رئیس بنیاد مستضعفان با بیان این که آزاد راه شما آبروی مهندسی کشور است، گفت: زمانی معاون اول رئیس جمهور گفته بود که آبروی کشور در یک کار زیربنایی مهم زیر سوال رفته است، اما امروز میگوید این پروژه آبروی کشور را میخرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد سعیدی کیا رئیس بنیاد مستضعفان در همایش بررسی عملکرد این بنیاد که توسط جنبش عدالتخواه دانشجویی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: کار اصلی بنیاد مستضعفان کمک به رفع استضعاف و کمک به محرومین با رویکرد اقتصاد مقاومتی است و در واقع در بخشهای اقتصادی بنیاد تلاش میکنیم تا بودجه مورد نیاز برای فعالیتهای محرومیت زدایی را تامین کنیم.
وی با اشاره به افتتاح کارخانه فولاد خرمشهر و کارخانه آلومینیوم سازی مسجدسلیمان در استان خوزستان با هدف اشتغالزایی و محرومیت زدایی از مناطق کم برخودار کشور تصریح کرد: در شهرکرد نیز با سرمایه گذاری بنیاد مستضعفان کارخانه تولید پارچه چادر مشکی با ظرفیت تولید ۱۰ میلیون متر پارچه در سال فعالیت میکند؛ البته نیاز کشور به چادر مشکی چهار برابر ظرفیت تولید این کارخانه است که امیدواریم در فاز بعدی ظرفیت تولید آن افزایش یابد.
طرح افزایش سرانه مصرف شیر و ماهی
رئیس بنیاد مستضعفان در ادامه با اشاره به اهداف راهبردی بنیاد در رابطه با افزایش سرانه مصرف ماهی و شیر در کشور گفت: بدین منظور پروژه پرورش ماهی در قفس را شروع کردهایم و تاکنون نیز ۱۲ قفس در آبهای خلیج فارس رها شده اند که برداشت ماهی در قالب این پروژه تا یکی دو هفته آینده شروع میشود و امیدواریم که میزان تولید و برداشت ماهی طی ده سال آینده به یکصد هزار تن بالغ شود و در رابطه با افزایش سرانه مصرف شیر نیز با همکاری سازمانهای موثر احداث دامپروریهای بزرگ صنعتی در مناطق محروم ضمن اشتغالزایی و استفاده بهینه از نهادههای کشاورزی انشا ا... با افزایش تولید سرانه مصرف شیر را سالانه یک کیلو افزایش خواهیم داد.
طرح ملی کاشت ۵۰۰۰ هکتار زیتون
محمد سعیدی کیا به برنامه بنیاد مستضعفان برای توسعه باغات زیتون در اراضی بایر اشاره کرد و افزود: با توجه به نیاز وارداتی بخش قابل توجهی از مواد اولیه تولید روغن خوراکی به کشور دربرنامه کلان بنیاد پیش بینی شده تا پنج هزار هکتار از اراضی بایر در اختیار بنیاد مستضعفان در استانهای گلستان، ایلام و همچنین در یکی از مناطق خارج از تهران باغ زیتون ایجاد میشود.
تامین مسکن خانوادههای دارای دو معلول
وی با اشاره به واگذاری ۶۰۰۰۰ املاک علوی به مردم بر اساس منویات مقام معظم رهبری تاکید کرد: خدمت به محرومین و رفع استضعاف در بنیاد مستضعفان توسط بنیاد علوی انجام میشود و در مورد فعالت یهای دیگر بنیاد مستضعفان که توسط بنیاد علوی در حال انجام است خاطرنشان کرد: تا کنون ۷۴ هزار مادر شیرده که از تغذیه نامناسب برخوردار بوده اند تحت پوشش حمایتهای بنیاد مشتضعفان قرار گرفته اندو همچنین این بنیاد شیر خشک و پوشک خانوادههایی که فرزندان سه قلو و بیشتر دارند را تا دو سالگی تامین میکند و علاوه بر آن در یک همکاری الگویی بین سازمانی با همکاری بنیاد مسکن، انجمن خیرین مسکن ساز و بهزیستی مسکن مورد نیاز خانوادههای دارای دو معلول و بیشتر را در کشور تامین میکنیم و بر این اساس تا کنون دو هزار باب خانه برای این خانوادهها ساخته شده و کار ۵۰۰ واحد دیگر نیز تا دو سه هفته آینده انجام میشود و در مجموع تا ۴ سال آینده برای همه این خانوادهها مسکن تأمین میکنیم.
