مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی خراسان شمالی گفت: اولویت استان خراسان شمالی باید حوزه کشاورزی باشد، اما کمتر از ۱۰ درصد دانشجویان رشته کشاورزی بعد از فارغ التحصیلی به موضوع ورود میکنند.
پوریا سرداریان، مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص معضل بیکاری در این استان با اشاره به صحبتی از مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ۹۵ هزار فارغالتحصیل دانشگاهی در خراسان شمالی وجود دارد که قریب به ۴۵ درصد این افراد غیرفعال هستند و هیچ انگیزه، اراده و رغبتی برای ایجاد اشتغال و فضای اقتصادی و معیشتی ندارند.
سرداریان با بیان اینکه وقت آن رسیده تا جریان دانشجویی نسبت به تناسب رشته و تعداد دانشجوهای دانشگاههای استان با ظرفیتهای بومی، دست به بررسی تخصصی و مطالبه گری بزند افزود: این استان بعد از تقسیم بندی که پس از سفر مقام معظم رهبری صورت گرفت به سه حوزه جدی باید ورود پیدا کند.
مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی خراسان شمالی به ترتیب اولویت، حوزه کشاوری، حوزه گردشگری و سپس صنعت را مواردی دانست که مسئولین استانی باید به آن ورود کنند و تصریح کرد: با وجود اینکه اولویت استان خراسان شمالی باید حوزه کشاورزی باشد اما طی تحقیقی چندی پیش در این خصوص صورت گرفت کمتر از 10درصد دانشجویان رشته کشاورزی بعد از فارغ التحصیلی به موضوع ورود می کنند.
وی با بیان اینکه در این استان 3دانشگاه از جمله دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد به رشته کشاورزی می پردازند تصریح کرد: دانشگاه آزاد وظعیت خوبی در این حوزه ندارد، دانشگاه دولتی دولتی که اصلا رشته کشاورزی ندارد و فصل مشترک تمام این دانشگاه ها در این است که کمتر از 10 درصد دانشجویان رشته کشاورزی پس از فارغ التحصیلی به این رشته می پردازند.
سرداریان اظهار داشت: چندی پیش با مشارکت تعدادی از مسئولین جلسه ای در راستای مطالبه مبحث کشاورزی برگزار کردیم اما گیر اصلی فضای استانی در راستای کارآفرینی سفرهای مسئولین استانی به سفرهای خارج از کشور است.
مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی خراسان شمالی با بیان اینکه هیات هایی از استانداری به سفرهای آلمان و فرانسه و... سفر می کنند و به تبع هیات های خارجی که به استان خراسان شمالی سفر می آیند، گفت: ظرفیت های بالای استان مانند کشاورزی، دامپروری و انرژی های نو و... یکی یکی به شرکت های خارجی واگذار خواهد شد و این استان گویا به حیاط خلوت تولیدی شرکت های اروپایی تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: از اسفند سال گذشته که سفرهای خارجی مسئولین استان شروع شد ما نیز در این زمینه ورود کرده و بحث های زیادی انجام دادیم و نشست ها و جلسات مطالبه گری پر چالشی برگزار کردیم.
سرداریان در پایان با اشاره به اینکه 5 درصد خوراک گوشت مرغوب کشور توسط دام عشایر خراسان شمالی تولید می شود، افزود: به دنبال سفر یک هیات نیوزلندی به استان خراسان شمالی مقرر شده تا بخضی از کارهای حوزه دام به این کشور واگذار شود در حالی که افراد با استعداد زیادی در استان داریم که در این زمینه کار کرده و به شدت پیگیر انجام این کار به صورت پایلوت در استان بوده است.