سازمان جهاددانشگاهی استان و شرکت شهرکهای صنعتی یزد در راستای توسعه خوشه زیلو در استان یزد تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی باصولی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان یزد در نشست انعقاد تفاهمنامه همکاری شرکت شهرکهای صنعتی با جهاددانشگاهی استان یزد، که در فرمانداری میبد انجام شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم یحییزاده، نماینده میبد در مجلس شورای اسلامی، بیان داشت: ملی و مذهبی بودن دو ویژگی شاخص هنر و صنعت زیلوبافی است.
باصولی با اشاره به اصالت هنر زیلوبافی، افزود: متاسفانه در چند سال گذشته صنعت زیلوبافی به دلیل عدم توانایی رقابت در دنیای کسب و کار در حال از دادن جایگاه خود بود.
رییس سازمان جهاددانشگاهی استان یزد با بیان این که خوشبختانه طی چند سال اخیر اتفاقات خوبی در حوزه زیلوبافی رخ داده است، گفت: اواخر سال گذشته برای اولین بار زیلو در نمایشگاه دموتکس آلمان به صورت گسترده عرضه شده است.
وی بحث خوشه زیلو در شهرستان میبد را اتفاقی مبارک دانست و بیان کرد: جذب مشارکت تجار و سرمایه گذاران داخلی و خارجی یکی از مهمترین اهداف راهاندازی خوشه زیلو در شهرستان میبد است.
وی خطاب به فرماندار و شهروندان میبدی، تاکید کرد: خوشه زیلو این شهرستان متعلق به مردم میبد است و هر چه بیشتر توسعه پیدا کند بیشتر به نفع مردم شهر خواهد بود. ایجاد زیرساختهای سخت افزاری و نرم افزاری در حوزه تولید زیلو در شهرستان میبد مستلزم حمایت همه جانبه و مستمر مسوولان و مردم این شهرستان از ظرف خوشه زیلو است.
باصولی نهادینه کردن اقتصاد زیلو بنیان در میبد را از دیگر اهداف ایجاد خوشه زیلو در این شهرستان عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به اهمیت مباحث گردشگری در استان یزد و شهرستان میبد، زیلو میتواند نقش مهمی در جذب گردشگران به این شهرستان ایفا کند.
سیدمسعود عظیمی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد، با بیان اینکه هنر و صنایع دستی متعلق به تمام انسانهایی است که قبل، حال و بعد از ما زندگی میکنند، اظهار کرد: حراست از ظرفیتهای موجود هنری و صنایع دستی یکی از مهمترین رسالت مسوولان و دستاندرکاران حوزههای مختلف است.
وی با اشاره به وجود صنایع دستی و هنرهای تجسمی فاخر در استان یزد، افزود: زیلوبافی از جمله صنایع دستی و هنر شاخص هنرمندان میبدی است که دارای روح و انرژی خاص است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد در ادامه گفت: علیرغم اینکه بحث حمایت از زیلوبافی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار دارد، بعد از بررسیها و تحقیقات جامع متوجه شدیم که سازمان جهاددانشگاهی دراین حوزه فعالیتهای بزرگی انجام داده و نسبت به دیگر سازمان مرتبط پیشروتر است.
عظیمی با بیان اینکه در استان یزد اهلیت کار در حوزه زیلوبافی به جهاددانشگاهی تعلق دارد، تصریح کرد: شرکت شهرکهای صنعتی یزد با انجام فرآیندی خاص و بعد از کسب مجوز از ستاد مرکزی تهران، اولین مدل مشارکت در راستای انجام فعالیت اقتصادی خوشه زیلو را تعریف کرده است.
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه ما امیدواریم با پشتوانه علمی و تجربه ارزشمند جهاددانشگاهی در حوزه زیلوبافی و همچنین با حمایت کانون زیلوبافی میبد بتوانیم فعالیتهای اقتصادی گستردهای برداریم، گفت: حمایت از زیلوبافی میبد مدلی از توسعه پایدار است که میتواند قوام منسجم در راستای معرفی این مهم به تمام مردم جهان داشته باشد.
وی توسعه بیش از پیش صنعت زیلوبافی را یکی از مهمترین برنامههای در دستورکار این خوشه در استان یزد دانست و خاطرنشان کرد: زیلوبافی باید در سبد خرید مردم کشور و جهان قرار گیرد.
عظیمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه زمان سه تا پنج ساله برای خوشه زیلوبافی میبد تعیین شده است، اظهار کرد: نهادسازی مرحله بعدی اجرای طرح حمایتی از صنعت زیلوبافی در میبد است که بعد از طی شدن دوره اولیه سه تا پنج ساله در دستور کار قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد تأکید کرد: فرمانداری میبد میتواند همزمان با آغاز فعالیت خوشه زیلوبافی در این شهرستان نسبت به ایجاد فضاهای فیزیکی نظیر پژوهشکدههای زیلو، نخ و پود اقدام کنند.
در پایان این جلسه تفاهمنامه همکاری با موضوع «توسعه خوشه زیلو در استان یزد» بین سازمان جهاد دانشگاهی استان و شرکت شهرکهای صنعتی یزد امضا شد.
توسعه همکاری و بهرهگیری از توانمندیها و ظرفیتهای موجود، گسترش همکاریهای متقابل و توسعه فعالیتهای پژوهشی، فناوری و تولید، کارآفرینی، آموزشی، فرهنگی و اجرایی، از جمله موارد قید شده در تفاهم نامه همکاری جهاد دانشگاهی یزد با شرکت شهرکهای صنعتی استان است.