به دلیل اختلاف ایران و هند بر سر موضوع طرح توسعه میدان گازی فرزاد B هند در سال مالی 2017 - 2018 واردات نفت خود از ایران را بیش از 15 درصد کاهش داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، آمارهای رسمی ارائه شده از سوی شرکتهای رهگیری خطوط کشتیرانی و همچنین منابع صنعت نفت هند نشان میدهد، این کشور واردات نفت خود از ایران را در سال مالی ۲۰۱۷-۲۰۱۸ نسبت به سال قبل از آن ۱۵.۷ درصد کاهش داده است.
به دلیل اختلاف بین ایران و هند بر سر موضوع طرح توسعه میدان گازی فرزاد B. دولت این کشور به پالایشگاههای آن دستور داد تا واردات نفت از ایران را کاهش دهد.
هند سومین واردکننده بزرگ نفت در جهان محسوب شده و در طول سال مالی ۲۰۱۷-۲۰۱۸ روزانه ۴.۴۶ میلیون بشکه نفت وارد کرده است.
این کشور در طول این ۱۲ ماه روزانه ۴۵۸ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرد که حدود ۸۵ هزار بشکه در روز کمتر از ۵۴۳ هزار بشکه سال قبل از آن بوده است.
آمارها نشان میدهد، پالایشگاههای هندی نظیر پالایشگاه مانگالور، شرکت هندوستان پترولیوم، شرکت بهارات پترولیوم و شرکت بهارات عمان پترولیوم سال مالی گذشته واردات خود از ایران را ۲۷ درصد کاهش دادند.
هند پس از چین دومین مشتری بزرگ نفت ایران است. در حال حاضر دو کشور مذاکرات خود درباره طرح توسعه میدان گازی فرزاد B. را مجدداً از سر گرفتهاند.
بیژن زنگنه وزیر نفت ایران اوایل ماه جاری، گفت: امیدواریم بتوانیم طی دو ماه آینده اختلاف خود با هندیها را حل کنیم.
اخیراً شرکتهای هندی و پالایشگاههای این کشور با توجه به ارائه تخفیف حمل نفت از سوی ایران تلاش خود برای واردات نفت از ایران را افزایش دادهاند.
زنگنه در ماه فوریه گفت: ایران امیدوار است در سال مالی ۲۰۱۷-۲۰۱۸ بتواند روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت به هند صادر کند.
یک منبع هندی، اعلام کرد: این احتمال وجود دارد واردات نفت این کشور از ایران به ۶۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
تا پیش از سال ۲۰۱۷ عربستان بزرگترین تعیینکننده نفت هند بود، اما عراق توانسته است جای عربستان را گرفته و به بزرگترین صادرکننده نفت به هند تبدیل شود.
آمارهای رسمی نشان میدهد، شرکتهای پالایشگاههای خصوصی در هند در سال گذشته میلادی واردات نفت خود از ایران را ۵۰ درصد افزایش داده و به ۸۱ هزار بشکه در روز رسانده است.
واردات شرکت اساراویل هند نیز در این ۱۲ ماه با ۱۸ درصد کاهش به ۱۴۵ هزار بشکه در روز رسیده است. چرا که مدیریت این شرکت هم اکنون به دست روسها افتاده و عملاً الگوی واردات آن تغییر کرده است.
آمارهای رسمی همچنین نشان میدهد، هند واردات نفت خود در ماه مارس را با ۳۴.۴ درصد کاهش نسبت به ماه فوریه به ۴۳۰ هزار بشکه در روز رسانده است که این رقم نسبت به ماه مارس سال گذشته نیز ۱۸.۲ درصد پایینتر بوده است.