وامهای یارانهای کارآفرینی
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه بودجه بنیاد علوی را از ۶۰ میلیارد تومان به ۳۹۵ میلیارد تومان افزایش داده ایم تصریح کرد: امسال به ۶ هزار نفر از دانشجویان مومن و متعهد که تحت پوشش صندوق ما هستند وام پرداخت میشود؛ البته با توجه به اینکه در گذشته دانشجویان فقط یکبار میتوانستند از تسهیلات بنیاد علوی استفاده کنند، اما با پیشنهاد این بنیاد در حال حاضر هر ترم به دانشجویان وام میدهیم تا دغدغه آنها رادر زمینههای مالی حین تحصیل کاهش دهیم. وی با اشاره به اینکه ۵۰ هزار دانش آموز راه تحت پوشش برنامههای ارتقای تحصیلی و حرفه آموزی قرار دادهایم تصریح کرد: بنیاد مستضعفان هزار مدرسه را با همکاری سازمان نوسازی مدارس نوسازی میکند.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به روستاییان توسط بنیاد مستضعفان افزود: این تسهیلات با بهره ۱۸ درصد به کسانی که در روستاها به دنبال کارآفرینی هستند پرداخت میشود؛ سعیدی کیا با بیان اینکه تاکنون ۱۳۰۰ طرح اشتغال زا در روستاها تصویب شده است که ۹۰۰ طرح قرار داد دارند و ۳۵۰ طرح هم به بهره برداری رسیده است اظهار کرد: تسهیلات پرداختی به بخشهای مختلف پرداخت میشوند.
وی با بیان اینکه با پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در قالب طرح مورد نظر سرانه هزینه اشتغال به ۵۰ میلیون تومان کاهش یافته است افزود: به گفته نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه سرانه ایجاد شغل در کشور ۳۵۰ میلیون تومان است در حال پیشنهاد ما این است که کارهای بزرگ و مشاغل کوچک در کنار هم توسعه پیدا کنند.
قلعه گنج شهر نمونه اقتصاد مقاومتی
وی به اقدامات بنیاد مستضعفان در قلعه گنج استان کرمان اشاره کرد و افزود تاکنون طرح پیشرفت و آبادانی در کشور تهیه نشده و آنچه که انجام گرفته در قالب طرحهای کالبدی بوده است با این وجود در قلعه گنج با کمک مشاوره ایرانی و خارجی طرح پیشرفت و آبادانی تهیه شده و بر اساس این طرح کار انجام میشود.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به اینکه طرح اجرا شده در قلعه گنج در ۱۰ نقطه دیگر کشور نیز اجرا میشود افزود: اجرای این طرح در شهر لنده و چالدران را شروع کرده ایم و امیدواریم این طرح در مابقی شهرهای مورد نظر نیز اجرایی شود. سعیدی کیا بیان کرد: این طرح مورد توجه وزیر کشور نیز قرار گرفته و بر این اساس به استانداران اعلام کرده که هر کدام یک طرح مشابه قلعهگنج را اجرایی کنند.
صندوقهای روستایی نشانه اعتماد مردم
وی با اشاره به اینکه مردم قلعه گنج تاکنون ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان پول به صندوقهای توسعه روستایی واریز کرده اند، افزود: بنیاد مستضعفان اخیرا دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به این صندوقها واریز کرده و ما هر سه ماه این کار را میکنیم؛ به گونهای که تاکنون نزدیک به ۶ میلیارد تومان پول جمع آوری، ولی بالای ۷ میلیارد تومان وام داده شده است.
سعیدی کیا با اشاره به اینکه ۱۲۸۰ صندوق در قلعهگنج ایجاد شده، تصریح کرد: ما به قلعه گنج رفتیم تا به مردم کمک کنیم تا آنها رشد کنند، ولی به ما میگفتند که استعمارگر هستیم در هر حال آنچه برای ما مهم است امیدی که در مردم به وجود آمده است.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب علاوه بر بنده از گروههای مختلف گزارش اقدامات صورت گرفته در قلعه گنج را دریافت میکنند تصریح کرد: اگر در قلعه گنج نتیجه نمیگرفتیم به سراغ اجرای طرحهای مشابه در لنده و چالدران و دیگر شهرها نمیرفتیم. الان بیشتر استانداران به ما فشار میآورند که نمونه طرح اجرا شده در قلعه گنج را در استانهای آنها شروع کنیم.
شفاف سازی مسایل مالی بنیاد
سعیدی کیا در مورد سوالل یکی از دانشجویان در مورد شفافیت مالی بنیاد گفت: با بیان اینکه حسابرسی سال ۹۵ بنیاد مستضعفان بر روی سایت این بنیاد منتشر شده است گفت: سوال این است که با وجود انتشار حسابرسی بنیاد آیا از این شفافتر نیز میتوان عمل کرد. وی با بیان اینکه ماکزیمم حقوق من در بنیاد مستضعفان ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است و این میزان پرداختی نیز بر اساس قانون کشوری است، افزود: هیچ کس در بنیاد مستضعفان زیر سه میلیون حقوق نمیگیرد و تمام پرداختیها بر اساس قوانین مصوب کشور است که به ما ابلاغ شده وآیا همه حاضر به شفاف سازی در این زمینه مانند من هستند؟
در مورد پلاسکو فقط قانونی عمل میکنیم
رییس بنیاد مستضعفان در خصوص سوال یکی از دانشجویان و چندین تن از مالکان سرقفلی ساختمان ۵ طبقه پلاسکو که در مراسم دانشجویان حضور پیدا کرده بودند ضمن تاکید بر قانون مداری بنیاد مستضعفان و ضرورت تخریب ساختمان پنج طبقه برای ساخت ساختمان جدید پلاسکو گفت:: ساختمان ۵ طبقه پلاسکو بر اساس ضوابط و مقررات سال ۱۳۴۹ هجری شمسی ساخته شده است و ساختمان بیش از ۴۰ سال قدمت دارد و هیچیک از ضوابط ایمنی سازمان مهندسی و استانداردهای لازم را ندارد، سازمان مهندسی میزان ایمنی واحدهای باقی مانده پلاسکو بعد از وقوع آتش سوزی را تعیین کرده است مدرک آن را ارائه کنید.
وی با بیان اینکه مسئولین و کسانی که در پلاسکو بوده اند نیز مسئول آتش سوزی آن هستند و من این را الان میگویم تصریح کرد: ۱۲ تا ۱۴ دستگاه مسئول موضوع پلاسکو هستند و فقط بنیاد مستضعفان مسئول نیست؛ البته هنوز هم مسئولیت هر یک از دستگاهها مشخص نشده است و من بارها گفته ام بر اساس قانون عمل خواهیم کرد و مسوولیت خودمان را بر اساس قانون خواهیم پذیرفت
وی با بیان اینکه ساختمان پلاسکو با آییننامههای دهه ۳۰ ساخته شده است و معلوم است که به چنین ساختمانی نمیشود اعتماد کرد، افزود: من دنبال ناحقی نیستم، اما ساختمان ۵ طبقه پلاسکو قابلیت استفاده ندارد وبر اساس قوانین مصوب شهری باید تخریب و نوسازی شود.
وی افزود: من میخواهم در حضور نمایندگان پاساژ پلاسکو حرف جدیدی بزنم. اگر میخواهید پلاسکو را بازسازی کنید زمین آن را از ما بخرید و آن را بسازید در هر حال بنیاد مستضعفان به عنوان مالک، مسئولیت بازگشایی واحدهای باقی مانده پلاسکو را نمیپذیرد.
شفافترین بانک کشور متعلق به بنیاد است
وی در مورد سوال یکی از دانشجویان در مورد تبدیل بانک سینا به قرض الحسنه، هتل سازی در آبادان و ضرورت مدیریت مراکز تفریحی با بیان اینکه بانک بنیاد مستضعفان از گذشته وجود داشته، افزود: ما هر روز در جهت هرچه اسلامی شدن این بانک قدم بر میداریم مثلاً یک مسئله که وجود داشت مبادله بین بانکی بود که در بانکها وجود دارد با این وجود من این مسئله را نیز سال گذشته در بانک بنیاد مستضعفان دیدم به همین دلیل با پیگیریهایی که انجام شد متوجه شدیم که این این کار عین رباست و ما الان این مبادله را قطع کرده ایم.
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه بنیاد مستضعفان برای سرمایهگذاری روستای وام ۸ درصدی، میدهد تصریح کرد: در گذشته ۲۲ هولدینگ در بنیاد مستضعفان وجود داشت که با تشکیل یک کمیته ساماندهی تعداد آنها به ۱۱ هولدینگ کاهش یافت و همچنین ۶۰ شرکت این بنیاد را فروختیم و یا آنها را ادغام کردیم.
وی با تاکید بر اینکه ما در آبادان هتل نمیسازیم و الان داریم از هتل داری به تدریج خارج میشویم تصریح کرد: فروش هتل کار سختی است در هر حال استراتژی ما این است که در کارهای موازی با بخش خصوصی وارد نشویم به همین دلیل واحدهای غیر استراتژیک بنیاد را میفروشیم.
سعیدی کیا با اشاره به اینکه بنیاد مستضعفان در روستاها کار زیربنایی نمیکند، تصریح کرد: ما در روستاها به دنبال معیشت مردم رفتیم در هر حال در این ۴۰ سال تاسیسات زیربنایی در روستاها ایجاد شده اند، اما روستاها آباد نشده اند، چون به معیشت و اشتغال مردم توجه نکرده ایم و ما دنبال این مسئله هستیم.
سعیدی کیا با اشاره به اینکه بنیاد مستضعفان بهشهادت بانک مرکزی دارای شفافترین بانک کشور است افزود: من به صراحت اعلام میکنم که دستور داریم از هتلها خارج شویم، ولی قصد توسعه مراکز تفریحی را داریم، چون این محلها قبلا در اختیار بنیاد مستضعفان بوده و از نظر مدیریتی به من به ارث رسیده و باید آنها را اداره کنم.
وی خاطرنشان کرد: ۵ میلیون نفر از ارم سبز استفاده کردن در واقع ارم سبز به عنوان یک مجموعه تفریحی وابسته به بنیاد مستضعفان یک واحد اقتصادی است که برای ما سود آور است. در هر حال ما از مراکز تفریحی دفاع میکنیم و آنها را توسعه میدهیم، چون مردم به این مراکز نیاز دارند و ما نیز سود آنها را در جاهایی مانند قلعه گنج هزینه توسعه میکنیم.
آزاد راه تهران شمال آبروی مهندسی کشور
وی با اشاره به پیشرفتهای پروژه آزادراه تهران- شمال تصریح کرد: باید بروید و ببینید که چگونه در این آزادراه کار میشود زمانی آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور گفته بود که آبروی کشور در یک کار زیربنایی مهم زیر سوال رفته است، اما امروز میگویند که پروژه آزادراه تهران- شمال به عنوان یک پروژه فوق العاده دارد آبروی کشور را میخرد.
وی افزود: تکنولوژیهای روز دنیا در این آزادراه به کار گرفته شده است به عنوان نمونه استانداردهای سال ۲۰۱۴ به بعد در تونلهای آزادراه استفاده میشود و همچنین در تونلها یک سقف کاذب را نصب کردیم تا دستگاههای مکش هوا را به کار بگیریم همچنین در این پروژه برای اولین بار به صورت کلان از کف سازی و روسازی بتنی استفاده میکنیم.
اسیر جوسازی برای اجرای طرحهای بهره ور نمیشویم
رییس بنیاد مستضعفان در پاسخ به انتقاد مطرح شده در مورد بازسازی ساختمان مرکزی و وضعیت جوانگرایی در بنیاد ضمن دفاع از اقدامات صورت گرفته برای نوسازی ساختمان ۱۵ طبقه بنیاد مستضعفان، گفت: ما در این ساختمان ۱۰۶ میلیارد تومان هزینه کردیم، اما با انتقال هلدینگهای بنیاد به این ساختمان ۴۵۰ میلیارد تومان صرفهجویی کرده ایم. در واقع این اقدام ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان ارزش افزوده ایجاد کرده است در هر حال سوال این است که آیا این کار بدی است؟ ما نباید اسیر کسانی شویم که جوسازی میکنند.
وی افزود: آب نمای این ساختمان را عایق کاری کردیم تا ساختمانهای زیر آن که در حال انهدام بودند از بین نروند.
وی تصریح کرد: با انتقال هلدینگها به این ساختمان ۱۵ طبقه هم در مصرف سوخت و هم در رفت و آمدها صرفهجویی شده است و از طرفی ۴۵۰ میلیارد تومان ساختمان هم در کشور آزاد شده که آنها را فروشیم و صرف کارهای دیگری میکنیم.
جوان گرایی در بنیاد مستضعفان
وی با اشاره به توجه بنیاد مستضعفان به جوانان تصریح کرد: در حال حاضر ۳۰ نفر از جوانان نخبه بنیاد از مجموعه ۱۲۰ نفر شناسایی شده و مورد آموزش قرار گرفته به عنوان گروه جوانان مستعد بنیاد مستضعفان در هیئت مدیرههای بنیاد مستضعفان عضویت دارند و علاوه برآن دانشجویان بورسیه دکترای بنیاد مستضعفان که پس از طی مراحل مختلف گزینشی و استخدامی و فارغ التحصیلی بر اساس قوانین مصوب و توانایی و تخصص در بخشهای مختلف بنیاد مستضعفان به کار گرفته میشوند.