عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به وظایف بانک مرکزی در بهبود فضای کسب و کار ایران اشاره کرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی اکبر کریمی با اشاره به نارضایتی رئیس بانک مرکزی از رتبه فضای کسب و کار ایران در جهان، اظهار داشت: براساس گزارشهای جهانی، رتبه کسب و کار ایران در سال ۲۰۱۸ به نسبت سال ۲۰۱۸ تنزل پیدا کرده است که جای تاسف دارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عوامل مختلفی بر بهبود فضای کسب و کار تاثیر گذار است، توضیح داد: عوامل مختلفی بر فضای کسب و کار تاثیر گذار است، اما قطعا بانک مرکزی از این جهت که نظام پولی و بانکی کشور را مدیریت میکند میتواند تاثیر بسزایی بر فضای کسب و کار و فعالیت اقتصادی داشته باشد.
نماینده مردم اراک و کمیجان در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: از آنجایی که بخش اعظمی از تامین مالی بنگاههای اقتصادی از طریق سیستم بانکی انجام میشود، وجود مشکلات جدی در نظام بانکی بی تاثیر بر فضای کسب و کار نیست.
وی با اشاره به بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی، عنوان کرد: بالا بودن نرخ سود تسهیلات، عدم تامین سریع و آسان مالی توسط بانکها برای فعالیت اقتصادی، بروکراسی طولانی سیستم بانکی و همچنین عدم ثبات قیمت ارز از جمله عوامل تاثیرگذار بر کاهش جایگاه کسب و کار ایران در جهان است.
اکبری به تاثیر عدم ثبات ارز بر فضای کسب و کار اشاره کرد و گفت: عدم ثبات قیمت ارز، باعث ایجاد تنش در محیط کسب و کار میشود چرا که شرایط اطمینان آوری برای فعالان اقتصادی در بلند مدت ایجاد نمیشود.
این نماینده مجلس با اشاره به افزایش قیمت دلار بیش از ۵ هزار تومان، اظهار داشت: با توجه به افزایش قیمت دلار نگرانی در خصوص بهبود فضای کسب و کار وجود دارد، اما برای پیش بینی این امر در سال جدید باید منتظر تدابیر جدید دولت در عرصه اقتصادی باشیم.
وی تاکید کرد: دولت باید تدابیر جدیدی اتخاذ کند تا بتواند فضای بازار ارز را مدیریت و روند فعالیت اقتصادی و به دنبال آن بهبود فضای کسب و کار را تسهیل کند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت هنوز برای سال جدید سیاست اقتصادی خود را اعلام نکرده است، گفت: کمیسیون اقتصادی دوشنبه نشستی با حضور رئیس بانک مرکزی برای بررسی نوسان ارز برگزار میکند تا به طور دقیق موضوع را مورد بحث و بررسی قرار دهد.