عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس، از بی اطلاعی دستگاه های مسئول از تعداد دقیق خانه های خالی در کشور انتقاد کرد و گفت: تعلل در اخذ مالیات از خانه های خالی چراغ سبز به گرانی ها و تایید احتکار خانه است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو،شادمهر کاظم زاده، با انتقاد از تعلل دولت در اجرای قانون اخذ مالیات از خانههای خالی، گفت: ایجاد سامانه ملی املاک برای اجرای قانون اخذ مالیات از خانههای خالی لازم بوده که دولت در این حوزه تاکنون کم کاری کرده است.
نماینده مردم ایلام، دره شهر و آبدانان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه زمان وعدههای بدون عمل در خصوص اجرای قانون اخذ مالیات از خانههای خالی به پایان رسیده است، افزود: با توجه به شرایط فعلی بازار مسکن تعلل در اخذ مالیات از خانههای خالی یعنی چراغ سبز به گرانیها و تایید احتکار خانه از این رو ادامه وضع موجود به صلاح نیست.
وی با تاکید بر اینکه با پایان احتکار در مسکن تعداد زیادی خانه به بازار تزریق خواهد شد، تصریح کرد: شاید اخذ مالیات از خانههای خالی تاثیر شگرفی در بازار مسکن نداشته باشد، اما همین پایان احتکار میتواند به کاهش حباب نرخها در حد کم کمک کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی باید پاسخگوی مجلس در خصوص چرایی تاخیر در اجرای قانون مصوب درباره ساماندهی خانههای خالی باشد، گفت: متاسفانه بعد از گذشت نزدیک به دو سال از تصویب قانون اخذ مالیات از خانههای خالی هنوز اطلاع دقیقی از میزان این نوع خانهها در کشور وجود ندارد.
متاسفانه بعد از گذشت نزدیک به دو سال از تصویب قانون اخذ مالیات از خانههای خالی هنوز اطلاع دقیقی از میزان این نوع خانهها در کشور وجود ندارد. وی با انتقاد از آمارهای متفاوتی که از سوی مرکز آمار و همچنین وزارت راه و شهرسازی در خصوص تعداد خانههای خالی ارایه میشود، افزود: متاسفانه عدم اطلاع دقیق از این نوع خانهها تصمیم گیری در خصوص آنها را با مشکل مواجه کرده است.
تاکید بر ضرورت تسریع در راه اندازی سامانه ملی املاک کاظم زاده با تاکید بر ضرورت تسریع در راه اندازی سامانه ملی املاک، تصریح کرد: دولت با راه اندازی این سامانه ابتدا به اطلاعات دقیق از تعداد خانههای خالی دست خواهد یافت تا پس از آن تصمیم گیری در خصوص راهکارهای تنظیم بازار صورت بگیرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: در حال حاضر در خصوص تعداد خانههای خالی از سکنه سردرگمی وجود دارد، زیرا بارها دیده شده که دستگاههای مسئول در یک بازه زمانی مشخص چند آمار متفاوت از این نوع خانهها ارایه کرده اند.
بی اطلاعی از تعداد دقیق خانههای خالی التهاب قیمتی را در پی دارد وی ادامه داد: عدم اطلاع از میزان دقیق خانههای خالی موجود در کشور دولت را از تصمیم سازی در این حوزه محروم کرده و التهاب قیمتی را افزایش خواهد داد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: هدایت یک باره سرمایهها به بخش مسکن در برههای از زمان با توجه به رکود تقاضا خود عاملی برای بر هم خوردن توازن و ثابت ماندن عرضه میشود که نتیجه آن انباشت خانههای خالی است. /