته
عضو هیأت علمی دانشکده علوم زمین دانشگاه صنعتی شاهرورد ضمن تشکر و قدردانی از مسئولان دانشگاه صنعتی شاهرود و هلال احمر این استان گفت: خودروی ما کاپرا بود که در گل فر رفته بود و برای رسیدن به آنتن مجبور شدم ۴ ساعت پیاده روی کنم تا اطلاع دهم و از طرف دانشگاه و هلال احمر دانشگاه به کمک ما آمدند؛ اما مشکل خاصی رخ نداد و مقداری جو سازی شد که موجب نگرانی دانشجویان و مسئولان دانشگاه شد؛ حتی گفته میشد که ما در برف و بوران گیر کرده بودیم در حالی که ما در کویر بودیم!
خودرو ما کاپرا بود که در گل فر رفته بود و برای رسیدن به آنتن مجبور شدم ۴ ساعت پیاده روی کنم تا اطلاع دهم و از طرف دانشگاه و هلال احمر دانشگاه به کمک ما آمدند، اما مشکل خاصی رخ نداد و مقداری جو سازی شد که موجب نگرانی دانشجویان و مسئولان دانشگاه شد حتی گفته میشد که ما در برف و بوران گیر کرده بودیم در حالی که ما در کویر بودیم!
گروهها و اکیپهای تحقیقاتی بارها به مناطق کویری سفر میکنند، اما برخی مواقع برخی خطرات آنها را تهدید میکند.
فردوست با بیان اینکه هر هفته برای بازدید به مناطق کویر و دریاچه نمک میروند، گفت: این کار برای ما عادی است و این خطرات همواره وجود دارد و با این شرایط آشنایی داریم.
اما نجیب، دانشجوی ژیوشیمی دانشکده علوم زمین دانشگاه صنعتی شاهرود که در این خودرو حضور داشته است، در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشکاه خبرگزاری دانشجو، در رابطه با ماجرای به گل نشستن خودرو در دریاچه نمک گفت: به همراه یکی دیگر از دانشجویان و اساتید راهنما برای تحقیق و تکمیل پایان نامه به دریاچه نمک رفته بودیم که بعد از طی مسیری از کویر نمک خودرو ما در گل فرو رفت.
وی در رابطه با اینکه در طول این چند ساعت چه حالی داشته اند، گفت: خوشبختانه با هوشیاری دکتر فردوست و هوشمندی که از خود نشان داد ما از خطر نجات پیدا کردیم و ایشان کیلومترها برای پیدا کردن آنتن را طی کرد و با وجود تلاش ایشان بود که ما توانستیم از خطر نجات پیدا کنیم.
این دانشجوی دانشگاه صنعتی شاهرود در رابطه با خطرات و مشکلاتی که در سفر به این مناطق دارند، گفت: این سفرها جزی از برنامه همیشگی ماست و به آن عادت داریم ما با مسیرها آشنا هستیم و این مشکلات همیشه وجود دارد.
بیرون آمدن خودرو کاپرا از دریاچه نمک
اما با وجود این برخی مواقع این مشکلات خطراتی را به همراه دارد که به نظر باید برای عدم جلوگیری از آن چارهای اندیشید، وقوع این حادثه میتواند هشداری باشد برای سایر افرادی که به کویر سفر میکنند که تجهیزات کاملتر را داشته باشند. وجود ماشینهای مجهزتر و تجهیزات اطلاع رسانی میتواند از بروز خطرات جلوگیری کند.
در اختیار قرار دادن تجهیزاتی از جمله آنتنهای ماهواره ای و تجهیزات ارتباط رسانی پیشرفته تر به گروههای دانشگاهی میتواند از بروز اینگونه خطرات و مشکلات جلوگیری کند.
فردوست با ارائه راهکاری برای جلوگیری از این گونه وقایع و مشکلات گفت: در اختیار قرار دادن تجهیزاتی از جمله آنتنهای ماهواره ای و تجهیزات ارتباط رسانی پیشرفته تر به گروههای دانشگاهی میتواند از بروز اینگونه خطرات و مشکلات جلوگیری کند.