آخرین اخبار:
کد خبر:۶۷۷۵۹۳
آیت‌الله قدمی:

پیامبر درد دین و مردم را داشت/ مسئول بی درد مسئولیتش را باید رها کند

استاد حوزه و مفسر قرآن در بین اساتید دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: پیامبر درد دین و مردم را داشت و امروز هم اگر مسئولی درد دین را ندارد، باید مسئولیتش را رها کند.
پیامبر درد دین و مردم را داشت/ مسئول بی درد مسئولیتش را باید رها کند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  در آستانه عید بزرگ مبعث، نشستی به همت معاونت فرهنگی و بسیج اساتید دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با حضور آیت الله حبیب الله قدمی، با موضوع رمز و راز موفقیت پیامبر از نگاه صحیفه سجادیه در سالن شهید چمران دانشگاه برگزار شد.
 
آیت الله قدمی در این مراسم با بررسی شرایط بعثت پیامبر اظهار کرد: طبق آیات قران، پیامبر در شرایطی بر مردم حجاز مبعوث شد که مردم آن منطقه کتابی نخوانده بودند و سواد نداشتند از اینرو معجزه پیامبر نیز قرآن کریم بوده است.
 
رشد فضایل اخلاقی با بعثت پیامبر در حجاز
 
مفسر قرآن و استاد حوزه علمیه گفت: در نهج البلاغه و در خطبه‌های متفاوت از امام علی آمده که پیامبر در سرزمینی و در بین مردمی مبعوث شد که بدترین اخلاق و زشت‌ترین رفتار‌ها را نسبت به یکدیگر حتی اقوام و فامیل خود داشتند.

وی توضیح داد: با بعثت پیامبر همین اعراب بادیه نشینی که به یکدیگر رحم و مروت نداشتند به چنان درجه اخلاقی رسیده بودند که در جنگ‌ها و زندگی بیشترین ایثار و گذشت را نسبت به یکدیگر داشتند.
 
عزت مردم توسط پیامبر و امیر المومنین حاصل شد
 
آیت الله قدمی بیان کرد: در خطبه چهارم نهج البلاغه امیر المومنین اشاره می‌کند که پیامبر توسط نزدیکان خود مردم را از گمراهی نجات داد و به این مردم عزت بخشید و توسط پیامبر و امام علی بود که از حقارت نجات یافتند.
آیت الله قدی با اشاره به کتاب صحیفه سجادیه امام سجاد در رابطه با نبوت پیامبر اظهار کرد:
 
برخلاف تصور برخی که این کتاب را صرفا حاوی دعا می‌دانند باید گفت: امام سجاد در کتاب خود در قالب دعا به بیان نکات اخلاقی و روانشناسی مهمی اشاره می‌کنند که حاوی مطالب بسیار برای اهل فهم است.
 
تفسیر به رای و کتمان بخشی از آیات خدا خیانت به قرآن است
 
این استاد و مفسر قران بیان کرد: صحیفه سجادیه به صفات پیامبر اکرم اشاره دارد به طوریکه در فرازی از این دعا پیامبر را امین وحی الهی معرفی می‌کند.
 
وی در این خصوص توضیح داد: امین وحی الهی بودن بسیار مهم است چرا که با کوچکترین عمل و خطایی می‌شود در آیات قران خیانت کرد.
 
وی گفت: اگر کسی بخشی از آیات قران که به نفعش است را بخواند و آیاتی که به نفعش نیست و منافعش را به خطر می‌اندازد بیان نکند در واقع به قران خیانت کرده است و یا اگر تفسیر به رای در آیات و روایات انجام دهد که شنونده از آن نفع و تایید رفتارش را از آیات استنباط کنداین خیانت به قران است.
 
مهربانی با مردم عامل اصلی وفاداری مردم نسبت به مسئولین
 
وی با توجه به شاخصه دیگر‌ی از پیامبر اظهار کرد: رحمت للعالمین بودن یکی دیگر از ویژگی‌های ایشان بوده و مردمی که در اطراف پیامبر جمع می‌شدند احساس می‌کردند پیامبر از جنس خودشان و مایه رحمت آنان است.
 
وی افزود: اگر این شاخصه در بین مسئولین ما باشد مطمئنا مردم آن‌ها را رها نمی‌کنند و به آنان وفادار خواهند بودند، اما اگر ببیند مسئولین به جای آنان، برای نزدیکان و صاحبان قدرت و ثروت مایه امنیت و آرامش‌اند به آنان اعتماد نمی‌کنند.
مسلمان، سختی دین را تحمل نکند منافق است
 
این استاد حوزه گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های پیامبر زحمت و رنجی بود که به خاطر دین تحمل کرد و مسلمان واقعی باید بداند دینداری هزینه و زحمت دارد که باید برای خدا آن را تحمل کند و اگر کسی سختی‌های دین را تحمل نکند بر طبق آیات سوره عنکبوت منافق است.
 
آیت الله قدمی ادامه داد: آنچه که در صحیفه سجادیه از رفتار پیامبر استنباط می‌شود این است که ایشان درد دین و مردم را داشت و امروز هم اگر مسئولی درد دین را ندارد باید مسئولیتش را رها کند و به زندگی خود بپردازد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار