عضو اصلی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه دریانوردی چابهار با بیان اینکه نشریات در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار وضعیت بدی را طی میکند، گفت: انجمنهای علمی برای چاپ نشریه حمایت نمیشوند.
میلاد صالحی، عضو اصلی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه دریانوردی چابهار، در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در رابطه وضع نامطلوب نشریات دانشجویی در این استان گفت: چند سالی است که نشریات در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار وضعیت بدی را طی میکند و کمیته ناظر نیز وضعیت بدتری دارد.
صالحی افزود: به جز یکی دو نشریه که طبق برنامه چاپ و انتشار میشوند، میتوان گفت که در طول یک ترم تعداد نشریات به بالای ۸ تا نمیرسد که یک طرف این موضوع به دانشجویان و طرف دیگر به مسئولین میرسد.
عضو اصلی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه دریانوردی چابهار گفت: دیدار دانشجویی سال گذشته رهبر معظم انقلاب تاکید ویژه روی نشریات داشتند، ولی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهدریانوردی و علوم دریایی چابهار تابه حال نشریهای چاپ نکرده است و کانونهای فرهنگی هم تمایلی به چاپ نشریه ندارند، این عدم رغبت را کارشناسان فرهنگی بوجود آورده و به آنها گفتند که سراغ نشریه نروند، چون دردسر دارد و کارهای دیگری انجام دهند.
وی افزود: انجمنهای علمی هم که اگر میخواهند نشریه چاپ کنند حمایت نمیشوند، تیراژ نشریات علمی در دانشگاه کمترین تعداد است و حتی روی تعداد صفحات هم باید بارها با کارشناس فرهنگی چانه زد که فقط تعداد صفحات را بیشتر کند. برای چاپ نشریه دانشگاه هیچ حمایتی از دانشجو نمیکند به گونهای که باید دانشجو برای همین تعداد کم تیراژ در صف چاپ بماند و هزار زحمت دیگر انتشار را خودش بر عهده بگیرد. نه مسئول چاپ و نه هیچ مسئول دانشگاهی در زمینه چاپ نشریه کمکی به دانشجو نمیکنند و دانشجو مجبور است از کلاس درس خود بزند تا نشریه را به چاپ رساند.
صالحی گفت: در این دانشگاه خود مسئولین هم حتی کمیته ناظر دانشگاه را قبول ندارند، ریاست دانشگاه بعد از هر چاپ نشریه مدیر مسئول نشریه را غیرقانونی احضار میکند، سر دبیر نشریه را که از لحاظ قانونی امری کاملا اشتباه است فی الاجبار احضار میکنند.
وی بیان کرد: نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در جلسات یکسال اخیر کمیته ناظر شرکت نکرده و وقتی هم شرکت میکند، میگوید که سراغ نشریات الکترونیکی و فضای مجازی برویم و همیشه درخواست این را دارد که تیراژ نشریات کم باشد. گویا فراموش کردهاند که که تاکید مقام معظم رهبری بر روی همین نشریات کاغذی بوده است.
عضو اصلی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه دریانوردی چابهار اظهار داشت: معاونت فرهنگی دانشگاه در بحث نشریات بی تفاوت است و باعث تاسف است که بیش از دوسال است هیچ کارگاه آموزشی نشریات در دانشگاه برگزار نشده و این بر خلاف آیین نامه نشریات است.
صالحی گفت: جلسات کمیته ناظر که به زور تشکیل میشود، وقتی هم تشکیل شود اعضا حقوقی کمیته خاطرات قدیم خود را بازگو میکنند و کمترین توجه را به بحث نشریات دارند، کمیته ناظر بارها فقط با چهار عضو تشکیل شده و اعضای اصلی کمیته به ناحق و به دلایل گوناگون مجوز دادن به نشریهای را با تاخیر میاندازند.
وی افزود: برای مثال وقتی یک دانشجو درخواست مجوز نشریه در رابطه با طب سنتی داد، اعضای اصلی کمیته ناظر با این درخواست مخالفت کردند و حرفشان این بود که شاید مطلبی در این نشریه به چاپ رسد که یک فرد در آن کشته شود. به هرحال وضعیت نشریات در این دانشگاه نامساعد است و اگر تا همین الان نشریهای چاپ و انتشار شود به همت بعضی دانشجویان بارها دغدغه مندیشان نسبت به این موضوع را گفته اند، ولی گوش شنوایی نیست که بخواهد شنوا باشد.