عضو کمیسیون اقتصادی گفت: قریب به ۴ سال است که قانون رفع موانع تولید در محلس تصویب شده، اما دولت زیر بار اجرای آن نمیرود.
حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به نامگذاری سال ۹۷ از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان 《حمایت از کالای ایرانی》، ضمن تبریک به مناسبت عید نوروز، اظهار داشت: مقام معظم رهبری شعار سال ۹۷ را در ادامه شعار سالهای گذشته عنوان کردند چراکه حدود ۱۰ سال است که مباحث اقتصادی محوریت شعارهای سال را تشکیل داده و امسال نیز رهبر معظم انقلاب حمایت از کالای ایرانی را که نوعی تکرار شعار سالهای گذشته است را به عنوان شعار سال ۹۷ انتخاب کردند.
وی افزود: از آنجایی که مسئولان قوا تنها به شعار دادن، برگزاری همایش، چاپ کتاب و بروشور که همان ظاهرسازی است اکتفا میکردند ایشان به نوعی مجبور به تکرار شعار سالهای گذشته شدند.
موسوی لارگانی تصریح کرد: علی رغم اینکه مقام معظم رهبری سال ۹۶ را سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال نام گذاری کردند، اما نه تنها اشتغالی ایجاد نشد که درصد زیادی از همان میزان اشتغال موجود را هم از دست دادیم. تولید داخلی نیز زیر سوال رفت چراکه برخی تنها به دنبال پر کردن جیب و درآمد خودشان بودند.
عضو کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه رهبری برای حمایت از تولید داخلی ناچار به استفاده از ادبیات دینی شدند، تاکید کرد: حضرت اقا فرمودند: دولت باید واردات و استفاده از کالایی که مشابه ان در داخل تولید میشود را بر خود حرام کند. حتی در بحث کالای قاچاق فرمودند: دولت باید هرگونه کالای قاچاقی را معدوم کند، اما متاسفانه هیچ اقدام جدی در این خصوص مشاهده نکردیم چراکه در امر قاچاق از ما بهترانی که وابسته به برخی افرادی هستند که نمیتوان با آنها برخوردی صورت گیرد دست دارند.
موسوی لارگانی بیان داشت: در حالی سال ۹۶ را پشت سر گذاشتیم که علی رغم تاکیدات مقام معطم رهبری به جای اینکه شاهد رونق اشتغال و تولید باشیم شاهد تعدیل نیروهاو تعطیلی کارخانجات بودیم.
وی با تاکید براینکه واردات بی رویه تولید داخل را فلج کرده است، تصریح کرد: در حالی که صنعت نساجی در شرایط رکود ۱۳ درصد از میزان اشتغال کشور را به خود تخصیص میدهد، اما این صنعت به دلیل واردات بی رویه منسوجات در حال نابودی است.
موسوی لارگانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: قرار بود از آغاز اجرای قانون هدفمندی یارانهها ۳۰ درصد از درآمد حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی به بخش تولید داده شود که تاکنون حتی یک ریال هم به تولیدکنندگان پرداخت نشده است.
وی تاکید کرد: اگر میخواهیم شعار سال ۹۷ محقق شود باید مجلس تمام کارهایش را کنار بگذارد و به جد بر روی حمایت از کالای ایرانی کار کند. اگر لازم است قانون تصویب کند و یا اگر در این زمینه قانون وجود دارد، اما آن را اجرایی نمیکنند با متخلفان برخورد کند.
عضو کمیسیون اقتصادی با تاکید بر اینکه قریب به ۴ سال است که قانون رفع موانع تولید را در مجلس تصویب کردیم، اما دولت زیر بار اجرای ان نمیرود، افزود: مجلس باید نسبت به این موضوع ورود جدی داشته باشد، چراکه یکی از وظایف مهم مجلس نظارت بر اجرای قوانین است.
وی در پایان با تاکید بر لزوم ورود جدی سران قوا در امر حمایت از کالای ایرانی، خاطرنشان کرد: مهمترین نقش حمایت از کالای ایرانی را مردم برعهده دارند. معتقدم کیفیت بسیاری از کالاهای ایرانی به مراتب بسیار بهتر از کالاهای بنجل چینی است، اما اگر هم در پارهای موارد کیفیت کالای داخلی پایین باشد برای اینکه چرخه اقتصاد بچرخد باید با خرید کالای داخلی در حمایت از این بخش برآییم.