به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، هشتمین جشنواره دانشگاهی «حرکت» در راستای معرفی و تقدیر از انجمنهای علمی برگزیده دانشگاه فردوسی مشهد، شامگاه گذشته در این دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم از انجمنهای علمی برگزیده در حوزههای ترویجی، آموزشی، مسابقه، نشریه و همچنین بخش حوزههای خلاق شامل آزاداندیشی، اقتصاد مقاومتی، مشارکت دانشجویی و مناطق محروم روستایی تجلیل شد.
غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: نزدیک به ده هزار انجمن علمی در دانشگاههای زیر نظر وزارت علوم فعالیت دارند و میدانیم که هرکدام از آنها در سطح خود دستاوردهای ارزندهای داشتهاند.
غفاری با بیان اینکه دانشگاه فردوسی مشهد همواره در ارزیابی دستاوردها خوش درخشیده است افزود: فلسفه تشکیل انجمنهای علمی تعامل بیشتر و مؤثرتر در دانشگاهها بوده است.
در ادامه این مراسم محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی نیز اظهار داشت: دانشگاه فردوسی برای خود سندی راهبردی تنظیم کرده که در آن چشماندازی برای رشد و آینده دانشگاه تبیین شده است.
کافی با اشاره 12 هدف کلان تنظیمشده در این سند برای رسیدن به قلههای آرمانی دانشگاه افزود: هر هدفی را که مرور میکردم میدیدم که انجمنهای علمی در تحقق این سند و در رسیدن دانشگاه به جایگاه آرمانی خودش میتواند بهترین کمک باشد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه اولین هدف دانشگاه برای افزایش اعتبار جذب دانشجوی نخبه است، خاطرنشان کرد: برای جذب دانشجوی نخبه افزایش شهرت و اعتبار دانشگاه مهمترین مؤلفه است، کاری که انجمنهای علمی بهخوبی انجام میدهند.
وی حضور دانشجویان در جشنوارههای مختلف، عرصه اجتماع و همچنین ورودشان به حرفه و صنعت را سبب افزایش اعتبار دانشگاه دانست و گفت: نکتهای که این روزها چالش جدی انجمنهای علمی است، توانمندسازی علمی دانشآموختگان است.
کافی با تأکید بر لزوم کسب مهارت توسط دانشآموختگان در کنار کسب مدرک، افزود: یکی از مهمترین مهارتها، کار تیمی و گروهی است، حتی سادهترین پروژهها نیز بهصورت تکی قابل انجام نیست و لازم است گروههای مختلف با تخصصهای گوناگون گرد هم آیند.
رئیس دانشگاه فردوسی ادامه داد: تمرین در انجمنهای علمی، طرح مسئله و ارائه راهحل، تشکیل شرکتهای دانشبنیان و همچنین ایجاد ارتباط با صنعت و کسبوکار و همچنین همراه کردن اساتید با خود از جمله اقدامات و موفقیتهای انجمنهای علمی در چند سال اخیر است.
وی با اشاره به اختصاص منابع بودجه ملی کشور به دانشگاهها اظهار داشت: مجبور به پرداخت بخشی از بودجه پژوهشی دانشگاه به حساب دانشجویان شدیم، دانشجو در کنار استاد پروژه خواهد گرفت و کار پژوهشی انجام میدهد، سازوکارهایی فراهم خواهیم کرد که این اعتبار در این جهت بتواند مطرح شود.