رئیس دانشگاه آزاد میانه گفت: کاشت گل محمدی در اراضی واحد دانشگاه در راستای تامین درآمدهای غیر شهریهای و نقدکردن امکانات معطل دانشگاه صورت گرفته است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی سلیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی میانه با بیان اینکه کشاورزی همواره یکی از پایههای مهم اقتصاد و تولید به ویژه اقتصاد مقاومتی است گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه از اسفند سال گذشته، ۳۰۰۰ متر مربع از زمینهای تحقیقاتی خود را به کاشت ۴ هزار اصله نهال گل محمدی اختصاص داد.
علی سلیمی بیان کرد: در نخستین سال کشت، ۲۰۰ کیلوگرم از این محصول مهم برداشت شد که بر اساس برنامه ریزی انجام شده، سال آینده مقدار بیشتری از زمینهای این دانشگاه به کاشت طلای معطر تبدیل خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد میانه تاکید کرد: این امر بر اساس بخشنامه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و مصوبه هیات امنای دانشگاه در راستای تامین درآمدهای غیر شهریهای و نقدکردن امکانات معطل دانشگاه صورت گرفته است.
سلیمی افزود: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور موکلف هستند در اراضی خود به نام طرح شفا یا اراضی مازاد که دارای آب برای کشت گلخانهای و تولید محصولات کشاورزی مود نیاز اقدام کرده و مسئولان نیز نسبت به تهیه طرح علمی با مشورت نخبگان این رشته و مشارکت استادان، فارغ التحصیلان دانشگاه و بخش خصوصی از متخصصان اهتمام ورزند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی میانه مطرح کرد: گل محمدی «طلای معطر» است و کشت این محصول برای نخستین بار در جهان، کشور ایران انجام داده است: هر کیلو اسانس مرغوب گل محمدی حدود ۴۰ میلیون تومان ارزش دارد و یکی از گرانترین گلهای دنیاست. واحدهای دانشگاهی و مراکز آموزشی میتوانند با ورود به این عرصه به درآمدزایی غیرشهریه کمک قابل توجهی بکنند.
وی کاهش وابستگی واحدهای دانشگاهی به شهریه دانشجویان از محل ایجاد شرکتهای اقتصادی دانش بنیان، انجام فعالیتهای پژوهشی، راه اندازی کشتهای گلخانهای را یکی از اقدامات جدی دوره مدیریت فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد.
سلیمی خاطر نشان کرد: کشت گل محمدی با توجه به اقلیم کشور و وضعیت کم آبی ایران، میتواند با آب کم و در شرایط اقلیمی نیمه خشک رشد کند و به ثمر برسد.
رئیس دانشگاه آزاد میانه اظهار داشت: گل محمدی، سه سال بعد از کشت به تولید اقتصادی میرسد و بعد از سال سوم، میتوان روی درآمد این محصول حساب باز کرد. حمایت از گل محمدی، یکی از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است.
وی با تاکید بر اینکه واحدهای دانشگاهی میتوانند برای اقدام به این امر از وامها و تسهیلات کم بهره نیز استفاده کنند تصریح کرد: عرقیات، گلاب گیری، صنایع تبدیلی، فراوردههای دارویی و بهداشتی و حتی تفاله گل محمدی نیز دارای ارزش اقتصادی است.
سلیمی در مورد آمادگی واحد میانه برای انتقال تجریبات و تعامل با سایر واحدها برای کشت گل محمدی یادآور شد: نهالهای گل محمدی واحد میانه بسیار مرغوب بوده و از کیفیتهای بالایی برخوردار است، میتوانیم این نهال مرغوب را از طریق تکثیر غیرجنسی و از روش ازدیاد قلمه یا از محل کشت بافت را در اختیار واحدهای متقاضی قرار دهیم، علاوه بر آن از زمان کاشت نهال تا برداشت محصول مشاورههای لازم را به واحدها داشته باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد میانه اضافه کرد: زمان باز شدن گلها اوائل اردیبهشت تا اوائل تیر است و در هر منطقه مدت زمان بازشدن گلها ۲۰ تا ۳۰ روز طول میکشد. دوام گل حداکثر یک روز بوده و بعد از آن رنگ صورتی خوش رنگ گلبرگها به سفید میگراید و با اندک نسیمی گلبرگها پرپر شده و میریزند.