عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: جایگزینی یورو تاثیری بر التهاب ارزی ندارد باید به سمت مبادلات ارزی بین کشورها برویم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به مصوبه جایگزینی یورو در هیات وزیران اظهار داشت: باید بر اساس تصمیم گرفته شده حرکت کنیم، اما فکر نمیکنم یورو بتواند خیلی التهاب ارزی را مرتفع کند، این کار التهاب شدید را کاهش میدهد، اما قابل توجه نیست و به طور کامل مرتفع نمیشود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به تاثیر این مصوبه بر بودجه نویسی کشور، بیان داشت: با توجه به مصوبه دولت بودجه نویسی کشور باید طبق یورو باشد بنابراین دولت از این به بعد بودجه را براساس یورو تدوین میکند.
نماینده مردم رشت در مجلس دهم شورای اسلامی تاکید کرد:، اما از آنجایی که اتحادیه اروپا از آمریکا حرف شنوی دارد با جایگزینی یورو تنها زمین بازی را تغییر دادهایم و اتفاق خاصی در اقتصاد کشور نمیافتد.
این نماینده مجلس با اشاره با حضور مردم در بازار ارز، گفت: با جایگزینی یورو، مردم مجدد در بازار ارزی حضور خواهند داشت و همان التهابها ایجاد میشود، به همین جهت است که میگویم با این مصوبه تنها زمین بازی عوض شده است و تاثیری بر اصل ماجرا ندارد.
وی به راه حل خروج از وضعیت ارزی، اظهار داشت: باید از یورو و دلار خارج شویم و در مقطع کنونی تنها مبادلات ارزی بین کشورها پاسخگوی شرایط است، باید کاری که با ترکیه، هند و روسیه انجام میدهیم را به روال با همه کشورها تدبیل شود و گرنه ارزهای دلار و یورو مشکلی از ما حل نمیکند.
جعفرزاده ایمن آبادی در ادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه تنها تغییر این جایگزینی بودجه بندی بر اساس یورو است، گفت: مصوبه هیات وزیران برای جایگزینی یورو تفاوت قابل توجهی ایجاد نمیکند، دولت باید به سمت تبادل ارزی بین کشورها برود برای این کار اختیار دارد و نیاز نیست مجلس برای آن مجوز صادر کند هر چند در قوانین بر این روش تاکید شده است.
عملکرد کند دولت در مبادلات ارزی بین کشورها
این نمایند مجلس با انتقاد از عملکرد کند دولت در زمینه مبادلات ارزی بین کشورها بیان داشت: حدود ۱۷۰ کشور با این روش مبادله میکنند، اما دولت به دلیل وابستگی به دلار و یورو در این مسیر به کندی حرکت کرد، مسئولان ارزی باید به سمت تبادل بین ارزی بروند تا از دلار و یورو خارج شویم.
وی تاکید کرد:متاسفانه ما کشور هستیم که تحت فشار اقدام میکنیم، در حالت عادی خودمان را آماده نمیکنیم، باید به ما اعلام جنگ شود تا ما ذره پوش به تن کنیم به همین دلیل در زمینه سر و سامان دادن به بازار ارز تا کنون تجعیل کردهایم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکید این کمیسیون به دولت برای مبادلات ارزی بین کشورها اظهار داشت: سه سال گذشته جلسهای مفصل و گزارشی کامل از وقایع ارزی دنیا به دولت و بانک مرکزی ارائه کردیم، اما آنها خوشی گرفتند، متاسفانه در حال حاضر در مقطعی هستیم که الزاما باید این کار را انجام دهیم. /