در قانون قبلی اگر مسبب حادثه رانندگی دچار جرح یا فوت میشد، هزینه پزشکی و یا هزینهای بابت فوت به شخص و خانواده آنها تعلق نمیگرفت اما در قانون جدید به واسطه حمایت بیشتر از کانون خانواده این مهم میسر شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بر اساس ماده ۳ قانون بیمه اجباری خسارت وارده به شخص ثالث مصوبه ۱۳۹۵ دارنده وسیله نقلیه مکلف است برای پوشش خسارتهای وارد شده به راننده مسبب حادثه، حداقل به میزان دیه مرد مسلمان در ماه غیر حرام بیمه حوادث اخذ کند.
مبنای محاسبه میزان خسارت قابل پرداخت به راننده مسبب حادثه معادل دیه فوت و یا دیه و یا ارش جرح در فرض ورود خسارت بدنی به مرد مسلمان در ماه غیر حرام و هزینه معالجه آن است؛ بنابراین براساس قانون مذکور که به تأیید شورای نگهبان نیز رسیده است مبنای محاسبه و پرداخت خسارت به راننده مقصر حادثه مبلغ دیه ماه غیر حرام است.
البته چنانچه دارنده وسیله نقلیه در زمان خرید بیمه نامه سرمایه بیمه حوادث را بالاتر از دیه ماه غیر حرام تعیین کرده و حق بیمه آن را پرداخت کرده باشد در محاسبه مبلغ خسارت، این سرمایه ملاک عمل خواهد بود.
با توجه به مراتب فوق ملاحظه میشود که مصوبه دولت کاملا منطبق با قانون بوده است.
لازم به ذکر است که قبل از این قانون به راننده مقصر حادثه دیه جرح تعلق نمیگرفت که با تصویب این قانون و آییننامه ان در دولت دیه جرح نیز به راننده مقصر حادثه پرداخت میشود که قبل از تصویب این قانون این نوع دیه پرداخت نمیشود.