آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۵۴۵۳

طرح انتقال آب به بیرجند ۴۹ درصد پیشرفت داشته است

مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: طرح انتقال آب از دشت مختاران به بیرجند برای تأمین آب مرکز استان، ۴۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، عباس سارانی اظهار کرد: طرح انتقال آب از دشت مختاران به بیرجند با هدف کسری آب شرب به میزان ۱۵۰ لیتر بر ثانیه ( ۳.۲ میلیون مترمکعب در سال) از سال ۱۳۹۸ آغاز شد اما به دلیل تخصیص نیافتن اعتبار بعد از ۲ سال راکد بودن، سال ۱۴۰۰ مجدد با تخصیص اعتبار شروع شد.

وی با اشاره به پیشرفت ۴۹ درصدی این طرح در استان، اظهار کرد: خطوط جمع‌آوری به طول ۱۰ کیلومتر، خط انتقال به طول ۶۰ کیلومتر و مخزن جمع آوری به حجم هزار مترمکعب اجرا شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی افزود: سال گذشته ۹۰۹ میلیارد و ۴۷۱ میلیون ریال برای ادامه این پروژه ابلاغ شد که ۷۷۶ میلیارد ریال تخصیص یافته است.

وی با اشاره به اجرای فاز دوم خط انتقال آب از دشت مختاران به بیرجند عنوان کرد: این فاز اکنون به ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و در دست اجرا است.

سارانی یادآور شد: سیمای طرح در فاز دوم شامل خرید لوله و اجرای ۱۴.۵ کیلومتر خط انتقال چدن به قطر ۵۰۰ میلیمتر حدفاصل محمدشهر تا خوسف، احداث ۱۸ حوضچه و اجرای اتصالات و نصب شیرآلات و احداث راه دسترسی خط انتقال در نظر گرفته شده است.

وی گفت: از آنجایی که شهر بیرجند به دلیل جمعیت بالای آن در سال‌های اخیر دچار تنش آبی شده است برای رفع این مشکل، ساخت مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی برای افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی، حفر و تجهیز یک حلقه چاه و مهندسی مجدد چاه‌ها به عنوان اقدامی کوتاه‌مدت برای رفع تنش آبی مرکز استان اجرا شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه اکنون آب شرب بیرجند از ۴۲ حلقه چاه فعال و از چهار دشت تامین می‌شود تصریح کرد: به‌ طور میانگین در این شهر روزانه ۶۰ تا ۷۰ هزار متر مکعب آب مصرف می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه اکنون در خراسان جنوبی ۱۲۷ میلیون مترمکعب کسری مخازن آب زیرزمینی داریم، گفت: افت سالانه سطح آب در دشت بیرجند به ۵۱ سانتی‌متر رسیده و در صورت تداوم این روند، استان طی سه تا چهار دهه آینده با بحران شدید بی‌آبی مواجه خواهد شد لذا صرفه‌جویی در تمامی بخش‌ها ضروری است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار