آخرین اخبار:
کد خبر:۶۷۹۲۰۰
حجت‌الاسلام پناهیان در دانشگاه گلستان:

زندگی منفعلانه فساد به بار می‌آورد/ دانشجو باید به ریشه‌های ایجاد فساد اعتراض کند

حجت الاسلام پناهیان گفت: متاسفانه زندگی کارمندی و صرفا حقوق بگیری به سبک زندگی منفعلانه کمک می‌کند و انسال را بی تفاوت و غیر خلاق بار می‌آورد و در چنین نوع زندگی است که فساد ایجاد می‌شود.
زندگی منفعلانه فساد به بار می‌آورد/ دانشجو باید به ریشه‌های ایجاد فساد اعتراض کند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت االاسلام پناهیان، استاد دانشگاه در پنجمین سالگرد تدفین شهید خوشنام با گرامیداشت یاد شهدا به بیان سبک زندگی شهدا پرداخت و بیان داشت: زندگی مردم در جامعه را می‌تون به سه سبک منفعالانه و خلاقانه و شاکرانه سطح بندی کرد که زندگی شهدا از نوع سوم بود.

پناهیان توضیح داد: نازلترین سطح زندگی در مرحله منفعلانه است که انسان همیشه به دنبال تشویق و تایید دیگران است و در پی این است تا طوری زندگی کند و یا رفتاری داشته باشد که دیگران خوششان بیاد و او را تشویق کنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: کسب موفقیت در زندگی این چنینی اگر چه دارای لذت است؛اما عمق ندارد و متاسفانه تربیت فرزندان در خانواد‌ها اکثرا به اینگونه است که فرزندان را تشویق می‌کنند طوری عمل کنند که مورد تایید دیگران باشند.

وی توضیح داد: متاسفانه زندگی کارمندی و صرفا حقوق بگیری به این نوع سبک زندگی کمک می‌کند و انسال را منفعل و بی تفاوت و غیر خلاق بار می‌آورد.  در دین اسلام و آیات و روایات بر این نکته تاکید شده تا آنجا که می‌توانید مزد بگیر، دیگران نباشید و سعی کنید خودتان هزینه‌های زندگی را تامین کنید.

وی در مورد نوع دوم زندگی بیان کرد: نوع دوم زندگی خلاقانه است که فرد در این سبک زندگی به دنبال این است تا در این عالم اثر گذار باشد نه آنکه صرفا به گونه‌ای باشد که دیگران برایش کف بزنند.

حجت الاسلام پناهیان گفت: چرا کار خلاقانه در کشور ما کم شده و همه مردم به دنبال این هستند پولهایشان در بانک بماند و به جای آن که دنبال کسب و کار باشند فقط به دریافت سود آن قانع باشند؟!   طبیعی است تا زمانی که مردم به این سبک زندگی عادت کرده‌اند رباخواری در بانک‌ها وجود دارد و از بین نمی‌رود.

وی گفت: مردم باید به اعتماد کنند و پایگاه‌های نظیر مساجد هم باید اعتماد بین مردم را تقویت کنند چرا که با کار تعاونی و همبستگی مومنین است که مشکلات برطرف خواهد شد و تا زمانی که به یکدیگر اعتماد نداشته باشیم مشکلی برطرف نمی‌شود.  دانشجو علاوه بر فساد باید به ریشه‌های شکل گیری فساد هم اعتراض کند و دور شدن از چنین سبک زندگی به ایجاد فساد دامن می‌زند.

وی افزود: فرد خلاق برایش مهم نیست نسبت به او چه فکری می‌کنند و فقط به دنبال این است که تکلیفش را عمل کند و نمونه بارز آن امام راحل بود که وقتی به درستی، هدفش ایمان داشت می‌گفت: اینکه دیگران له یا علیهم سخن بگویند ذره‌ای در من اثر ندارد.

پناهیان مرتبه سوم سبک زندگی را شاکرانه خواند و توضیح داد: در این مرحله فرد نه برای انفعال و فرار از فقر و فلاکت و یا حتی خلاقیت شخصی بلکه برای تشکر از زحمات کسی که برایش زحمت کشیده کاری را انجام می‌دهد.  همه ما باید برای خشنودی و کمک به جامعه مهدوی که مد نظر امام زمان است رفتار کنیم و زندگی شاکرانه‌ای داشته باشیم.

این استاد دانشگاه گفت: اگر معنای ولایت و امامت در جامعه به درستی تبیین شود همه عاشق امام و ولایت قرار خواهند گرفت چرا که، ولی و امام یعنی اینکه پشتیبان و کمک کار مردم جامعه باشی و ولایت نقش محبتی و حامی گرایانه دارد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار