به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، کارگاه آموزشی «مهارتهای مطالعه و تند خوانی» ویژه اعضای طرح توانمندسازی فرهنگی دانشجویان، در قالب اردوی فرهنگی-آموزشی در محل اردوگاه ایثار طرقبه برگزار شد.
در بخش صبحگاهی این کارگاه، دوستکام کارشناس موسسه فرهنگی- تربیتی کتاب پردازان، به ارایه نکاتی درخصوص شیوه های بهینه سازی مهارتهای مطالعه از جمله: علل کندخوانی( لب خوانی و بلند خوانی،وسواس، بازگشت به عقب و...) و شیوه های تند خوانی(پاراگراف خوانی،کلید واژه، نقشه ذهنی و...) پرداخت.
در بخش عصرگاهی کارگاه نیز محمد انصاریزاده معاون فرهنگی مؤسسه کتاب پردازان راهکارهای تثبیت و فراخوانی مطالب حفظ شده از طریق رمزسازی و مرور سریع و نیز اهرم های کمک کننده در فهم عمیق مطالب دریافتی را تشریح کرد.
مطالعه کلیات متون؛ راهبرد کلیدی در درک بهتر مطالب
از جمله نکات مهمی که مورد تاکید کارشناس در این جلسه قرار گرفت، اهمیت توجه به سبک مطالعاتی کل به جزء بود که انصاریزاده در خصوص آن گفت: دریافت کلیات یک موضوع به شیوه کل به جزء می تواند به تقویت اراده فرد برای ثابت قدم بودن و محاسبه زمانی دقیق تر بویژه در سیر مطالعاتی درازمدت کمک کند و بنابراین لازم است قبل از ورود به جزییات یک متن، کلیتی از آن را بصورت یک نقشه در ذهن ترسیم کنیم.
وی همچنین به دانشجویان توصیه کرد: برای بهره برداری بهتر از داشته های ذهنی، قبل از مطالعه ی مطالب جدید حتما به مدت سه تا پنج دقیقه مطالعات قبلی را مرور کنند تا مطالب در ذهن آنان تثبیت شود.