آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۷۱۷۱

پیشرفت مقاوم‌سازی مناره حرم امامین جوادین (ع)

با توجه به کج شدن یکی از مناره‌های حرم امامین جوادین (ع) در کاظمین، ستاد بازساری عتبات از سال گذشته اقدام به مقاوم‌سازی این مناره کرد که روند آن تاکنون حدود ۴۰ درصد پیشرفت داشته است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حرم امامین جوادین (ع) در کاظمین بزرگترین اعتاب مقدسه عراق است که آرامگاه دو امام شیعیان امام کاظم (ع) و امام جواد (ع) است.

امروزه حرم مطهر کاظمین بیش از ۱۴ هزار مترمربع مساحت دارد که با ساختمان‌ها و مناطق اطراف مربوط به حرم، به ۲۶ هزار مترمربع می‌رسد.

ستاد بازسازی عتبات در سال‌های اخیر اقدامات ارزنده‌ای انجام داده است که طلاکاری گنبدها، کاشی‌کاری و سرامیک کردن صحن‌ها و توسعه صحن صاحب‌الزمان (عج) بخشی از این اقدامات است.

مهندسان ستاد بازسازی عتبات در حین مرمت و توسعه حرم امامین جوادین (ع)، متوجه انحنای ۸۰ سانتی‌متری یکی از چهار مناره حرم شدند که پس از آن، ستاد بازسازی عتبات از دو سال گذشته کار مطالعاتی را برای درست کردن این امر آغاز کرد که نتیجه آن استفاده از نظرات و پیشنهادات مهندسان و زمین و خاک‌شناسان خبره کشورمان بود.

پس از آن زمین برای تجهیز کارگاه و استقرار نیرو تحویل شد و همچنین تیم نقشه‌بردار فعالیت خود را آغاز کردند و یک گروه ژئوتکنیکال به درخواست پرفسور قهرمان معروف به پدر خاک ایران، با تیم و تکنیک به محل اعزام شد.

سال گذشته نیز عملیات اجرایی برای اصلاح انحنای یکی از گلدسته‌های حرم امامین جوادین (ع) آغاز و به فعالیت مستمر مهندسان کشورمان به منظور بتن‌ریزی و مقام‌سازی مناره کج شده، منجر شد.

اولین اقدام نیز سال گذشته صورت گرفت، اما با توجه به حساسیت کار اجرای آن زمان زیادی نیاز دارد تا جایی که هنوز زمان دقیقی برای اتمام این اقدام اعلام نشده، اما حدود ۴۰ درصد از مقام‌سازی مناره کج شده انجام گرفته است.

سال گذشته در زلزله کرمانشاه که در مرز عراق نیز حس شد، بسیاری از کارشناسان نگرتان مناره کج شده در حرم امامین جوادین (ع) بودند که خوشبختانه این مناره هیچ‌گونه آسیبی ندیده بود و مهندسان کشورمان همچنان در حال مقام‌سازی این مناره هستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار