کد خبر:۶۷۵۱۶۶

نگاه ترک‌ها به حمایت از کالای داخلی خود/ مسئولین و مردم ایران درس بگیرند

ترکیه با ۸۱ میلیون نفر جمعیت و امکان بدون محدودیت برای واردات محصولات خارجی از جمله چای از تولیدات داخلی این محصول در بالاترین سطح بهره برداری می‌کند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، چند سالی است که مقام معظم رهبری در بیاناتی که به مناسبت آغاز سال دارند، به موضوع حمایت از کالای داخلی و لزوم حمایت از کالای ایرانی می‌پردازند و تاکید دارند که واردات کالایی که در داخل تولید می‌شود نباید انجام گیرد.

ایشان در همین خصوص امسال را سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری کردند که در فضای سیاسی و اجتماعی کشور بازتاب‌های زیادی به همراه داشته و پویش حمایت از تولید کالای داخلی به راه افتاده است.

در این باره توجه به تجربه کشور‌های دیگر می‌تواند مفید باشد. یکی از کشور‌های موفق در این خصوص ترکیه است که امروز کالا‌هایی را صادر می‌کند که سال‌های نه چندان دور از وارد کنندگان آن بود. مقامات این کشور با حمایت درست و منطقی از کالای داخلی که با نگاه صادرات محور تولید می‌شود توانستند ظرف مدت دو دهه ترکیه را جزو ۲۰ اقتصاد برتر دنیا کنند که بیشتر این موفقیت مرهون توجه به بخش گردشگری و نیز صادرات بوده است.

نگاهی به یکی از نمونه رفتار‌های ترکیه در استفاده از کالای داخلی می‌تواند جالب توجه باشد.

ترکیه با ۸۱ میلیون نفر جمعیت و امکان بدون محدودیت برای واردات محصولات خارجی منجمله چای، از تولیدات داخلی این محصول در بالاترین سطح بهره برداری می‌کند.
مردم ترکیه در رسمی‌ترین مجالس و رستوران‌های برند و معمولی خود در راستای حمایت از محصول داخلی چای کاران ترک، پس از صرف غذا با دمنوش چای ترک پذیرایی می‌شوند.

قابل توجه اینکه چای ترک طعم و کیفیتی پایین‌تر از چای ایرانی دارد و قیمت خاکه این محصول هرکیلو ۲۵ لیر ترک معادل ۳۲ هزار تومان است.

ما نیز می‌توانیم در جهت حمایت از چای تولید داخل کشورمان، این فرهنگ خوب مردم ترکیه را الگو قرار داده و در بخش‌های مختلف از جمله اداره‌جات و سازمان‌ها و نهادی مختلف مصرف چای ایرانی را در دستور کار قرار دهیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار