از رسالتهای کارگزاری ها باید کمک به تامین نقدینگی و تامین مالی شرکتهای گروه صندوق بازنشستگی باشد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وحید حسن پور دبیر، مدیرعامل کارگزاری صبا جهاد در خصوص فعالیتهای این کارگزاری گفت: این کارگزاری به عنوان یکی از کارگزاران نهادی که صد در صد سهام آن متعلق به صندوق بازنشستگی کشوری است، شناخته میشود. در پی عملکرد نا مناسب این شرکت طی سالهای ۹۳ تا ۹۵ متاسفانه کارگزاری در ریسکهای شدید اعتباری و تجاری قرار گرفت.
در حال حاضر مهترین چالشهای پیش رو برای این کارگزاری، مدیریت جدید مطالبات بدون پشتوانه و وثیقه مناسب در بخش اوراق و کالا، عدم وجود ساختار سازمانی مناسب برای یک نهاد مالی و ضعیف بودن کنترلهای داخلی و وجود ادعاهای حقوقی متعدد علیه شرکت است. میزان مطالبات شرکت در مردادماه ۹۵ در حدود ۵۰ میلیارد تومان بوده است که در پایان سال مالی منتهی به دی ماه ۱۳۹۶ این رقم به حدود ۱۴ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است، از طرفی شرکت با ایجاد ساختاری مناسب و به کارگیری نیروهای متعهد و متخصص زمینه را برای حل مشکلات ریز و درشت مجموعه فراهم کرده است و عدم وجود حتی یک تخلف بیانگر نقش مدیریت شرکت در کاهش ریسکهای اعتباری و تجاری میباشد. این نقش کاملا در راستای تامین حداکثری منافع برای بازنشستگان محترم مجموعه صندوق بازنشتگی کشوری و ایجاد ارزش افزوده و بهبود هم افزایی با سایر شرکتهای گروه صندوق بازنشستگی کشوری میباشد.
وحید حسن پور دبیر با بیان اینکه رویکرد جدید شرکت پس از پشت سر گذاشتن بحران اولیه که ناشی از عملکرد گذشته شرکت بود، با اصلاح ساختار مالی و با افزایش سرمایه شرکت از ۳۰ میلیارد ریال به ۱۰۰ میلیارد ریال همچنین با حمایت هلدینگ مالی صندوق بازنشستگی آغاز گردید، گفت: در گام بعدی تمرکز شرکت بر توسعه و بهبود فرهنگ سازمانی ادامه یافت. یکی از مهمترین ریسکهای موجود در صنعت کارگزاری ریسک اعتباری است که با درایت هیئت مدیره با اتخاذ سیاست انقباضی و کاهش اعتبار اعطایی این ریسک در شرکت کاهش پیدا کرد.
مدیر عامل کارگزاری صبا جهاد با ذکر اینکه یکی دیگر از مهمترین فعالیتهای صورت گرفته توسعه بخش آنلاین شرکت بود، اظهار کرد: به دلیل مهیا نبودن زیرساخت مناسب در شرکت، ابتدا زیرساخت لازم با تهیه دستورالعملهای کنترل داخلی و اجرایی مناسب و همچنین انجام اقدامات جدیدی همچون ثبت نام غیر حضوری تمرکز بر این بخش توسعه پیدا کرد. به منظور متمایز کردن خدمات ارائه شده در این بخش، شرکت اقدام به ایجاد سامانه رابط کاربری اختصاصی نمود که یکی از محصولات جدید شرکت که در یازدهمین نمایشگاه رو نمایی خواهد شد، سامانه صبا تریدر میباشد.
حسن پور با توضیح اینکه یکی دیگر از فعالیتهای صورت گرفته در راستای ایجاد هم افزایی و همچنین حفظ و ایجاد نقدشوندگی سهام شرکتهای زیر مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری، تاسیس صندوق بازارگردانی ارزش آفرین میباشد، خاطر شنان کرد: در حال حاضر ۵ سهم بیمه ملت، پتروشیمی جم، گروه صنعتی ملی، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و کشتیرانی دریای خزر را به صورت الگوریتمی بازارگردانی مینماید. لازم به ذکر است با توجه به پایین بودن هزینه معاملات بازارگردانی از طریق صندوق بازارگردانی ارزش آفرین، کارگزاری صبا جهاد در نظر دارد بازارگردانی سهام سایر شرکتهای زیر مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری را نیز از همین روش انجام رساند.
یکی از محدودیتهای قانونی در نظر گرفته که در آبان ماه ۱۳۹۵ به شرکتهای کارگزاری ابلاغ گردید موضوع تجمیع مجوزهای کارگزاریها بود. به این صورت که شرکتی که نیازمند تمام مجوزهای لازم باشد میبایست حداقل ۱۵۰ میلیارد ریال سرمایه ثبت شده داشته باشد. بنابر این با عنایت به سرمایه ۱۰۰ میلیارد ریالی کارگزاری صبا جهاد و همچنین استراتژی سهامداران شرکت به منظور حفظ و توسعه مجوزهای کارگزاری، در سال ۹۷ سرمایه شرکت به ۱۵۰ میلیارد ریال خواهد رسید. این فعال حوزه بازارهای مالی تاکید کرد: یکی دیگر از رسالتهای کارگزاری صبا جهاد کمک به تامین نقدینگی و تامین مالی شرکتهای گروه صندوق بازنشستگی است که از استراتژیهای هلدینگ مالی صندوق بازنشستگی میباشد و با طراحی و پیشنهاد مدلهای تامین مالی جدید، نقشی در تامین مالی و افزایش هم افزایی شرکتهای گروه ایفا مینماید.
حسن پور با اشاره به توسعه بخش آنلاین کارگزاری صبا، گفت: در حال حاضر ۵ شعبه در شهرستانهای کاشان، تبریز، ساری، نوشهر و نیشابور و ۲ شعبه در تهران به صورت فعال آماده خدمت رسانی در هر دو بخش اوراق و کالا دارا میباشد. مهمترین برنامههای شرکت کارگزاری صبا جهاد در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی خود اقدام به توسعه فرهنگ سرمایه گذاری از طریق برگزاری کلاسهای آموزشی و همچنین رونمایی از سامانه معاملاتی با ویژگی رابط کابری اختصاصی تحت عنوان صباتریدر و همچنین معرفی صندوق بازارگردانی ارزش آفرین میباشد.