کد خبر:۶۷۴۳۸۰

تبعیض میان فرزندان مصداق گناه کبیره است

حجت‌الاسلام قرائتی گفت: براساس روایات اهل بیت (ع) فرق گذاشتن بین فرزندان گناه کبیره است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام محسن قرائتی عصر امروز در سلسله سخنرانی‌های فرهنگی تبلیغی حرم مطهر رضوی اظهار کرد: همه انسان‌ها به نوعی با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند، ولی ممکن است برای عده‌ای کم یا برای عده‌ای زیادتر باشد لذا پدر و مادر‌ها باید فرزندانشان را با سختی‌های زندگی آشنا کنند.

وی با بیان اینکه ما باید در زمان روبه‌روشدن بچه‌ها با مشکلات زمینه مقاومت آن‌ها را با صبر و حوصله فراهم کنیم، افزود: مسئولیت‌پذیری یکی از نتایج تربیت درست و مقابله کردن در برابر سختی‌ها است.

قرائتی با بیان حدیثی از امام محمد باقر (ع) که می‌فرمایند: «بدترین پدر و مادر کسانی هستند که فرزندان خودشان را لوس تربیت می‌کنند»، افزود: والدین باید به این مسئله توجه داشته باشند که تا بچه‌ها در سختی‌های زندگی مقاومت نکنند در آینده نمی‌توانند یک فرد مفید در خانواده و جامعه باشند.

وی افزود: گاهی والدین به دلایل منطقی یا غیرمنطقی بین فرزندان تبعیض قائل می‌شوند، این مسئله از منظر اسلام نتیجه‌های منفی همچون ناهنجاری‌های اخلاقی را درپی دارد.

وی با بیان حدیثی از پیامبر اکرم (ص) که فرموده‌اند: «در میان فرزندان خود عدالت را مراعات کنید. همان گونه که دوست دارید در نیکی و لطف به شما، به عدالت رفتار کنند»، خاطرنشان کرد: براساس آیات قرآن و روایات اهل بیت (ع) فرق گذاشتن بین فرزندان گناه کبیره است، لذا والدین باید دقت کنند بین فرزندان خود تبعیض قائل نشوند.

قرائتی با اشاره به اینکه معیار در دین اسلام حق است، گفت: پدر سالاری، مادر سالاری و ... با مکتب توحیدی سازگار نیست، چرا که اسلام حق‌سالار است و هرجا حق باشد همان معیار و ملاک آن است.

وی گفت: ارتباط عاطفی با فرزند سبب می‌شود که وی با والدین خویش صمیمی باشد، به آنان اعتماد کند و آنان را پناهگاه خویش در بحران‌های زندگی بداند، اما علاقه بیش از اندازه والدین نسبت به فرزند موجب تربیت ناسالم می‌شود.

قرائتی در ادامه با بیان اینکه ما همیشه در برابر نعمت‌هایی که خدا به ما داده باید شکرگزار باشیم، گفت: تمام وجود انسان سرشار از نعمت‌های خداست لذا اگر انسان کمی در خلقت خودش دقت کند لحظه لحظه زندگیش شکرگزار این نعمت‌ها خواهد بود.

وی محبت به پیامبر (ص)، پیروی از سیره ائمه اطهار (ع)، تشرف به زیارت و تمام حرکات انسان را از نعمت‌های پروردگار برشمرد و گفت: تدبر در خلقت عالم هستی انسان را متوجه حقایق می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار