کد خبر:۶۸۶۳۶۲
قاسمی در نشست خبری:

حضور ایران در سوریه براساس درخواست دولت مرکزی این کشور بوده است/ ایران سیاست‌های خود را براساس منافع خود در جهان و منطقه تعریف می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اخباری مبنی بر اولتیماتوم مسکو برای خروج نیرو‌های تهران از سوریه گفت: ایران کشور مستقلی است که سیاست‌های خود را براساس منافع خود در جهان و منطقه تعیین می‌کند و حضور نیرو‌های ایرانی در سوریه بنا به دعوت دولت رسمی این کشور بوده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، بهرام قاسمی، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت خارجه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی مبنی بر تعیین اولتیماتوم مسکو برای خروج نیرو‌های ایرانی از سوریه گفت: ایران کشوری مستقل است که سیاست‌های خود را براساس منافع خود در جهان و منطقه تعیین می‌کند.

وی افزود: حضور ایران در سوریه به دعوت رسمی دولت این کشور بوده است و هدف آن مبارزه با تروریسم و سرکوب آن است و تا زمانی که این نیاز و خطر تروریسم وجود داشته باشد و دولت مرکزی سوریه نیز درخواست حضور ایران در این کشور را داشته باشد نیرو‌های ایرانی درسوریه خواهند ماند و به کمک‌های خود به دولت این کشور ادامه می‌دهند.

قاسمی تاکید کرد: کسانی باید از سوریه خارج شوند که بدون اجازه دولت این کشور بر سرزمین و قلمروی یک کشور ورود پیدا کردند.

قاسمی در خصوص اقدامات وزارت خارجه پس از انتخابات اخیر در عراق و انتخاب ائتلاف سارعون و در حوزه اقتصادی چه بوده است گفت: مسائل اقتصادی دراز مدت است و ارتباطی به برگزاری یک انتخابات در یک کشور ندارد.

وی ادامه داد: بعد از هر انتخابی دولت‌هایی تشکیل می‌شوند و موظف به انجام تعهدات خارجی خود هستند.

سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه با اشاره به روابط خوب ایران و عراق گفت: از این پس نیز مشکلی در این حوزه وجود نخواهد داشت و جمهوری اسلامی از برگزاری انتخابات در عراق نه تنها حمایت می‌کند بلکه از نتایج این انتخابات نیز خوش بین است، اما درعراق فعلا فعل و انفعالاتی برای تشکیل دولت وجود دارد و باید منتظر ماند و دید کدام ائتلاف‌ها می‌توانند دولت تشکیل دهند.

قاسمی تصریح کرد: عراق مانند گذشته کشور مستقلی است و جمهوری اسلامی نیز به آرا و تصمیمات مردم عراق احترام می‌گذارد و هر دولتی که حکومت را در این کشور به دست بگیرد قطعا شریک خوبی برای ما خواهد بود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص این که برخی شرکت‌های اروپایی در شرایط پس از برجام و خروج امریکا از این توافق نامه با ایران قطع همکاری کرده اند آیا با این شرایط خواست ایران در حفظ برجام و با حضور شرکت‌های کوچک اروپایی عملیاتی خواهد شد یا نه گفت: بعد از خروج نابخردانه ایالات متحده از برجام شرایط جدیدی حاصل شد و با توجه به اراده و علاقه مندی اروپا و سایر کشور‌ها نسبت به استمرار برجام در حوزه اروپا امریکای لاتین به اقصی نقاط جهان این اراده در طرف اروپایی نیز وجود دارد و برجام را بدون امریکا ادامه دهد.

سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه با اشاره به مذاکرات آغاز شده با اروپا پیرامون برجام گفت: براساس این مذاکرات تصمیم‌های لازم برای حفظ برجام و انجام تعهدات برجامی آغاز شده است.

قاسمی با اشاره به سفر وزیر امور خارجه به بروکسل و از سرگیری مذاکرات برجام با طرف‌های اروپایی گفت: در این دیدار‌ها کارگروه‌هایی تشکیل شد و انتظار داریم اتحادیه اروپا و اعضای ۱+۴ بتوانند با تمهیدات انجام شده و ساز و کار‌هایی که برای اقتصاد خودشان تعریف می‌شود تعهدات مشخص شده در برجام را نیز انجام دهند.

وی افزود: اگر به چنین شرایطی برسیم شرایط مطلوبی است و توصیه ما این است با توجه به ذیق وقت اروپا تعهدات خود در این حوزه را به مرعصه ظهور برساند.

**اروپا بداند حرف کافی است ما به عمل نیاز داریم

سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه در خصوص اینکه ایران چه طور اطمینان خاطر برای تعهدات اروپایی کسب خواهد کرد گفت: حرف کافی است ما به سخن نیاز داریم قطعا به عمل و آنچه در عمل اتفاق می‌افتد نگاه خواهیم کرد و برای همین مذاکرات جدید از سر گرفته شد.

قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی بر ادعای یک روزنامه آلمانی در خصوص اینکه مذاکرات جدیدی بر سر مسائل موشکی و منطقه‌ای ایران آغاز خواهد شد گفت: جمهوری اسلامی هیچ مذاکره دیگری جز برجام با اتحادیه اروپا نخواهد داشت مذاکرات ما حول برجام است و رهبران اروپایی از خردمندی بالایی برخوردارند و به خوبی آگاهند در چه موضوعاتی باید با ایران وارد مذاکره شوند.

**هیچ مذاکره دیگری جز برجام با اروپایی‌ها نخواهیم داشت

وی افزود: جمهوری اسلامی جمعه آینده کمیسیون مشترک برجام را خواهد داشت که اولین کمیسیون مشترک بدون امریکا خواهد بود و این جلسه به ابتکار و پیشنهاد ایران تشکیل خواهد شد.

سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه افزود: در این نشست موضوعات مد نظر ما مطرح و پیگیری خواهد شد.

قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون آنچه در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر امور خارجه کشورمان گذشت گفت: هر آنچه از جانب وزیر خارجه توسط برخی نمایندگان مطرح شده طرح مسئله از یک جلسه غیرعلنی بوده که کاری نادرست است.

وی افزود: با توجه به اینکه جلسه غیرعلنی بوده و بنده شخصا حضور نداشتم و اگر هم حضور داشتم به دلیل غیرعلنی بودن جلسه مجلس اظهارنظری نمی‌کردم لذا در مورد اظهارنظر اشخاص مختلف از جمله آنچه در جلسه دیروز مجلس گذشت صحبتی نمی‌کنم.

سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه در خصوص ابهامات پیش رو در مذاکره با اروپایی‌ها گفت: جمهوری اسلامی با توجه به برداشت‌هایی که از تماس‌های ما با اروپا وجود دارد تصور می‌کند اروپایی‌ها اراده جدی برای حفظ برجام بدون امریکا دارند.

قاسمی افزود: این تصمیم اروپا تصمیم خردمندانه‌ای است که نیازمند آن است که در کنار آن اقدامات عملی هم صورت پذیرد.

وی تصریح کرد: ما مذاکرات را ادامه خواهیم داد و امیدواریم در کوتاه‌ترین زمان ممکن به ارزیابی لازم برسیم.

سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص حضور روز گذشته کمیسیونر انرژی اروپا در ایران گفت: این سفر سفری به جا، به هنگام و مثبت بود و کمیسیونر انرژی اروپا پیام‌هایی مثبت در حوزه انرژی برای ما داشت.

قاسمی با اشاره به دیدار‌های کمیسیونر انرژی اروپا با وزرای خارجه، نفت و رئیس سازمان انرژی اتمی و هم چنین مسئول دفتر نهاد ریاست جمهوری گفت: در این دیدار‌ها در مورد پروژه‌های مطرح شده بین ایران و اروپا گفتگو‌هایی صورت گرفت و وی نیز دیدگاه‌های اتحادیه اروپا را مطرح کرد که در نهایت مذاکره برای تبدیل شدن همکاری ما با حوزه‌های شرکت‌های اروپایی تعیین شد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص پیش بینی آینده عراق با توجه به اقدام اخیر رهبر ائتلاف سارئون در دیدار با سفرای کشور‌های عربی به غیر از ایران در عراق گفت: گمانه زنی و بازگویی برخی شبهات و مسائلی که در برخی رسانه‌ها مطرح می‌شود فعلا قابل اعتنا نیست.

سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه با بیان اینکه روابط ایران و عراق در هر شرایطی و یا با سر کار آمدن هر دولتی به عنوان دو کشور بزرگ منطقه روشن و بدیهی است گفت: جمهوری اسلامی به همکاری‌ها با دولت بعدی عراق نیز بسیار خوش بین است.

قاسمی افزود: شرایط پیش آمده قضاوت زودهنگام و تلاش برای فضاسازی زودهنگام است.

وی تاکید کرد: کشور عراق کشوری مستقل است که سیاست‌های خود را دارد و ما قطعا خواستار عراقی با ثبات، امن و آرام در کنار خود هستیم.

سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضع مدرن سازی راکتور اراک که در زمان برجام توافق شده بود با توجه به شرایط فعلی و خروج امریکا از این توافق نامه گفت: پاسخ به این سوال در صلاحیت من نیست، اما ما با همه طرف‌های باقی مانده در برجام در حال مذاکره هستیم.

قاسمی افزود: سفر هفته قبل دکتر ظریف به چین، روسیه و بروکسل چیدمان کشور را نسبت به همه تعهدات و شرایط تشریح کرد.

وی در خصوص انتشار خبری مبنی بر توقف حمایت سفیر ایران از شیخ زکزاکی که موجب نگرانی حامیان وی در آفریقا شده است گفت: جمهوری اسلامی براساس موازین کلی نظام و قانون اساسی از حقوق مسلمین در کشور‌های دیگر و در چارچوب قانون و دولت‌های حاکم دفاع می‌کند، آنچه مطرح شده خبر است و احتمالا از صحت لازم برخوردار نیست.

سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت برگزاری حج در سال جاری گفت: به نظر می‌رسد مشکلی خاصی وجود ندارد و روند کار رو به پیشرفت است و امیدواریم شاهد برگزاری حج خوبی باشیم.

قاسمی در خصوص تبادل هیئت‌ها بین ایران و عربستان گفت: بنا بود هیئت‌هایی دیپلماتیک به منظور بازدید از مراکز دیپلماتیک دو کشور رد و بدل شود که این اتفاق نیفتاد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه با توجه به یک ساله شدن دولت دوازدهم عملکرد سیاست خارجی در دولت را چه طور ارزیابی می‌کنید گفت: از عملکرد دولت و وزارت امور خارجه حمایت می‌کنم و فکر می‌کنم وزارت امور خارجه علی رغم همه مشکلات بیرونی و کارشکنی‌ها توانسته اهداف خود را دنبال کند.

سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه در خصوص مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا نیز گفت: سران اروپا کاملا آگاه هستند که در چه حوزه‌ای می‌توانند با ایران مذاکره و رضایت کشورمان را جلب کنند.

قاسمی ادامه داد: جمهوری اسلامی نشان داد در این مسیر از برخی تحرکات دیگران تبعیت نمی‌کند و کشوری مستقل است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص رفتار خصمانه امریکا نسبت به مقاومت اسلامی گفت: رفتار خصمانه ایالات متحده نسبت به مقاومت اقدامی محکوم، بی سند و نابه جاست و تاریخ نشان می‌دهد که این تحریم‌ها و فشار‌ها در منطقه پاسخگو نیست.

سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه افزود: جریان حزب الله و مقاومت در لبنان جریان قانونی است که اخیرا توانست اکثریت آرای مردم لبنان را اخذ کند و این اراده ملت لبنان برای حمایت از حزب الله و این گروه قانونی را نشان می‌دهد.

قاسمی در خصوص اقدامات وزارت خارجه در خصوص خنثی شدن لفاظی رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت: همیشه این لفاظی‌ها وجود داشته است و یکی از مراکزی است که کانون تروریست به اضافه امریکا و برخی کشور‌های مرتجع منطقه و محوری هستند که از خروج امریکا از برجام استقبال کردند.

وی افزود: البته علاقه مندی که اتحادیه اروپا برای ادامه برجام نشان می‌دهد بخشی از تلاش‌های دستگاه دیپلماسی است و ایران با رفتار منطقی و متعهد بودن به برجام مجموعه تحولاتی که در حال شکل گیری است را رقم می‌زند.

سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه در خصوص ارایه بسته پیشنهادی از طرف اروپا به ایران در خصوص برجام گفت: این خبر را تایید نمی‌کنم و حوزه‌هایی که باید با اروپا کار می‌کردند هم اکنون مشغول ریزکردن برنامه‌های خود برای ارایه در مذاکرات برجامی هستند.

قاسمی افزود: ما بعد از اتمام مذاکرات وضعیت دقیق تری از این اقدامات ارایه خواهیم داد.

وی در خصوص مسئله آب در افغانستان و رایزنی‌های صورت گرفته در این زمینه بین ایران و افغانستان گفت: در ساختار قدیم و جدید وزارت خارجه دیپلماسی آب تعریف ویژه‌ای داشته است و تا سفر دو جانبه وزیر امور خارجه کشورمان به افغانستان برای رسیدن به سند جامع همکاری‌های خوبی صورت گرفت که موضوعات ارز، اتباع خارجی، ویزا، آب و امنیت را در برگرفته است براین اساس ۵ کمیته تشکیل شد که کمیته آب در میان آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه افزود: از ۵ کمیته در ۳ کمیته دستاورد‌های خود را انجام دادیم.

قاسمی ادامه داد: نهایتا گروهی مشغول تدوین سند نهایی جامع همکاری بین ایران و افغانستان هستندکه پس از پایان کار این دو کمیته وارد فاز جدیدی خواهند شد.

وی ابراز امیدواری کرد: با اراده‌ای که در طرفین وجود دارد حق طرف ایرانی در زمینه احقاق آب گرفته شود.

**شایعه ملاقات پادشاه اردن و روحانی را رد می‌کنم

سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه در خصوص انتشار خبری مبنی بر دیدار روحانی و پادشاه اردن در حاشیه اجلاس اضطراری سازمان همکاری‌های اسلامی در ترکیه گفت: ملاقاتی صورت نگرفته بلکه این دو نفر در کریدور‌ها و راهرو‌هایی که در آن حضور داشتند با یکدیگر دیدار و صحبت کوتاهی داشته اند و موضوع خاتمه یافته است و دیدار و ملاقاتی در کار نبوده است.

قاسمی در پاسخ به سوال مبنی براینکه ظاهرا رئیس بانک مرکزی برای دریافت ریال به جای ارز از وزارت خارجه خواسته تا سفارت خانه کشور‌ها به جای ارز از مردم ریال دریافت کنند گفت: یادداشتی از طرف وزارت امور خارجه به سفارت خانه‌ها ارسال شد و از آن‌ها درخواست کردیم به جای ارز از ریال استفاده کنند تا مشکلات شهروندان ایرانی در تبدیل ریال به ارز را کاهش دهند البته در شرایط فعلی ارزیابی کاملی از نتیجه این درخواست ندارم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا جمهوری اسلامی برنامه‌ای برای رایزنی با ائتلاف‌های هم سوی خود در عراق برای تشکیل دولت در کشور دارد یا خیر گفت: جمهوری اسلامی با اکثریت احزاب و گروه‌ها و عشایر عراق در تماس است و ما با اکثریت بالایی در عراق هم سو هستیم و می‌توانیم گفتگو کنیم، اما منتظر می‌مانیم تا ببینیم کدام جریان‌ها در عراق می‌توانند ائتلاف داشته باشند از این منظر امیدواریم انتخاب رئیس جمهور و دولت به دلایل مکانیزم‌های انتخاباتی و کرسی‌های احزاب طولانی نباشد و هر چه سریعتر دولت و رئیس جمهور در عراق تشکیل و انتخاب شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار