وزیر راه و شهرسازی گفت: در برنامه ششم توسعه برای اولین بار تشکیل شرکت قطارهای حومهای پیشنهاد شد و امروز اساسنامه شرکت به هیأت وزیران ارائه شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بعد از ظهر امروز و با حضور وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راهآهن ۱۹ دستگاه واگن چهار تخته درجه یک رجاء، ۱۲ دستگاه واگن ۴ تخته بازسازی شده قطار، ۷ دستگاه واگن خدماتی بازسازی شده، دو رام قطار ۴ ساله ریلباس برای راهآهن و ۴ دستگاه واگن درجه یک ۶ تخته و ۱۱ دستگاه واگن اتوبوسی آلمانی متعلق به یکی از شرکتهای ریلی در آستانه نوروز وارد ناوگان شبکه ریلی کشور شد.
در این مراسم وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: توسعه شبکه ریلی نسبت به گستردگی شبکه جادهای ایران متأسفانه عقب است و در این حوزه فاصله زیادی داریم، در حالی که حملونقل ریلی ایمن، سالم، سبز و دوستدار محیط زیست است.
آخوندی ادامه داد: امسال شرکت راهآهن ۷۰۰ کیلومتر و شرکت ساخت ۵۱۶ کیلومتر خط جدید احداث کرد و این برای نخستین بار در تاریخ کشور بیسابقه بود.
وی ادامه داد: به دولت پیشنهاد دادهایم تا پایان عمر دولت دوازدهم همه مراکز استانها به شبکه ریلی متصل شود و ما توسعه شهرهای ریلپایه را تجربه کنیم و برای اولین بار تأثیر ادغام دو وزارتخانه راه و مسکن در توسعه قطارهای حومهای در اطراف کلانشهرها شاهد خواهیم بود.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: در برنامه ششم توسعه برای اولین بار تشکیل شرکت قطارهای حومهای را پیشنهاد دادیم و امروز اساسنامه شرکت قطارهای حومهای به هیأت وزیران ارائه شد.
آخوندی افزود: امیدواریم سال آینده با تأمین منابع مالی از محل صندوق توسعه ملی شاهد تشکیل شرکتهای قطارهای حومهای باشیم.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم محورهای ریلی تهران - مشهد، تبریز، بندرعباس و اهواز را در دو برنامه توسعه آینده تلقی کنیم، در این صورت افزایش سهم ریل در جابهجایی بار مسافر محقق خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: شبکه ریلی در ۱۰ سال آینده نیازمند ۵۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری است و لازم است، سالانه در زمینه تکمیل زیرساختهای ریلی و تأمین ناوگان هر سال ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری شود.
آخوندی افزود: در نوروز امسال ۴۸۴۰ رام قطار آماده خدمترسانی به مسافران است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵.۷ درصد رشد دارد، ضمن آن که ۱.۷ میلیون صندلی قطار نیز در قالب رشد ۱۳.۸ درصدی برای نوروز امسال آماده شده است.
وی ادامه داد: امیدواریم سال ۹۷ با ۶.۵ درصد رشد ۲۴.۵ میلیون مسافر توسط شبکه ریلی جابهجا شود.
آخوندی ادامه داد: امروز شاهد بهرهبرداری از ۲۷ دستگاه واگن نو و ۳۴ دستگاه واگن نوسازی شده هستیم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در سال ۹۶ راهآهن در حوزه کاهش تأخیرات رکورد زد و میانگین تأخیر حرکت قطارها از مبدأ به کمتر از ۳۰ ثانیه و در مقصد به کمتر از ۲۸ دقیقه به طور متوسط رسید.
وی با تأکید بر لزوم افزایش خدمات حملونقل ریلی، گفت: شرکتهای ریلی باید ملزم شوند شرایط مناسبی برای مسافران فراهم کنند.