به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی اکبر شامانی مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران در بخشنامهای بر لزوم پیگیری اعلام وصول و خروج محمولات صادراتی توسط گمرکات مبدأ و مرز خروجی به تمامی گمرکات اجرایی تاکید کرد.
در این بخشنامه آمده است: پیرو بخشنامههای منتهی به شماره ۱۸/۳۳۸۸۰ مورخ ۹۶/۲/۳ (موضوع تاکید مجدد بر لزوم پیگیری اعلام وصول و خروج محمولات صادراتی)، مقتضی است موارد ذیل به صورت مستمر تحت پیگیری توامان گمرکات مبدأ و مرز خروجی قرار گیرد:
۱- گمرکات مبدأ موظفند نسبت به بررسی و تعیین تکلیف وضعیت کلیه ردیفهای صادراتی اعلام خروج نشده (ثبت، خروج، ابطال، و با هماهنگی مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته پیگیری قضایی) مربوط به سنوات قبلی اقدام و از نتیجه این دفتر را مطلع فرمایند.
۲- گمرکات مبداء موظفند تا حصول نتیجه نسبت به پیگیری و تعیین تکلیف وضعیت کلیه اظهارنامههای صادراتی سال جاری (ثبت، خروج، ابطال، و با هماهنگی مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته پیگیری قضایی) اقدام فرمایند.
۳- گمرکات مبدأ موظفند پس از انجام تشریفات صادراتی، ظرف مدت حداکثر یک هفته نسبت به پیگیری اعلام وصول و خروج از مرز کالاهای صادراتی در سامانه جامع امور گمرکی اقدام و در صورت عدم حصول نتیجه و احتمال عدم خروج کالا در اسرع وقت نسبت به استعلام از گمرک مرزی مربوطه اقدام و طی رونوشتی، مراتب جهت اطلاع و پیگیری به ستاد نظارت و یا اداره کل استان متبوع آن منعکس گردد.
۴- در صورت احراز عدم خروج کالا، نسبت به پیگیری قضایی با رعایت بخشنامه شماره ۶/۱۰۲/۲۲۶۰۶۷ مورخ ۹۵/۱۲/۳ مرکز مبارزه با جرائم سازمان یافته اقدام گردد.
۵- گمرکات مرزی پس از وصول کالاهای صادراتی در اجرای ماده ۱۱۸ آئیننامه اجرایی قانون امور گمرکی ضمن ثبت اعلام وصول حاملهای مربوطه در سامانه جامع امور گمرکی، لازم است پس از خروج کل محموله صادراتی از مرز بلافاصله نسبت به ثبت اعلام وصول نهایی پروانه در سامانه موصوف اقدام نماید. مقتضی است دستورفرمائید ضمن اقدام لازم مراتب را به کلیه گمرکات و واحدهای تابعه ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت مستمر معمول نمایند.