رئیس دانشگاه دامغان گفت: زمانی سیاستگذاران معتقد بودند تکلیف وزارت علوم اشتغال نیست و بلکه فقط باید نیروی متخصص تربیت کنند و وزارت کار باید فکری بابت اشتغال کند که امروز میبینیم این سیاستها جواب نداده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالعلی بصیری رئیس دانشگاه دامغان با تأکید بر اینکه رشتههای تحصیلی باید متناسب با نیاز بازار کار باشند، گفت: تنها تناسب میان رشته و کار اهمیت ندارد بلکه باید به دانشجویان مهارت نیز آموزش داده شود لذا زمانی سیاستگذاران این بخش معتقد بودند تکلیف وزارت علوم و سایر بخشهای مرتبط این نیست که به فکر اشتغال افراد باشند بلکه فقط باید نیروی متخصص تربیت کنند و وزارت کار باید فکری بابت اشتغال کند که امروز میبینیم این سیاستها جواب نداده است.
بصیری با تأکید بر اینکه رشتهها باید متناسب با نیاز بازار کار باشند، عنوان کرد: باید به دانشجویان مهارت نیز آموزش داده شود، زیرا یک فارغ التحصیل وقتی وارد بازار کار میشود، تولید کننده نمیتواند از او استفاده کند چرا که مهارتی ندارد.
رئیس دانشگاه دامغان با اشاره به توسعه افسارگسیخته آموزش عالی در دو دهه گذشته، اظهار داشت: دلیل این توسعه بیشازحد، وجود تقاضای زیاد بود، اما این تقاضا منجر به بازار کار نشد تا در برخی مقاطع با خیل زیادی از فارغالتحصیلان در مقطع متوسطه مواجه باشیم که پشت دربهای دانشگاه بودند، اما در مراکز آموزش عالی صندلی کافی نداشتیم مقولهای که امروز برعکس شده است.
وی ادامه داد: در دهههای پیش برخی افراد به کشورهایی رفتند که وضعیت آموزش عالیشان بهمراتب پایینتر از ایران اسلامی بود و به همین دلیل سیاستگذاران فکر کردند در ایران شرایط برای ادامه تحصیل را باید فراهم کنند.
بصیری در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه بسیاری از تقاضاها برای ورود به دانشگاهها و رشتهها کاذب بود به طوریکه امروز از نظر تعداد مهندس رتبه سوم دنیا را داریم، اما بازار کار ما به این اندازه نیست و لذا باید فکری به حال سیاستهای حوزه اشتغال و آموزش عالی شود.