آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۲۴۱۹
خدایی در گفتگو با دانشجو:

مناطق آزاد به نمایشگاه فروش محصولات بُنجل خارجی تبدیل شده است/ استثمار کارگران مناطق آزاد بوسیله محرومیت از حداقل‌های قانونی

عضو کارگری شورای عالی کار گفت: اصرار دولت و نمایندگان مجلس برای گسترش مناطق آزاد جای تامل دارد. حامیان مناطق‌آزاد تابلوی خیانت اقتصادی را به دست گرفته‌اند.
علی خدایی، عضو کارگری شورای عالی کار در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به انحراف مناطق‌آزاد از اهداف اولیه آن گفت: بررسی روند فعالیت مناطق‌آزاد از ابتدای تاسیس آن نشان‌دهنده انحراف این مناطق از اهداف اصلی خود و تبدیل شدن به نمایشگاه فروش محصولات بٌنجل خارجی است.

وی با بیان اینکه در دو منطقه آزاد کیش و انزلی بخش‌های تولیدی کمتری وجود دارد، بیان کرد: با وجود این انحراف، اما اصرار دولت و نمایندگان مجلس برای گسترش این مناطق جای تأمل دارد. با بررسی ریشه اصرار دولت و برخی نمایندگان مجلس برای افزایش مناطق‌آزاد، می‌توان فهمید که چرا تولید داخل اوضاع نامناسبی پیدا کرده و به سمت نابودی پیش می‌رود.



*حامیان افزایش مناطق‌آزاد، تابلوی خیانت اقتصادی به دست دارند

عضو کارگری شورای عالی کار با تاکید بر لزوم اصلاحات جدی در قوانین فعلی مناطق آزاد خاطرنشان کرد: حامیان مناطق‌آزاد تابلوی خیانت اقتصادی را به دست گرفته‌اند.

خدایی با اشاره به اینکه اگر لایحه افزایش مناطق آزاد در مجلس رای بیاورد و این مناطق افزایش یابند، رانت نیز در مناطق آزاد افزایش خواهد یافت، گفت: تصویب لایحه افزایش ۸ منطقه‌آزاد جدید گره‌ای از تولید داخل باز نمی‌کند.

این عضو کارگری شورای عالی کار ادامه داد: اگر امکانی برای شورا‌های کارگری فراهم باشد، مانع گسترش مناطق آزاد خواهیم شد.



*کارگران در مناطق آزاد استثمار می‌شوند

وی در ادامه با تاکید بر اینکه کارگران مناطق‌آزاد در سکوت به شدت استثمار می‌شوند، خاطرنشان کرد: چرا باید کارگری که در قانون کار کشور مشغول به کار است با تصمیم فردی، یک‌باره از شمولیت قانون کار کشور خارج و مستثنی شود.

خدایی افزود: در این مناطق کارگران حق ایجاد تشکل را ندارند و از حداقل‌های قانونی نیز برخوردار نیستند.



*ماده ۵۲ قانون اشتغال برای این مناطق لازم‌الاجراست، اما نادیده گرفته می‌شود

وی با اشاره به عدم اجرای ماده ۵۲ قانون اشتغال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی توسط مسئولان این مناطق گفت: در این ماده از قانون به صراحت اشاره شده که کلیه مقابله‌نامه‌ها و توصیه‌نامه‌های سازمان بین‌المللی کار در این مناطق لازم‌الاجرا هستند.

خدایی ادامه داد: در این مقابله‌نامه‌ها حق «آزادی تشکل»، «حق تعیین دستمزد» و «حق امنیت شغلی» وجود دارد که علی‌رغم اشاره صریح ماده ۵۲ همین قانون، امروز حتی اجازه تشکیل یک تشکل کارگری داده نشده است.

این عضو کارگری شورای عالی کار در پایان با اشاره به اینکه قوانین حمایتی از کارگران و مردم مناطق آزاد وجود ندارد، اظهارداشت: هیچ‌گاه کارگران برای تعیین میزان دستمزد آزادی نداشتند و از حق اعتصاب و اعتراض صنفی نیز برخوردار نبودند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار