آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۹۳۱۲

افت شاخص کسب و کار به روایت آمار در پاییز ۹۶

گزارش مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران از محیط کسب و کار در پاییز ۹۶، نشان می‌دهد که فضای کسب و کار در این فصل نسبت به فصل گذشته با عقبگرد مواجه شده و مولفه‌های کسب و کار به سمت معکوس حرکت کرده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، این گزارش حکایت از کاهش کیفیت محیط کسب و کار برای دومین فصل متوالی دارد و فعالان اقتصادی که به عنوان مرجع مشارکت کننده در این پایش به مولفه‌های مربوط به فضای کسب و کار نمره می‌دهند، وضع فضای کسب و کار در فصل پاییز را بدتر از فصل تابستان ارزیابی کرده‌اند. این در حالی است که ارزیابی آن‌ها از محیط کسب و کار در تابستان نیز نشان‌دهنده بدتر شدن فضا نسبت به بهار امسال بود.
بر اساس نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب ‏وکار ایران در پاییز ۱۳۹۶، رقم شاخص ملی، ۵.۸۵ (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) محاسبه شده که تا حدودی بدتر از وضعیت این شاخص نسبت به ارزیابی فصل گذشته (تابستان ۱۳۹۶ با میانگین ۵.۷۷) است. همچنین این ارزیابی بیانگر آن است که از دید فعالان اقتصادی مشارکت‌کننده در این پایش، وضعیت اکثر مؤلفه‌های مؤثر بر محیط کسب وکار ایران در پاییز ۱۳۹۶، تا حدودی نامساعدتر شده است.
ترین‌های فضای کسب و کار
در پاییز ۱۳۹۶، فعالان اقتصادی مشارکت‌کننده در این پایش، سه مؤلفه بی‌ثباتی و غیرقابل پیش‌بینی بودن قیمت‌ها، دشواری تأمین مالی از بانک‌ها و بی‌ثباتی سیاست‌ها، مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر به کسب وکار را نامناسب‌ترین و سه مؤلفه محدودیت دسترسی به برق، محدودیت دسترسی به سوخت و محدودیت‌های دسترسی به ارتباطات (تلفن همراه و اینترنت) را مناسب‌ترین مؤلفه‌های محیط کسب وکار کشور نسبت به سایر مؤلفه‌ها ارزیابی کرده‌اند.
وضعیت استان‌ها در شاخص کسب و کار
بر اساس یافته‌های این طرح در پاییز ۱۳۹۶، استان‌های کرمانشاه، خراسان شمالی و ایلام به‌ترتیب دارای بدترین وضعیت محیط کسب‏ وکار و استان‌های گیلان، خراسان جنوبی و مازندران به ترتیب دارای بهترین وضعیت محیط کسب‏ وکار نسبت به سایر استان‌ها ارزیابی شده‌اند.
براساس نتایج این پایش در پاییز ۱۳۹۶، وضعیت محیط کسب ‏وکار در بخش کشاورزی در مقایسه با بخش‌های صنعت و خدمات مناسب‌تر ارزیابی شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار