معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در حال حاضر ۱۷ هزار و ۵۹۵ کارگاه در کردستان تحت پوشش بهداشت حرفهای و کل شاغلین تحت پوشش آن نیز ۴۷ هزار و ۵۶۰ نفر هستند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرزام بیدارپور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان امروز در همایش روز جهانی ایمنی و بهداشت کار، اظهار کرد: امسال عنوان کودکان کار به شعار سالانه روز جهانی ایمنی و بهداشت کار افزوده شده که نشان دهنده اهمیت این مسئله و لزوم رسیدگی به امور کودکان کار به عنوان قشری مهم در جامعه است.
وی افزود: بر اساس استانداردهای سازمان جهانی کار، کودکانی که در فاصله سنین ۱۵ تا ۲۴ ساله مشغول کار هستند، کودکان کار گفته میشود که به دو گروه اصلی بالاتر از حداقل سن ۱۵ سال و بین سنین ۱۸ تا ۲۴ سال تقسیم میشوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در خصوص حوادثی که کودکان کار به آن دچار میشوند، عنوان کرد: طبق آمارهای جهانی حوادث کار بین کارگران نوجوان بیشتر است به نحوی که در اروپا بیش از ۴۰ درصد و در ایالات متحده بیش از دو برابر سایر سنین است.
وی با اشاره به اینکه کارگران نوجوان برای ابتلا به بیماریهای مرتبط با کار مستعدتر هستند، تصریح کرد: نوجوانان و کودکان به دلیل ماهیت سنی و قرار گرفتن آنها در سن رشد جسمی، روحی و روانی و نداشتن تجربه و مهارتهای شغلی، بیش از سایرین در معرض خطر هستند.
بیدارپور بیان کرد: با توجه به اینکه کارگران نوجوان معمولا در بنگاههای اقتصادی غیررسمی و بخشهایی با ریسک بالا مشغول به کار میشوند، توسعه کار شایسته و محیطهای کاری سالم برای همه کارگران، حفاظت ویژه برای کارگران و سن قابل قبول برای بکارگیری آنها در این مکانها ضروری است.
وی همچنین بر لزوم بهبود جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده در خصوص کودکان کار و توسعه، بروزرسانی، اجرای سیاستها و راهنماها برای حفاظت بهتر از ایمنی و سلامت کارگران تاکید و خاطرنشان کرد: کمک به کودکان کار و بهبود وضعیت آنها جز با همکاری کارگران، کارفرمایان، دولت و همه اقشار جامعه و منابع و اعتبارات کافی، ممکن نخواهد بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایان یادآور شد: در حال حاضر ۱۷ هزار و ۵۹۵ کارگاه در کردستان تحت پوشش بهداشت حرفهای و کل شاغلین تحت پوشش آن نیز ۴۷ هزار و ۵۶۰ نفر میباشند.