براساس آخرین گزارش از خُرده فروشی مواد خوراکی در هفته منتهی به ۲۱ اردیبهشت ماه نرخ ۹ گروه مواد خوراکی با افزایش قیمت روبرو بوده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، تازهترین گزارش بانک مرکزی از خُرده فروشی مواد خوراکی در هفته منتهی به ۲۱ اردیبهشت ماه نشان میدهد که یک گروه کالایی با کاهش قیمت، یک گروه کالایی با ثبات قیمت و نرخ ۹ گروه مواد خوراکی افزایش یافت.
دراین میان نرخ گوشت قرمز ثابت ماند، اما نرخ لبنیات ۱.۱ درصد، تخم مرغ ۵.۲ درصد، برنج ۰.۱ درصد، حبوب ۳ درصد، میوههای تازه ۱.۸ درصد، سبزیهای تازه ۰.۱ درصد، قند و شکر ۰.۲ درصد، چای ۱.۹ درصد و روغن نباتی با رشد ۰.۱ درصدی نسبت به هفته قبل از آن روبرو بوده است.
برنج و حبوب
در گروه برنج در این هفته، قیمت انواع برنج داخلی درجه یک و درجه دو به ترتیب معادل ۰.۱ درصد و ۲.۰ درصد رشد را تجربه کرد.
همچنین در گروه حبوب قیمت لوبیا چشم بلبلی با ۱.۳ درصد کاهش همراه شد و سایر اقلام بین ۰.۴ درصد تا ۶.۶ درصد رشد پیدا کردند.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد بررسی، در گروه لبنیات بهای پنیر پاستوریزه نسبت به هفته قبل معادل ۰.۳ درصد کاهش داشت و بهـای پنیر غیرپاستوریزه ۰.۳ درصد و شیر پاستوریزه ۴.۸ درصد افزایش داشت.
لازم به ذکر است که بهای تخم مرغ معادل ۵.۲ درصد کاهش پیدا کرد و هز شانه با نرخ ۱۲ هزار و ۶۰۰ تا ۱۸ هزار تومان به فروش میرسد.
میوهها و سبزیهای تازه
در گروه سبزیهای تـازه بهای گوجه فرنگی معادل ۹/۳ درصد، بادنجان ۴/۵ درصـد، پیـاز ۴/۴ درصـد و سـبزیهـای برگـی ۰/۱ درصـد افزایش ولی قیمت سایر اقلام بین ۷/۱ درصد تا ۰/۵ درصد کاهش یافت.
لازم به ذکر است که در هفته مورد بررسی در میادین زیر نظر شهرداری اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه میشد.
همچنین میوه فروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه بهای لیمو شیرین ۳.۶ درصد، طالبی ۳.۹ درصد و کیوی ۲.۰ درصد کاهش یافت و سایر اقلام بین ۰.۲ درصد تا ۷.۹ درصد رشد پیدا کرد.
در گروه سبزیهای تازه قیمت گوجه فرنگی معادل ۳.۹ درصد، بادنجان ۵.۴ درصد، پیاز ۴.۴ درصد و سبزیهای برگی با ۱.۰ درصد افزایش روبرو بود، ولی سایر اقلام کاهش بیم ۱.۷ درصد تا ۵ درصدی را تجربه کردند.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای قند معادل ۱/۰ درصد، شکر ۲/۰ درصد، چای خارجی ۹/۱ درصد و روغن نباتی مایع ۲/۰ درصد افزایش یافت. قیمت روغن نباتی جامد ثابت بود.
در این هفته قیمت قند معادل ۰.۱ درصد، شکر ۰.۲ درصد، چای خارجی ۱.۹ درصد روغن نباتی مایع با ۲ درصد افزایش قیمت روبرو شد.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد بررسی بهای گوشت مرغ معادل ۲.۳ درصد و قیمت گوشت گوسفند ۰.۲ درصد کاهش پیدا کرد و بهای گوشت تازه گاو و گوساله با ۰.۶ درصد افـزایش روبرو شد.