افراد میتوانند با رعایت نکاتی ساده سلامتی خود را که در ماه رمضان با روزهداری درست به دست آوردهاند، حفظ کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرهاد وحید دکترای تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک درباره راهکارهای مفید برای حفظ سلامتی بدن پس از ماه رمضان اظهار کرد: افراد برای حفظ سلامتی خود که در ماه رمضان با روزهداری درست به دست آوردهاند باید حجم وعدههای غذایی خود را کاهش و تعداد این وعدهها را افزایش دهند، زیرا اگر حجم مواد غذایی کم باشد هضم و جذب آنها بهتر انجام میشود؛ بنابراین مصرف حداقل پنج وعده غذایی (صبحانه، میانوعده، ناهار، عصرانه و شام) در طول روز با فواصل منظم ضروری است.
وی با بیان اینکه افراد باید وعدههای غذایی را سر ساعت مشخصی استفاده کنند، گفت: حذف هیچ یک از وعدههای غذایی توصیه نمیشود، زیرا وقتی افراد یک وعده غذایی را حذف میکنند اشتهایشان برای وعده غذایی بعدی بیشتر میشود.
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی ورزش و فعالیت بدنی را از دیگر راهکارهایی دانست که به حفظ سلامتی افراد پس از ماه رمضان کمک شایانی میکند و افزود: افراد باید روزانه حداقل ۳۰ دقیقه پیادهروی با سرعت نسبتاً بالا داشته باشند؛ ورزش کردن فواید جسمانی و روانی زیادی دارد و از ابتلا به انواع مختلف بیماریها پیشگیری میکند همچنین متابولیسم بدن را افزایش میدهد و موجب حفظ وزن هم میشود.
وحید تاکید کرد: مصرف مایعات به ویژه آب آشامیدنی به اندازه کافی هم ضامن سلامتی افراد است برای این منظور اشخاصی که مبتلا به بیماری خاصی نیستند باید روزانه ۶ تا هشت لیوان آب بنوشند؛ نوشیدن مایعات به کاهش وزن افراد و سلامتی کلیهها کمک شایانی میکند همچنین اشخاص باید از مصرف نوشابهها و آبمیوههای صنعتی که حاوی قند زیادی هستند، خودداری کنند.
وی تصریح کرد: یکی از دیگر نکاتی که افراد برای حفظ سلامتی خود باید به آن توجه داشته باشند رعایت تنوع و تعادل بین گروههای غذایی است برای این منظور افراد بالغ سالم باید روزانه ۶ تا هشت واحد از نان و غلات، چهار تا پنج واحد از میوهها و سبزیجات، سه واحد از لبنیات، سه واحد از گوشت و محصولات پروتئینی و یک تا ۲ واحد از قندها و چربیها استفاده کنند.
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: از جمله میوههای مناسب که افراد باید به ویژه در تابستان آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانند میتوان به هندوانه، خربزه، گرمک، شاتوت، آلبالو و گیلاس اشاره کرد؛ این میوهها علاوه بر تامین آب بدن به علت خاصیت آنتیاکسیدانی رنگدانههایی که دارند متابولیسم بدن را تنظیم و بدن را در برابر برخی از بیماریها به ویژه سرطانها محافظت میکنند.
وحید یادآور شد: افراد باید برای حفظ سلامتی خود عادات غذایی نادرستشان را اصلاح کنند؛ برای این منظور اشخاص باید بیشتر از غذاهای آبپز استفاده کنند و مصرف مواد غذایی سرخشده، چرب و پرنمک را به حداقل برسانند همچنین استفاده کردن از روغنهایی که چند بار گرم شدهاند هم مضر است.