به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو،وزارت بازرگانی چین اعلام کرد در پی اعلام کاخ سفید در راستای بالا بردن تعرفه واردات 1300 قلم کالای چینی این کشور نیز واردات 106 کالای آمریکایی را مشمول تعرفه گمرکی 25 درصدی خواهد کرد.
طی ماه گذشته با تصمیم دولت آمریکا برای اعمال تعرفه گمرکی 25 درصدی برای فولاد و 10 درصدی برای آلومینیوم طی روزهای گذشته دولت چین نیز با هدف تلافی این اقدام آمریکا تعرفه گمرکی 15 تا 25 درصدی برای واردات 128 قلم کالای آمریکایی به این کشور اعمال کرد.
در تلافی این اقدام و در راستای شعلهورتر کردن جنگ تجاری بین دو کشور دولت آمریکا اعلام کرد که قصد دارد تعرفه واردات 1300 قلم کالای چینی به این کشور را با مجموع حجم مبادلاتی سالانه بیش از 50 میلیارد دلار مشمول تعرفه گمرکی 25 درصدی، کند.
وزارت بازرگانی چین در تلافی این اقدام اعلام کرده است که برای تلافی این اقدام جدید آمریکا واردات 106 قلم کالای آمریکای شامل دانههای روغنی، خودرو و محصولات شیمیایی را مشمول تعرفه گمرکی 25 درصدی خواهد کرد.
چین اعلام کرده است حجم مبادلات تجاری این تعداد کالا بین دو کشور به 50 میلیارد دلار برآورد میشود. 106 قلم کالای مورد نظر چینیها همچنین شامل ذرت، برخی محصولات کشاورزی و برخی هواپیماها میشود.
چین همچنین قصد دارد برای واردات مشروبات الکلی، سیگار و تنباکو، گوشت، روانکنندهها، گاز پروپان و برخی محصولات پلاستیکی را افزایش دهد.
بنا به اعلام وزارت بازرگانی چین آب پرتقال آمریکایی، برخی تولیدات زیرمجموعه ذرتهای خوشهای، کتان، برخی انواع گندم، کامیون، برخی خودروهای ورزشی، برخی انواع خودروهای الکتریکی شامل فهرست جدید کالاهای آمریکایی مشمول تعرفه گمرک 25 درصدی خواهند بود.
هنوز زمان دقیق اعمال این تعرفهها از سوی چین اعلام نشده و وزارت بازرگانی این کشور گفته است زمان اجرای آنها بستگی به رویکرد طرف آمریکایی دارد. آمریکا نیز بسیاری از کالاهای چینی از مواد شیمیایی و دیودها گرفته تا موتور سیکلت و لوازم دندانپزشکی را برای واردات از چین مشمول تعرفه گمرکی کرده است.
کارشناسان بر این باورند این جنگ اقتصادی بین دو قدرت بزرگ اقتصاد جهان نه تنها برندهای نخواهد داشت بلکه تاثیرات منفی جدی بر مصرفکنندگان باقی خواهد گذاشت.
ادوارد استرینگام مدیر مؤسسه آمریکایی اکونومیک ریسرچ معتقد است با از دست رفتن امکان خرید کالاها به قیمت بازار جهانی برای شرکتهای آمریکایی آنها رقابت پذیری خود در بازار این کشور و بینالملل را از دست داده و مصرف کنندگان آمریکایی مجبور خواهند بود برای تهیه مایحتاج خود پول بیشتری بپردازند و این به نفع مردم آمریکا نیست. از سوی دیگر چین ودیگر کشورها امکان معامله با آمریکا و مصرف کنندگان آمریکایی را از دست خواهند داد و این نیز برای آنها یک اتفاق بد است.
گزارشها نشان میدهد چین در اعمال تعرفه گمرکی کالاهایی را از ایالاتهای آمریکا نشانه گرفته است که دونالد ترامپ در این ایالتها از حمایت خوبی برخوردار بوده است.
اقدامات تلافیجویانه چین باعث شده است که بورسهای جهانی و بازار کالاهای اساسی در جهان روندی نزولی را در پیش گیرند. بورسهای اروپایی یک درصد کاهش ارزش را تجربه کرده و این در حالی است که بازار سهام در آمریکا بازار دو درصدی ارزش را تجربه کردهاند. از سوی دیگر دلار آمریکا و یوان چین نیز از ساعات اولیه مبادلات امروز در حال از دست دادن ارزش خود هستند.