به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، ۱۶ اردیبهشت سال ۹۷ بود که با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، خط تولید محصول هایتک شرکت دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه کلید خورد؛ شرکت دانشبنیان پویان ایده رادین توس (پارت) وابسته به واحد تربت حیدریه با محصولاتی نظیر بالش کمک تنفسی و تولید بافتهای عصبی با پایه ابریشم که هر دو محصول آن دارای ثبت پتنت جهانی است به عنوان نخستین واحد دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه ثبت پتنت بینالمللی شناخته میشود.
یکی از مهمترین محصولاتی که قرار است با اجرای این پروژه تولید شود، بالش هوشمند کمک تنفسی است؛ این بالش از سه قسمت تشکیل شده که شامل قسمت طبی یا ارگونومیک است که متناسب با گردن فرد تنظیم میشود و ارتفاع سر را تنظیم میکند؛ قسمت دوم این بالش، قسمت اکسیژن ساز است که اکسیژن کافی را به فضای اطراف سر میرساند و قسمت سوم، بخش رطوبت ساز است که رطوبت هوای اطراف سر فرد را نیز تنظیم میکند.
فرشید مؤمنی مخترع این طرح اظهار کرد: یکی از ویژگیهای این بالش، جلوگیری از دردهای آرتروز گردن است که باعث میشود گردن فرد در حالت خواب در حالت استاندارد قرار گیرد؛ این بالش به بیماران آسمی و یا افراد دچار آلرژی هم کمک میکند تا هنگام خواب دچار حمله تنفسی نشوند و هنگام خواب از اکسیژن کافی برای تنفس برخوردار باشند.
محمدعلی علیزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه درباره این طرح گفت: واحد تربت حیدریه در حوزه دانش بنیان فعالیتهای بسیار خوبی انجام داده که از جمله نخستین محصولات آن با عنوان «بالش هوشمند کمک تنفسی رادین» بوده که در خط تولید انبوه قرار گرفته و کارخانه تولید آن در حال راهاندازی است.
از سوی دیگر و با توجه به اینکه یکی از مهم ترین مراحل اجرای یک پروژه و راهاندازی خط تولید آن، ساخت مقدمات و در اصطلاح مهندسی، تجهیز کارگاه است، بسیاری از پروژهها به دلیل مشکلات مالی و بعضاً بروکراسیهای اداری برای اخذ مجوزهای آب، برق، گاز، محدوده کارگاهی و ... دچار تأخیر در آغاز تولید و کاهش سودآوری به دلیل تأخیر در اجرا میشوند. مجریان طرح تولید بالش هوشمند اما ظاهراً به دنبال کاهش چنین مشکلاتی هستند.