آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۳۵۵۹
مدیرکل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز:

۸ درصد قاچاق از مناطق آزاد است

مدیرکل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: طبق برآورد‌ها ۸ درصد از قاچاق کالا مربوط به مناطق آزاد است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ابراهیم زارعی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بر فرایند‌های گمرکی، تجاری و اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به نقش مناطق آزاد در قاچاق اظهار داشت: دو سند برای مبارزه با قاچاق در این مناطق داریم که با دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تفاهم شده است؛ یکی قانون سلامت اداری و دیگری برنامه اجرایی مبارزه با قاچاق است.

وی با تأکید بر اینکه ۱۰ راهبرد تهیه شده و ۵۲ برنامه اقدام وجود دارد، یادآور شد: برای کاهش قاچاق اقداماتی باید صورت می‌گرفت که از جمله آن استقرار فیزیکی گمرک در مناطق آزاد است که در قشم این اتفاق روی داد و به لحاظ استقرار سیستمی نیز به مناطقی مانند ارس، اروند، انزلی، پیاده‌سازی شده و در آینده کیش و چابهار نیز سیستمی می‌شوند.

زارعی یکی دیگر از مباحث مربوط به مناطق را ایجاد بانک اطلاعات اقتصادی دانست و عنوان کرد: یکسان نبودن تعاریف فرایند‌ها یکی از مباحث اختلافی میان دستگاه‌ها بود، بنابراین تفاهم شد، تا در تعاریف این یکسان‌سازی صورت بگیرد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بر فرایند‌های گمرکی، تجاری و اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابراز امیدواری کرد که پایگاه اطلاعات اقتصادی تا ۶ ماه آینده ایجاد شود و نیز حفاظت فیزیکی تکمیل شود.

وی افزود: در برخی مناطق حدود و ثغور آن‌ها مشخص نیست و باید با فنس محصور شود که این مشکل در انزلی، اروند، قشم و نیز چالش جدی در ماکو داریم.

زارعی گام بعدی را نظارت بر کالای مسافری در مناطق آزاد دانست و تصریح کرد: سال گذشته بازدید میدانی از برخی مناطق داشتیم و بر همین اساس سهمیه‌بندی مسافری تهیه و ابلاغ شد که این موضوع با همکاری دستگاه‌ها با رویکرد کاهشی تدوین شده است. سامانه مسافری در دروازه خروجی مناطق اعمال شده و قرار است کارت مسافری نیز صادر شود. همچنین به منطقه ویژه انتظامی در مناطق نیازمندیم.

این مسئول ستاد مبارزه با قاچاق دو اقدام دیگر را ایجاد سامانه انبار‌ها برای ثبت کالا در ورودی، فرایند گردش و خروجی دانست و افزود: از این طریق می‌توان میزان قاچاق و واردات و صادرات را مشخص کرد.

زارعی با بیان اینکه هر تخلفی در سایر مبادی به لحاظ قاچاق صورت بگیرد، امکان آن در ۹ مبادی رسمی مناطق آزاد نیز وجود دارد، ولی تحلیل و برآورد‌ها از حجم قاچاق ۷ تا ۸ درصد از کل قاچاق ۱۲.۵ میلیارد دلاری در قالب مسافری است و اعمال معافیت ۸۰ دلار کار را مشکل کرده است.

وی با اشاره به زیرساخت‌های موردنیاز برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: در دنیا ۳۵۰۰ منطقه آزاد در ۱۳۰ کشور دنیا وجود دارد که حجم تجارت آن‌ها بیش از ۳ تریلیون دلار است.

این کارشناس به موضوع افزایش مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: در کرمانشاه می‌خواهیم منطقه آزاد جدید ایجاد کنیم، درحالی‌که همین الان دو منطقه ویژه وجود دارد، بنابراین اگر آن‌ها تقویت شوند همان کارکرد را خواهند داشت.

زارعی به مغایرت‌های ایجاد مناطق جدید با قوانین بالادستی پرداخت و خاطرنشان کرد: آنچه در بند ۱۱ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مبنی بر توسعه عمل مناطق آزاد هست، ناظر به کیفی‌سازی بوده و نه توسعه کمی. همچنین با آمایش سرزمینی اگر جایگاه و نقش آن تعیین نشده باشد، در تناقض است.

وی ادامه داد: طبق بند ۱۷ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مبنی بر افزایش درآمد‌های مالیاتی مناطق آزاد جدید مالیات‌ها را کاهش می‌دهند و نیز طبق قانون برنامه ششم مبنی بر عدم ایجاد پست جدید سازمانی در صورتی که این مناطق تأسیس شوند، پست سازمانی برای گمرک و مناطق آزاد نیاز است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار