آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۶۱۸۲
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد:

پیگیر روند دادرسی امیر شهلا هستیم/ انتخاب شهردار چالش برانگیزترین اقدام شورای شهر است

رئیس شورای شهر مشهد در خصوص وضعیت پرونده امیر شهلا گفت: اتهامی وارد شده و هنوز موضعی روشن نیست و سعی کردیم هم با تعامل با دستگاه قضا و استانداری موضوع را پیگیری کنیم.
امید ملائی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمدرضا حیدری رئیس شورای اسلامی شهر مشهد دیروز در نشست «بررسی عملکرد شورای اسلامی شهر مشهد» که به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی در دانشکده مهندسی این دانشگاه برگزار شد، بر توجه به اخلاق تاکید کرد و گفت: در سال گذشته در چنین روزی دو انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا برگزار شد که دانشجویان نقش بسیار محوری ایفا کردند.

حیدری به فضای رقابتی در این انتخابات اشاره و بیان کرد: رشد و بلوغ جامعه در این انتخابات به نمایش گذاشته شد بدون اینکه مشکلی رخ دهد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: جدای از تدوام دولت تدبیر و امید اتفاقی در شورای شهر افتاد و لیست امید در شورا رای آورد و یک تغییر اساسی پس از ۱۴ سال در شورای اسلامی مشهد رخ داد که اتفاقی ناباورانه بود به طوری که حتی خود ما هم چنین برآوردی نمی‌توانستیم بکنیم.

وی با اشاره به این نکته که یکی از رویکردهای شورا پرهیز از ورود به تعاملات سیاسی بود، به سه ماموریت شورا اشاره و تصریح کرد: انتخاب شهردار، نظارت بر کار آن و تصویب قوانین شهری سه ماموریت شورا هستند که از این بین انتخاب شهردار چالش برانگیزترین اقدام شورا محسوب می‌شود.

حیدری در بخش دیگری از سخنان خود برگرداندن امید به شهر و شهرداری را یکی از رویکرد‌های شورای شهر مشهد دانست و افزود: در حال حاضر طبق برآوردی که شده است حدود ۸۰ درصد زائران و ۷۰ درصد مجاورین شهر از اقدامات شورای پنجم در حوزه فرهنگی و هنری احساس رضایت دارند، همچنین در حوزه عمرانی نیز افتتاح‌های بسیاری رخ داده است.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد به چالش‌های پیش روی شورا اشاره و خاطرنشان کرد: شهر مجموعه به هم پیوسته‌ای است که باید خودش را اداره کند، در حال حاضر روزی سه میلیارد تومان باید هزینه کرد تا شهر اداره شود.

وی منابع را یکی از دغدغه‌های موجود در شهرداری‌ها خواند و گفت: در روز دو هزار نفر مسئولیت جمع‌آوری زباله در مشهد را دارند که این تعداد در زمان حضور گسترده زائران در مشهد به سه هزار نفر می‌رسد و همه اینها نیازمند منابع مالی است. 

حیدری اضافه کرد: سرانه هر شهروند در سال ۹۷، بیش از ۳۰۰ هزار تومان و سرانه عمرانی آن سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با تاکید بر اینکه منتخبین شما در شورای شهر تمام تلاش خود را کرده‌اند تا بر این مشکلات فائق آیند، تصریح کرد: در مسیر اداره شهر به نقد سازنده تمامی مردم و خاصه دانشجویان نیازمندیم.

شورای شهر در حوزه شفافیت‌های مالی چه کرده است؟

در ادامه خسروی نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد گفت: حلقه مفقوده‌ای که وجود داشت عدم توجه مسئولان به حضور در جمع دانشجویان بود که خوشبختانه امروز توسط شما مورد توجه قرار گرفت.

خسروی در خطاب به حیدری بیان کرد: شما در مورد شفافیت که شعار اصلی شما بود چه کردید؟ در تهران مفاد هر قراردادی که بسته می‌شود روی سایت می‌رود اما در مشهد چه؟ متاسفانه در مشهد به این شفافیت نرسیده‌ایم.

این فعال دانشجویی اضافه کرد: در سال‌هایی که گذشت آلودگی هوای مشهد نسبت به دیگر شهر‌ها روند مثبتی را طی می‌کرد؛ اما هرچه بیشتر زمان می‌گذرد آلودگی هوا در مشهد هم پای تهران و بیشتر می‌شود، چه برنامه‌ای برای این موضوع دارید؛ در سالی که گذشت روز‌های پاک در تهران ۱۲ روز و در مشهد ۱۴ روز بود.

وی به مسئله عدالت اشاره کرد و بیان داشت: حقوق شهروندی امری است که باید اجرا شود، اما افرادی مانند زنان، معلولان و اقلیت‌ها از بخش اساسی حق خود محروم هستند.

در ادامه حیدری در پاسخ به سوالات این دانشجو بیان کرد: شفاف‌سازی طیف گسترده‌ای دارد و ما کوشیدیم این شفافیت را مد نظر قرار دهیم به طوری که جلسه علنی شورا را زنده بر روی شبکه‌های اجتماعی می‌گذاریم، همچنین مسئله بودجه را به صورت شفاف اعلام کرده‌ایم.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: در ۲۰ فروردین سال جاری شهرداری را مکلف کردیم که سامانه مورد نظر برای در جریان گذاشتن مردم از قرارداد‌ها را آماده کند و امروز که پیگیری کردم اعلام شد که سامانه آماده است تا دسترسی آزاد و برخط به همه اطلاعات در خصوص معاملات و دسترسی آزاد و بر خط بر چگونگی واگذار، انتشار اسناد کامل پیمان‌ها، مدت و مبلغ، تعریف نحوه اعلام فساد بدون علنی شدن مشخصات افشاکننده مهیا کند.
 
حقوق ۴ میلیونی اعضای شورای شهر
 
حیدری در ادامه سخنان خود در خصوص میزان حقوق اعضای شورای شهر بیان کرد: حق‌الجلسه‌ای که اعضای شورای شهر مشهد دریافت می‌کنند چهار میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است که از این میزان ۱۰ درصد مالیات کسر می‌شود و غیر از این هیچ پرداخت دیگری به اعضای شورا صورت نمی‌گیرد؛ چرا که پرداخت و مبلغی غیر از این خلاف است.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص تخلفات شورای قبل، ابراز کرد: آن شکل از تخلفاتی که در املاک نجومی تهران رخ داده در مشهد نبود، اما کمیته‌ای تشکیل شده و در حال پیگیری تخلفات هستیم.

در ادامه خلیل کاظمی معاون خدمات شهری شهرداری مشهد در خصوص آلودگی هوا در این شهر، بیان کرد: آلودگی هوا نتیجه اتفاقاتی است که یک بخش از آن به شهرداری بازمی‌گردد که آن بخش به توسعه فضای سبز، ایجاد سیستم حمل و نقل ریلی و همگانی باز می‌گردد.

کاظمی ادامه داد: در خصوص حمل و نقل ریلی تمام تلاش خود را به کار بسته‌ایم و در حوزه فضای سبز نیز سرانه فضای سبز مشهد را به حدود ۱۵ متر مربع در پایان سال گذشته رساندیم.

در ادامه حیدری، رئیس شورای شهر مشهد به موضوع نابرابری اشاره و بیان کرد: یکی از رویکردهای ما در شورا این بوده که چنانچه توسعه فضای سبز را داریم در تمامی شهر این توسعه مد نظر قرار گیرد، همچنین در حوزه آسفالت معابر.

رویکرد شورا در کمربند جنوبی، ادامه تخریب است

یوسفی، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه این نشست ابراز کرد: رویکرد شورا در کمربند جنوبی، ادامه تخریب بود و شهرداری با صدور مجوزها منفعت کسب می‌کند.

یوسفی به افزایش کرایه حمل‌ونقل عمومی اشاره کرد و گفت: هدف و راهبرد شما برای حمل‌ونقل عمومی چیست؛ شما با این افزایش قیمت‌ها، سبب می‌شوید که دانشجویان و مردم متضرر شوند.

این فعال دانشجویی به نرده‌گذاری‌های خط سه بی‌آرتی در خیابان شیرازی اشاره کرد و ادامه داد: این امر سبب متضرر شدن کسبه این محله و فروش مغازه‌هایشان می‌شود.

وی به تعطیل شدن نمایشگاه مشهد دوستی داشتنی اشاره و بیان کرد: آیا چون این طرح مربوط به شورای قبل بود باید حذف می‌شد؛ بهتر نبود طرحی که نشان از تمدن مشهد دارد ادامه حیاط می‌داد و گردشگر جذب می‌کرد.

در ادامه حیدری در پاسخ به سوالات این فعال دانشجویی گفت: انتظاری که ما از محیط دانشجویی داریم با دیگر مکان‌ها متفاوت است و نقدها باید توام با اطلاع باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: مطالعات کمربند جنوبی مشهد از سال ۷۸ آغاز وعملیات اجرایی آن در سال ۹۰ انجام شده و جزو طرح دوم و سوم جامع شهر مشهد است، بنابراین این طرح به ما ارث رسیده است.

وی ادامه داد: حتما کمربند جنوبی آثار زیان‌بار دارد به همین علت از دانشگاه خواسته‌ایم که دراین خصوص تحقیقاتی انجام دهد تا مشکلات آن برطرف شود.

حیدری تصریح کرد: شهر یک مجموعه به هم پیوسته است و نیازمند نشاط و پویایی است و چنانچه هزینه‌هایی در این راستا انجام می‌شود در حقیقت نیاز شهر است، البته در کنار این زیبا سازی به موضوع شهدا نیز توجه شده به طوری که در مناسبت‌های مختلف شهر را با تصاویر شهدا آراسته‌ایم.

خط ۳ بی‌آرتی مشکلاتی دارد، اما ادامه می‌دهیم
 
رئیس شورای شهر مشهد بیان کرد: خط یک قطارشهری ۱۱۰ هزار نفر و خط بی آر تی شیرازی چنانچه کامل اجرا می‌شد بیش از ۲۰۰ هزار نفر را در روز جابجا می‌کرد، قطعا این طرح دارای مشکلاتی است؛ اما می‌بایست توسعه دهیم تا از ورود خودرو‌ها در مرکز شهر بکاهیم تا هم بحث ترافیک و هم آلودگی کاهش یابد.

وی گفت: از یک تعدادی بیشتر نمی‌توانیم در مرکز شهر پارکینگ بسازیم، چراکه ساخت پارکینگ در مرکز شهر عاملی در جهت آوردن خودروها به مرکز شهر است.

حیدری به پروژه مشهد دوست داشتنی اشاره کرد و بیان داشت: هزینه‌های پروژه را دوستان برآورد کنند و ببینند که چه برون‌دادی داشته است.

رئیس شورای شهر مشهد ادامه داد: تخریب اطراف حرم مطهر مربوط به سال‌ها قبل است، ما به عناصر هویت‌ساز آن منطقه تاکید داریم، اما در خصوص طرح مسجد حوض معجردار فرآیند قانونی طی شد و حدود ۲۰ پروژه میراثی دیگر در اطراف شهر مشهد وجود دارد که در حال پیگیری وضعیت آنان هستیم.

وی بیان داشت: قرار شده اعتباری در قالب اوراق مشارکت داده شود تا ما معابر اصلی حرم را باز کنیم که برای این امر سه هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و رئیس جمهور در سفری که اخیرا به مشهد داشتند قول دادند در قالب اوراق مشارکت این میزان در سال آینده به مشهد داده شود.

پیگیر روند دادرسی امیر شهلا هستیم

حیدری در پاسخ به نماینده دانشجویان نواندیش دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص دستگیری یکی از اعضای شورای شهر مشهد(امیر شهلا) سوالی پرسید که حیدری در پاسخ به این پرسش، گفت: اتهامی وارد شده و هنوز موضعی روشن نیست؛ سعی کردیم هم با تعامل با دستگاه قضا و هم استانداری موضوع را پیگیری کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به این نکته که کسی با رسیدگی مخالفتی ندارد، تصریح کرد: آنچه مورد تاکید است این است که حقوق این عضو شورا باید طبق آیین دادرسی مورد توجه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: همچنین یکی از نکاتی که بسیار بر آن توجه داشتیم این است که سعی نکردیم فضا را سیاسی کنیم، چراکه چنانچه موضوع سیاسی شود نه به نفع شهر و است و نه به نفع او.

حیدری ابراز داشت: قبل از اینکه به این جلسه بیایم در خصوص این موضوع پیگیری‌هایی کردم.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: اصل ما بر برائت است، مگر خلافش ثابت شود.

اتهامات وارده به شهلا ناروا است

وی در ادامه سخنان خود اتهامات وارده به شهلا را ناروا دانست و خاطرنشان کرد: نباید برای منافع سیاسی خود حق کسی را ضایع و اتهام ناروا وارد کنیم.

حیدری در پایان تاکید کرد: در ارتباط با ادامه کار شهلا با شورا، تصمیم با شورای شهر است نه دستگاه قضا.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار